Найбільші телемережі та рекламодавці США створюють консорціум для поліпшення вимірювання аудиторії

14 Серпня 2009
20967
14 Серпня 2009
14:50

Найбільші телемережі та рекламодавці США створюють консорціум для поліпшення вимірювання аудиторії

20967
Найбільші телемережі та рекламодавці США створюють консорціум для поліпшення вимірювання аудиторії

Ключові американські медіакомпанії та рекламодавці створюють консорціум, щоб стати домінуючою силою у вимірюваннях аудиторії. Як повідомляє The Financial Times, ініціативу підтримали NBC Universal, Time Warner, News Corp, Viacom, CBS, Discovery та Walt Disney, а також троє найбільших рекламодавців - Procter & Gamble, AT&T та Unilever. До них приєдналися великі рекламні групи GroupM та Starcom MediaVest. Залучення таких гучних назв, на думку видання, свідчить про те, як сильно рекламодавці потребують покращення інформації та впевненості в тому, що їхні витрати на медіа виправдані.

 

Наразі компанія Nielsen контролює вимірювання аудиторії американських медіа у понад 18 тис. домогосподарствах. $70 млрд, які рекламодавці витрачають на рекламу щороку, розміщуються відповідно до кількості глядачів. Проте вибух онлайн-відео зробив дослідження загальної аудиторії всіх медійних платформ більш складним завданням. «Проблема в тому, що наразі не існує жодного єдиного вимірювального ресурсу (для ТБ та цифрового відео)», - каже Сем Армендо, віце-президент із аналізу аудиторії Starcom Mediavest. Він зазначає, що не йдеться про те, щоб замістити Nielsen.

 

Передбачається, що консорціум укладе договори на вимірювання перегляду глядачів, які користуються різними медійними платформами, у четвертому кварталі. Сам консорціум має бути створено у вересні.

 

Медіакомпанії колись уже мали зауваження до Nielsen щодо перенесення піплметрів. Вибух онлайн-відео зробив потребу у покращенні вимірювання ще нагальнішою. Nielsen вимірює ТБ та інтернет-відео за допомогою конвергентної панелі з 2,8 тис. осіб, але вона не є частиною офіційної національної вибірки, на якій базуються рейтинги.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20967
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ітк
5375 дн. тому
створюють ітк, це круто)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду