detector.media
25.05.2009 12:19
Литвин вважає дії БЮТ щодо «Інтера» «політичним рейдерством»

Створення парламентської слідчої комісії з розслідування обставин продажу телеканалу «Інтер» пов'язане з загостренням політичної боротьби напередодні виборів, і ці події можна розглядати як «політичне рейдерство», заявив голова Верховної ради України Володимир Литвин в ефірі програми «Евгений Киселев. Наверху» на телеканалі ТВі. Про це повідомляє 4post із посиланням на прес-службу каналу.


«Сьогодні ведеться боротьба за медіаресурс, тому я це розглядаю як політичне рейдерство напередодні політичної боротьби, яка буде загострюватися з президентськими виборами, наближенням до них, і цілком очевидно, що цього (створення парламентської комісії - ред.) не треба було би робити, тим більше, що треба було би тоді відмовитися від своїх палких закликів про свободу слова і про те, що не треба перевіряти бізнес, а це також бізнес, а уряд наклав мораторій на проведення перевірок бізнесових структур», - заявив Литвин.

Такі слідчі комісії, за словами спікера, мають давати право опозиції контролювати владу. «Але добру ідею у нас як завжди, сплюндрували у зародженні і сьогодні дві найбільші фракції ПР та БЮТ мають єдині можливість (створювати ТСК). Бо у них є більше 150 депутатів. А цього достатньо, щоби строювати комісії, вони будуть робити все, щоби перетворити цей інструмент на інструмент політичного протистояння, зведення політичних рахунків», - зауважив Литвин.

Щодо каналу «Інтер» спікер звернув увагу, що це делікатне питання торкається людини, яка пішла з життя. «Є рідні і близькі, треба було би поцікавитися їх точкою зору, якщо ми люди і зберігаємо людський вимір своїх дій», - вважає Литвин.

 

Нагадаємо, 19 травня Верховна Рада ухвалила постанову про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин смерті народного депутата України Ігоря Плужникова та заволодіння невідомими особами його власністю - акціями телеканалу «Інтер» у 2005 році.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY