НЕК з питань захисту суспільної моралі не знайшла порнографії в серіалі «Собор на крові»

31 Березня 2009
8697
31 Березня 2009
11:21

НЕК з питань захисту суспільної моралі не знайшла порнографії в серіалі «Собор на крові»

8697
НЕК з питань захисту суспільної моралі не знайшла порнографії в серіалі «Собор на крові»

На засіданні 26 березня Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі розглянула звернення Тростянецької районної державної адміністрації щодо відповідності документального серіалу «Собор на крові» законодавству про захист суспільної моралі.

 

«Національна комісія вирішила визнати, що документальний серіал „Собор на крові" не порушує норм законодавства України про захист суспільної моралі, про що буде повідомлено Тростянецьку районну державну адміністрацію Сумської області», - йдеться у повідомленні на сайті комісії.

 

Нагадаємо, документальний історичний телесеріал «Собор на крові» Ігоря Кобріна та
Євгена  Шафранського знятий студією «Телекон» у співпраці з телеканалом «1+1». Серіал демонструвався телеканалом «1+1». Десятисерійний фільм присвячений українським визвольним змаганням.

 

Також на засіданні було розглянуто та схвалено Інструкцію про порядок проведення перевірок Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі, яку розроблено з метою реалізації передбаченого статтею 19 Закону України «Про захист суспільної моралі» та пунктом 6 Положення про Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.2004 № 1550, права Національної комісії проводити у межах своєї компетенції перевірки діяльності засобів масової інформації, установ і організацій всіх форм власності, що займаються діяльністю з обігу продукції і видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру, а також продукції, що містить елементи насилля і жорстокості. Інструкція визначає порядок організації, проведення та оформлення результатів перевірок, що здійснюються Національною комісією.

 

За результатами обговорення питання про створення Ради з координації діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі та громадських організацій, діяльність яких пов'язана зі сферою захисту суспільної моралі, Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі вирішила утворити Раду з координації діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі та громадських організацій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8697
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду