detector.media
11.08.2009 16:00
Узбецькі опозиціонери пікетують «Радіо Свобода»
Узбецькі опозиціонери пікетують «Радіо Свобода»

Представники узбецького об'єднання «Бірдламік» («Солідарність») обіцяють акції протестів у США та Європі. Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на інформагентство «Фергана.ру».

 

Як повідомляється, кількість учасників безстрокового голодування сягне п'ятдесяти. Таким чином учасники руху висловлюють невдоволення  редакційною політикою узбецької служби новин «Радіо Свобода» –  «Озодлік». На думку учасників акції,  та подає новини під тиском цензури і не висвітлює діяльності опозиціонерів за межами Узбекистана. Члени «Бірдламік» вимагають надати їм ефірний час для виступу і звільнити «деяких співробітників радіостанції».

 

Відучора протестувальники  пікетують штаб-квартиру «Радіо Свобода» у Вашингтоні. Вони кажуть, що сьогодні до них приєднаються соратники у Празі та Стокгольмі. Напередодні до представників «Бірдламіка» звернувся заступник директора «Радіо Свобода» зі зв'язків із громадськістю Мартін Званерс і пообіцяв надати час для виступу. Втім, Лідер руху, Баходір Чорієв,  наголошує: «Це було учора, а сьогодні до нас ніхто не вийшов».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY