Підписана Декларація про порушення прав журналістів та обмеження доступу до інформації в Молдові

15 Квітня 2009
27091
15 Квітня 2009
23:48

Підписана Декларація про порушення прав журналістів та обмеження доступу до інформації в Молдові

27091
Підписана Декларація про порушення прав журналістів та обмеження доступу до інформації в Молдові

У вівторок 25 членів IFEX та 10 представників інших недержавних медіаорганізацій NGOS підписали Декларацію про порушення прав журналістів та обмеження доступу до інформації в Молдові, повідомляє Інститут масової інформації.

 

Представники медіаорганізацій виступають проти нападів на журналістів та вимагають знайти винних у нехтуванні конституційним правом громадян Молдови та іноземних кореспондентів.

 

Погіршення ситуації у сфері мас-медіа відбулося після парламентських виборів у Молдові 5 квітня 2009 року. 7 квітня 19 іноземних журналістів були затримані на молдовському кордоні. Їх не впустили до Молдови через відсутність певних документів. 9 квітня у Молдові були недоступні Facebook та Odnoklassniki.ru.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27091
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду