Уряд змістив Procter & Gamble з позиції найбільшого рекламодавця Великобританії

25 Березня 2009
13054
25 Березня 2009
14:06

Уряд змістив Procter & Gamble з позиції найбільшого рекламодавця Великобританії

13054
Уряд змістив Procter & Gamble з позиції найбільшого рекламодавця Великобританії

Компанія Procter & Gamble перестала бути найбільшим рекламодавцем у Британії, повідомляє Mediabuyerplanner. Після скорочення рекламного бюджету у середньому на 10% (зокрема, телевізійного бюджету на 13%) виробник поступися лідерством уряду країни.

 

Урядова організація Central Office of Information збільшила витрати на рекламу у 2008 році на 20% до $263 млн (178,7 млн фунтів стерлінгів), відповідно до дослідження Nielsen Media Research. Влада просто заполонила медіа, зокрема пресу, кампаніями, спрямованими проти куріння, на захист довкілля, пропаганду служби в армії, безпеки дорожнього руху тощо. Central Office of Information зменшило лише витрати на зовнішню рекламу (на 8,5%). Але витрати P&G на аутдор знизилися ще більше - майже на 44%.

 

Unilever, збільшивши рекламну активність на 3,6%, залишив за собою третю позицію. Reckitt Benckiser витратив на 2,4% більше і також зберіг своє місце (четверте), а Kellogg - своє п'яте (+8%).

 

Супермаркети, банки, онлайн-сервіси та бренди споживчої електроніки також збільшували витрати, тоді як автовиробники, медійні та телекомунікаційні компанії - зменшували.

 

Загалом витрати на рекламу, включаючи онлайн- та direct-маркетинг, минулого року впали в Британії на 4,9%. Цього року прогнозується 15%-ве падіння.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13054
Теги:
Читайте також
30.03.2009 12:47
Артем Вакалюк, Sostav.ua
14 601
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду