Цього тижня Верховна Рада планує розглянути 5 медійних законопроектів

30 Березня 2009
17262
30 Березня 2009
14:00

Цього тижня Верховна Рада планує розглянути 5 медійних законопроектів

17262
Цього тижня Верховна Рада планує розглянути 5 медійних законопроектів

Із 31 березня до 3 квітня 2009 року Верховна Рада України планує розглянути п'ять законопроектів, що стосуються медійної сфери.

 

Зокрема, законопроекти про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо звітності ради (проект № 2442, внесений народним депутатом Оленою Кондратюк, фракція БЮТ); про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо удосконалення стадій прийняття та порядку оприлюднення актів Національної ради (проект № 3153, внесений народним депутатом Оленою Бондаренко, фракція Партії регіонів); «Про доступ до публічної інформації» (проект № 2763, вручений народним депутатом Андрієм Шевченком, фракція БЮТ); про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо приведення у відповідність до Європейської конвенції про транскордонне телебачення, (проект № 3081); про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» з пропозиціями Президента України (проект № 0953). 

 

30 березня у Верховній Раді відбулося засідання погоджувальної ради, на якому голова Комітету з питань свободи слова та інформації Ганна Герман виступила проти скорочення видатків на інформування громадян України про роботу парламенту. 

 

«Усі заплановані законопроекти залишилися після обговорення на сьогоднішній погоджувальній раді, - зазначила Ганна Герман. - Я наполягала на тому, аби не скорочувати видатки на інформування про роботу Верховної Ради (на трансляції, спеціальні інформаційні програми). Пропоную натомість скоротити інші видатки: дачі для чиновників, спеціальні санаторії, пільги, пенсії народним депутатам (колишнім і нинішнім). А різати видатки на інформування людей про роботу Верховної Ради не можна, боо це урізає свободу доступу людей до інформації про законодавчу гілку влади. Мене підтримали в цьому представники Блоку Литвина. Також з моїми висновками погодився бютівець Микола Томенко». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17262
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду