detector.media
29.04.2009 13:37
Верховний суд США підтвердив: телеканали штрафуватимуть за лайку в прямому ефірі

Верховний суд Сполучених Штатів Америки підтвердив чинність закону, за яким на телеканали накладатиметься штраф за нецензурну лайку у прямому ефірі, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

 

Заборона стосується всіх слів, які мають сексуальні конотації. «Навіть враховуючи, що слово на букву f ("fuck", - ТК) стало одним із найуживаніших, не слід забувати, що його справжнє значення має сексуальний підтекст», - сказав суддя Верховного суду США Антонін Скалія.

 

Закон був ухвалений ще 2004 року і негайно оскаржений у суді телекомпаніями Fox, ABC, NBC і CBS, які вбачають у ньому порушення свободи слова. Приводом для посилення контролю за прямим ефіром став інцидент на врученні премії «Золотий глобус» 2003 року, коли лідер групи U2 Боно вилаявся у прямому ефірі. Раніше суд Нью-Йорка у подібній справі виніс рішення на користь телекомпанії Fox, вважаючи, що Федеральна комісія комунікацій не дала достатніх роз'яснень щодо нових правил.

 

Після рішення Верховного суду закон буде розглянутий у Федеральному апеляційному суді на предмет відповідності законодавству США про свободу слова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY