Радіо «Голос России» мовитиме українською

27 Березня 2009
21463
27 Березня 2009
08:50

Радіо «Голос России» мовитиме українською

21463
Радіо «Голос России» мовитиме українською

30 березня російська державна радіомовна компанія «Голос России» розширить свою присутність у країнах Латинської Америки (іспансько- та португальськомовне мовлення), а також розпочне мовлення українською та грузинською мовами, повідомляє «КоммерсантЪ-Украина».

 

Раніше мовлення російської версії «Голоса России» на території України на середніх хвилях здійснювалось неофіційно - частину української території охоплювала зона поширення сигналу передавачів із території Придністров'я та Росії.

 

Голова комітету Державної Думи Росії з питань СНД Олексій Островський, якого цитує газета, вважає, що за допомогою експансії державного радіо за межі Росії «мешканці близького зарубіжжя почнуть отримувати об'єктивну інформацію про Росію та її позицію, яка часто спотворюється в їхній пресі». На думку політика, російська влада повинна створювати сприятливі умови для вихід на ринки пострадянських держав і інших медіа Росії. У квітні 2008 року «Голос России» розпочав мовлення узбецькою, вірменською, киргизькою та румунською (на території Молдови).

 

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення вважають, що російська державна компанія має право мовити в Україні у межах українського законодавства. «Якщо "Голос России" зареєструється як український резидент, а мовлення цієї компанії відповідатиме чинним нормам українського законодавства, ми не застосовуватимемо проти неї жодних санкцій», - сказав відповідальний секретар Нацради Владислав Лясовський. Жодної інформації про те, який радіочастотний ресурс збирається використовувати в Україні «Голос Росии», дотепер не оприлюднено.

 

Російська державна радіокомпанія мовить у 160 країнах світу 38 мовами (з урахуванням грузинської і української - 40). Одночасно з виходом на нові ринки відбудеться частковий перехід радіостанції на мовлення в інтернеті, покликаний зменшити витрати. «Абсолютно всі мови, якими мовить радіостанція, будуть присутні в інтернеті на сайті нашої радіокомпанії, - заявив керівник радіостанції Андрій Бистрицький. - Крім того, 12-ма мовами мовлення вестиметься лише в інтернеті. Повернення до традиційного формату мовлення цими мовами не виключене».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21463
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду