detector.media
23.03.2009 15:35
«КоммерсантЪ» програв суд «Турбоатому»

17 березня 2009 Господарський суд міста Києва виніс рішення задовольнити позовні вимоги ВАТ «Турбоатом» про спростування неправдивих відомостей, опублікованих у газеті «КоммерсантЪ» №147. Приводом для судового розгляду стала стаття «Юлия Тимошенко дала команду по машинам» від 22 серпня 2008 року, у якій, зокрема, стверджується, що у 2007 році прибуток «Турбоатома» впав на 17%, повідомляє «Сеть экстренного оповещения» з посиланням на прес-службу «Турбоатома» (при цьому, однак, помилково датуючи публікацію № 163 від 16 вересня 2008 року).

 

Як зазначається у повідомленні, суд визнав відомості, опубліковані газетою «КоммерсантЪ», такими, що не відповідають дійсності, а також шкодять діловій репутації ВАТ «Турбоатом». Цим же рішенням відповідача зобов'язано протягом місяця з дня набуття рішенням законної сили спростувати недостовірну інформацію в офіційній публікації в газеті «КоммерсантЪ».

 

В свою чергу головний редактор «КоммерсантЪ» Андрій Гоголєв зазначив у коментарі ТК, що йому відомо про існування такого рішення, хоча в письмовому вигляді видання його ще не отримало. Він уточнив, що з самого початку йшлося виключно про спростування, без будь-якого матеріального відшкодування, та заявив про готовність опублікувати таке спростування. «Буде письмове рішення - буде все ясно. Кожен може помилитися, і якщо ми помилилися - ми виправимося», - сказав пан Гоголєв.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY