Генпрокуратура «наполегливо рекомендує» журналістам не ставити під сумнів отруєння Ющенка

16 Квітня 2009
25497
16 Квітня 2009
11:19

Генпрокуратура «наполегливо рекомендує» журналістам не ставити під сумнів отруєння Ющенка

25497
Генпрокуратура «наполегливо рекомендує» журналістам не ставити під сумнів отруєння Ющенка

Генеральна прокуратура України застерігає журналістів від коментарів «щодо ходу розслідування у кримінальній справі про замах на життя державного діяча Ющенка В. А., у яких висловлюється сумнів щодо самого факту його отруєння, робляться спроби проведення паралельного розслідування у вказаній кримінальній справі». Про це йдеться у заяві ГПУ.

 

«Час від часу з постійною наполегливістю у засобах масової інформації з'являються коментарі й довільні міркування журналістів, оглядачів та окремих політиків щодо ходу розслідування у кримінальній справі про замах на життя державного діяча Ющенка В. А., у яких висловлюється сумнів щодо самого факту його отруєння, робляться спроби проведення паралельного розслідування у вказаній кримінальній справі.  Прес-служба Генеральної прокуратури уповноважена у черговий раз заявити, що факт отруєння Ющенка В. А. доведений слідчим шляхом, висновками експертиз із залученням міжнародних спеціалістів і вважається доконаним фактом, який сумніву не підлягає», - йдеться у заяві.

 

Генпрокуратура також нагадує про неправомірність «неправомірність будь-яких пропозицій, вказівок і вимог до прокурорів з питань, що становлять їх компетенцію, передбачену Конституцією України та наголошено, що ніхто в тому числі і народні депутати не мають права звертатися до органів прокуратури і прокурорів з вимогами, пропозиціями чи вказівками з питань досудового слідства у конкретних кримінальних справах», про заборону публікації офіційних документів, які містять «інформацію про оперативну і слідчу роботу органів прокуратури, МВС, СБУ, роботу органів дізнання та суду у тих випадках, коли її розголошення може зашкодити оперативним заходам, розслідуванню чи дізнанню, порушити право людини на справедливий та об'єктивний судовий розгляд її справи, створити загрозу життю або здоров'ю будь-якої особи тощо». За розголошення таких даних, нагадує Генпрокуратура, передбачена кримінальна відповідальність.

 

«З огляду на це, ми переконливо рекомендуємо журналістам, політикам та особам, які займають особливо відповідальне посадове становище в державі, утримуватися від подібних коментарів, заяв та дій», - йдеться у заяві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25497
Читайте також
21.09.2009 08:00
Діана Дуцик
, для «Детектор медіа»
27 246
10.06.2009 10:17
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
30 169
19.05.2009 15:15
Денис Жарких
, для «Детектор медіа»
33 702
17.04.2009 17:23
Николай Зуев, «Обком»
26 918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду