detector.media
23.04.2009 09:34
ТРК «Ірта» піймали на ретрансляції російського «Первого канала»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 22 квітня розглянула результати перевірки луганської телекомпанії «Ірта», що її пов'язують з народним депутатом Володимиром Ландиком (Партія регіонів). Як зафіксувала перевірка, в ефірі замість програм ТРК «Ірта» транслювалися програми російського «Первого канала». 

 

Згідно з поясненням представників компанії, причиною ретрансляції стали форсмажорні обставини, а саме буревій, що спричинив пошкодження реле на  передавальному обладнанні у Сєвєродонецьку.

 

«Ми передавали той сигнал, який був технічно  доступним», - пояснював ситуацію, що склалася, представник компанії. Компанія надала усі підтверджувальні документи щодо погодних умов.

 

Однак Нацраді видався підозрілим той факт, що в газеті «Северодонецкий вестник» було надруковано програму «Ірти», яка фактично була в той день в ефірі (тобто ретрансляція «Первого канала»), і яку компанія пояснює форсмажорними обставинами. Відтак регуляторний орган прийняв рішення провести ще одну перевірку, щоб остаточно підтвердити або заперечити факт ретрансляції російського мовника в ефірі «Ірти».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY