Журналісти скаржаться Луценку на закритість Луганського УМВС

23 Березня 2009
14328
23 Березня 2009
13:23

Журналісти скаржаться Луценку на закритість Луганського УМВС

14328
Журналісти скаржаться Луценку на закритість Луганського УМВС

Група власних кореспондентів 9 загальнонаціональних ЗМІ у Луганській області поширила відкрите звернення до Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Текст звернення ТК отримала сьогодні.

 

У документі звертається увага на «вкрай непрофесійні дії» керівника центру громадських зв'язків УМВС України в Луганській області Тетяни Погукай. Зокрема, журналісти звинувачують її у постійному приховуванні інформації про роботу міліції, обмеженні спілкування з керівництвом УМВС, затримці з наданням коментарів за актуальними подіями, вибірковому (лише у випадках позитивної направленості матеріалів про міліцію) спілкуванні з журналістами та ймовірному зловживанні службовим становищем при розміщенні відеоматеріалів ЦГЗ на центральних українських каналах.

 

Відтак журналісти звертаються до міністра із проханням «терміново вжити заходів щодо відновлення нормальної співпраці правоохоронних органів та представників засобів масової інформації на Луганщині і замінити керівника ЦГЗ на досвідчену та професійно підготовлену особу».

 

З повним текстом звернення можна ознайомитися тут.

 

В свою чергу, сама пані Погукай коментувати звинувачення по суті відмовилася.

 

«Який може бути коментар? Буде результат службової перевірки, там все побачимо. Я вважаю все, що там написано - це брехня. Це моя особиста думка. Але нехай перевіряють компетентні спеціалісти, буде їх висновок. Адже як я можу сама себе оцінювати: чи професіонал я, чи не професіонал, чи кваліфікований спеціаліст, чи ні» - сказала вона, уточнивши, що аналогічне звернення журналістів раніше отримав начальник ГУМВС, і відповідна службова перевірка проводиться наразі Інспекцією з особового складу штабу УВС.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14328
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду