Узбецькі опозиціонери пікетують «Радіо Свобода»

11 Серпня 2009
16340
11 Серпня 2009
16:00

Узбецькі опозиціонери пікетують «Радіо Свобода»

16340
Узбецькі опозиціонери пікетують «Радіо Свобода»

Представники узбецького об'єднання «Бірдламік» («Солідарність») обіцяють акції протестів у США та Європі. Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на інформагентство «Фергана.ру».

 

Як повідомляється, кількість учасників безстрокового голодування сягне п'ятдесяти. Таким чином учасники руху висловлюють невдоволення  редакційною політикою узбецької служби новин «Радіо Свобода» –  «Озодлік». На думку учасників акції,  та подає новини під тиском цензури і не висвітлює діяльності опозиціонерів за межами Узбекистана. Члени «Бірдламік» вимагають надати їм ефірний час для виступу і звільнити «деяких співробітників радіостанції».

 

Відучора протестувальники  пікетують штаб-квартиру «Радіо Свобода» у Вашингтоні. Вони кажуть, що сьогодні до них приєднаються соратники у Празі та Стокгольмі. Напередодні до представників «Бірдламіка» звернувся заступник директора «Радіо Свобода» зі зв'язків із громадськістю Мартін Званерс і пообіцяв надати час для виступу. Втім, Лідер руху, Баходір Чорієв,  наголошує: «Це було учора, а сьогодні до нас ніхто не вийшов».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16340
Читайте також
07.08.2009 09:46
Андрей Цаплиенко
для «Детектор медіа»
23 729
26.05.2009 16:34
Александр Воронов, «Коммерсантъ»
29 353
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sasha_plus
5374 дн. тому
«Озодлік» - "Азатик"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду