«Турбоатом» подав до суду на НТКУ

25 Березня 2009
32988
25 Березня 2009
11:32

«Турбоатом» подав до суду на НТКУ

32988
«Турбоатом» подав до суду на НТКУ

18 березня ВАТ «Турбоатом» подало до суду позов про захист ділової репутації та спростування поширеної Національною телекомпанією України недостовірної інформації. Про це повідомляє прес-служба компанії.

 

Як повідомляється, приводом до позову стали виступи авторів та учасників програми «Громадська варта» від 26 лютого 2009 року. На думку компанії, у виступах було озвучено «неправдиву інформацію, котра зганьбила ділову репутацію ВАТ «Турбоатом», трудовий колектив та безпосередньо генерального директора заводу Віктора Суботіна» - зокрема про якість керування підприємством, його стан та невиплату акціонерам дивідендів. Це, згідно до повідомлення, «сприяє формуванню негативної суспільної думки, підриває довіру до діяльності підприємства з боку замовників та ділових партнерів ВАТ "Турбоатом" на українських та закордонних ринках».

 

Відтак «Турбоатом» вимагає від НТКУ спростування неправдивої інформації, що прозвучала у телеефірі, а також відшкодування моральної шкоди. У юридичній службі підприємства «Телекритиці» уточнили, що сума цього відшкодування символічна - 1 гривня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32988
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду