Відтепер за «Оскар» у номінації «Найкращий фільм» змагатимуться 10 кінокартин

25 Червня 2009
27825
25 Червня 2009
10:13

Відтепер за «Оскар» у номінації «Найкращий фільм» змагатимуться 10 кінокартин

27825
Відтепер за «Оскар» у номінації «Найкращий фільм» змагатимуться 10 кінокартин

Американська кіноакадемія удвічі збільшила кількість номінантів на здобуття премії «Оскар» за найкращий фільм - відтепер їх буде десять, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на прес-реліз Кіноакадемії.

 

«Результат буде тим самим - один переможець, - цитує видання президента кіноакадемії Сіда Геніса. - Але в перегонах на фінішній прямій з 2009 року братимуть участь десять, а не п'ять фільмів». Це, на думку кіноакадеміків, дасть документальним фільмам, анімації та стрічкам іноземними мовами шанс на перемогу.

 

Востаннє в цій номінації змагалися 10 кінострічок ще 1943 року - тоді премію здобула легендарна «Касабланка».

 

Церемонія вручення цьогорічного «Оскара» відбудеться 7 березня 2010 року в театрі Kodak у Лос-Анджелесі. Списки кандидатів, що претендують бути включеними в номінації, буде розіслано членам журі 28 грудня, голосування завершиться 23 січня. Список кандидатів буде оголошено 2 лютого.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27825
Читайте також
06.07.2009 12:41
Любов Журавльова, «Дзеркало тижня»
34 541
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду