SES Astra переводить супутник Astra 2C на позицію, зручну для українських мовників

22 Квітня 2009
10646
22 Квітня 2009
11:31

SES Astra переводить супутник Astra 2C на позицію, зручну для українських мовників

10646
SES Astra переводить супутник Astra 2C на позицію, зручну для українських мовників

На початку травня компанія SES Astra планує перемістити супутник Astra 2C на нову орбітальну позицію 31,5° східної довготи. Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії. Переведення супутника забезпечить ринок України додатковими ємностями. Нині в Україну сигнал надходить із супутника Sirius 4, розташованого на позиції 5° східної довготи.

 

Рішення перемістити супутник на позицію, зручну для українських мовників і кабельних операторів, зумовлене зростанням клієнтської бази системи супутникового мовлення SES Astra в Україні. Станом на кінець 2008 року SES Astra доставляла телесигнал більш ніж 7,6 млн українських домогосподарств, які є абонентами супутникового і кабельного телебачення. Її дочірня компанія SES Sirius у 2008 році досягла приросту бази користувачів цифрового супутникового телебачення на 1,8 млн домогосподарств, доставляючи загалом сигнал у 2,2 млн українських будинків, підключених до супутникового телебачення.

 

«Бум супутникового телебачення в Україні забезпечив нам сильні позиції на одному з найдинамічніших телеринків. Переміщення супутника Astra 2C дозволить нам і далі підтримувати швидкі темпи зростання, забезпечуючи українських мовників і кабельних операторів додатковими потужностями», - відзначив Александр Одендайк, комерційний директор SES Astra.

 

За даними дослідження Satellite Monitor, проведеного на замовлення SES Astra дослідницькою компанією GfK Ukraine (опитування 2 тис. респондентів), наприкінці 2008 року в Україні нараховувалося:

 

кількість теледомогосподарств -17,8 млн (-1%);

кількість супутникових домогосподарств - 2,4 млн (+222%);

кількість кабельних домогосподарств - 5,5 млн (+6%);

кількість ефірних домогосподарств -10 млн (-18%);

кількість домогосподарств, що отримують цифровий телесигнал - 3,1 млн;

кількість домогосподарств, що отримують цифровий супутниковий телесигнал - 2,3 млн;

кількість супутникових і кабельних домогосподарств, обслуговуваних SES Sirius - 7,6 млн;

кількість домогосподарств, що отримують цифровий супутниковий телесигнал через Sirius - 2,2 млн.

 

Довідка:

SES Astra - система безпосереднього супутникового мовлення (DTH) у Європі, входить до групи компаній SES. Супутникове групування включає 14 супутників Astra і 2 супутники Sirius. Обслуговує більш ніж 122 млн DTH і кабельних домогосподарств, передаючи близько 2,5 тис. аналогових і цифрових теле- і радіоканалів. Надає також мультимедійні супутникові, телекомунікаційні й інтернет-послуги.

 

SES Sirius AB володіє й управляє супутниками SIRIUS і представлена як супутникова система в Скандинавії, Балтії, Центральній і Східній Європі. 90% акцій належить корпорації SES Astra, 10% - державній компанії Шведська космічна корпорація.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду