Комітет із питань свободи слова та інформації – за подолання вето президента на закон про Нацраду

1 Квітня 2009
15591
1 Квітня 2009
17:24

Комітет із питань свободи слова та інформації – за подолання вето президента на закон про Нацраду

15591
Комітет із питань свободи слова та інформації – за подолання вето президента на закон про Нацраду

Члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні, яке відбулося 1 квітня 2009 року, відхилили пропозиції президента до Закону «Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення"» і пропонують Верховній Раді голосувати за подолання вето президента. Олена Бондаренко, доповідаючи з цього питання, зазначила, що своїми пропозиціями президент суперечить сам собі: якщо зміна четвірки членів Нацради, яку призначає парламент, може на певний час заблокувати роботу цього регуляторного органу, то зміна президентської четвірки так само може її заблокувати.

 

Також депутати розглянули проект Закону «Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про рекламу"» щодо інформації, яка не вважається рекламою (№4125), внесений народним депутатом України Романом Ткачем. Доповідачка з цього питання Олена Кондратюк зауважила: хоча законопроект і актуальний, він потребує доопрацювання. За словами Кондратюк, автор погодився із зауваженнями комітету. За відхилення законопроекту проголосували всі присутні члени комітету.

 

Так само депутати відхилили проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів"» щодо виключення подвійного регулювання тарифів на передплату та доставку періодичних видань (№2719), внесений народним депутатом України Олегом Лукашуком.

 

Комітет із питань свободи слова та інформації підтримав законопроект «Про антикризові заходи у видавництві друкованих засобів масової інформації», внесений народним депутатом України Василем Горбалем (№3576). Віктор Уколов, доповідаючи з цього приводу, подякував колезі по парламенту за ініціативу і проект закону, який вирішує проблеми медійної галузі, і рекомендував прийняти його в першому читанні. Пропозицію підтримали всі присутні члени комітету.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15591
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду