detector.media
19.03.2009 17:26
«Воля» готова запустити канали в HDTV
«Воля» готова запустити канали в HDTV

Компанія «Воля» готова запропонувати своїм абонентам послугу телебачення високої чіткості (HDTV). У Києві послуга повністю готова до запуску. Про це повідомила прес-служба компанії.

 

«Компанія "Воля" вже успішно протестувала формат HDTV і нині веде переговори з власниками прав на контент та постачальниками TV-тюнерів, які підтримують і цей стандарт», - ідеться в повідомленні.

 

Останній етап - завершення перемовин з правовласниками контенту та виробниками обладнання. Мета перемовин - зниження остаточної вартості послуги для абонента.  

 

На запитання, про те, які саме програми увійдуть до HDTV-пакету «Волі», Аліна Сігда, керівник PR-відділу компанії, пояснила ТК, що HD-каналів, які мають право трансляції на території України, є небагато - усього 4 - 5 пропозицій. Як наслідок, розмір ліцензійних відрахувань,  на думку «Волі», є надто високим для українців - у середньому розмір ліцензійних платежів становить від 0,5 до 1,5 Євро з абонента  за один канал.

 

Щодо обладнання, то компанія веде одночасно переговори з кількома виробниками щодо зниження вартості абонентського обладнання. Поки його орієнтовна вартість 180 - 200 доларів.  

 

Як уточнила пані Сігда, на сьогодні час запуску телебачення високої чіткості залежить від гнучкості партнерів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY