Провайдери вимагають від держави захисту від російського супутникового оператора «Триколор», що нелегально працює на ринку

28 Травня 2009
19752
28 Травня 2009
11:44

Провайдери вимагають від держави захисту від російського супутникового оператора «Триколор», що нелегально працює на ринку

19752
Провайдери вимагають від держави захисту від російського супутникового оператора «Триколор», що нелегально працює на ринку

За останній рік російська компанія супутникового телебачення «Триколор», яка не має прав на розповсюдження телепрограм в Україні, підключила на території нашої держави близько одного мільйона абонентів. Такі дані внутрішнього моніторингу ринку було оголошено під час Форуму операторів кабельного телебачення України й опубліковано на сайті асоціації «Укртелемережа».

 

«Українська держава не має з цієї компанії жодної копійчини, а абоненти "Триколор" не мають доступу до жодної української телепрограми», – йдеться в заяві, ухваленій учасниками форуму.

 

Тим часом українські оператори наголошують на необхідності дерегуляції галузі. «Нескінченний перелік заборон та дозволів, збільшення усякого роду поборів ставлять законослухняних вітчизняних операторів, що мають усі необхідні ліцензії, угоди, дозволи, та, нарешті, сплачують податки, у нерівні конкурентні умови з піратськими компаніями», – аргументують учасники ринку свої вимоги.

 

Також вони наводять перелік регуляторних вимог і платежів, які є обов'язковими для українських провайдерів і яких не здійснюють пірати: «Заборона ретрансляції цікавих для населення російськомовних телепрограм, збільшення в десятки разів ліцензійного збору для провайдерів програмної послуги (саме так "юридично" визначений вид діяльності з надання послуг кабельного телебачення), постійні перевірки та моніторинги кабельних мереж із метою вимкнення "неугодних" телепрограм під загрозою анулювання ліцензії... Органи місцевого самоврядування ініціювали питання сплати додаткових коштів за перебування телемереж на об'єктах жилого фонду, які не завжди перебувають у комунальній власності... Енергопостачальні підприємства ставлять питання про необхідність сплати та упорядкування взаємовідносин із операторами кабельного телебачення. Незважаючи на те, що оператори щомісяця акуратно сплачують телеорганізаціям за використання телепрограм шляхом ретрансляції у телемережах, авторські товариства вимагають сплати винагороди за використання окремих об'єктів інтелектуальної власності».

 

ТК зверталася до компанії «Триколор» із проханням прокоментувати її діяльність на українському ринку й отримала таку відповідь: «ЗАО "Национальная спутниковая компания" (бренд "Триколор ТВ") предоставляет услугу доступа к цифровому ТВ только на территории РФ. Услугу коллективного приема на территории Украины НСК не запускала, более того, на данный момент это противоречит юридическим основам деятельности компании. Поэтому предостерегаем Вас от публикации ложной информации в Вашем уважаемом издании».

 

Андрій Мирошніченко, в.о. обов'язків голови Нацради, наголосив, що регуляторний орган неодмінно розбереться з цією ситуацією і висловив вдячність громадськості за те, що вона привертає увагу до проблеми піратства на медіаринку.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19752
Читайте також
30.06.2009 15:15
Анна Голубева, OpenSpace.ru
16 655
16.06.2009 08:24
Олеся Маркитан, для «Детектор медіа»
26 077
13.06.2009 13:43
Сергей Цыгипа
, для «Детектор медіа»
23 531
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vaskon
5445 дн. тому
А чего панику поднимают? Не мешали бы русскоязычному вещанию, так не было бы проблем с триколором. А так, понятное дело, русскоязычные граждане "незалежной", тянутся к родному.
Злой
5448 дн. тому
Даешь двуколор
bb
5448 дн. тому
Украинская держава сбивать спутники будет? Свобода слова? Или стукнем укр.рекламой по самое нехочу.
stuident
5449 дн. тому
А где же наше секретное оружие МИТРИС, про которое нам всегда говорили, что оно мешает спутниковому приему вражеских каналов.... Можно выдавать лицензии на постановку помех МИТРИСом и нацраде еще срубить бабла..., например с провайдеров
Виталий
5449 дн. тому
Откуда взята цифра в миллион не очень понятно, думаю, что просто от балды написали, коненчо эти комплекты ставят, но куда проще и главное выгоднее поставить на сириус, амос и хотберд и 53 градуса и выбор куда круче (что кстати и ставят)!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду