Анатолій Гриценко поскаржився на джинсу

19 Березня 2009
35165
19 Березня 2009
10:25

Анатолій Гриценко поскаржився на джинсу

35165
Анатолій Гриценко поскаржився на джинсу

Народний депутат України Анатолій Гриценко обурений тим, що засоби масової інформації вимагають від нього платні за доступ до ефіру та публікації. Запис про це з'явився у блозі політика на його персональному сайті.

 

Гриценко перелічує чотири випадки протягом чотирьох останніх днів:

 

«Перше. Відома FM-станція, на якій час від часу здавав ранкові іспити, повідомила мою прес-службу, що відтепер усі радіоефіри будуть платними: $1500 за один виступ, а якщо «пакетом», то $12 тисяч за 10 ефірів. Якщо не платитиму - в ефір не попаду, бо інші платять.

 

Друге. Відома російськомовна газета, акредитована в Україні, якою в Союзі зачитувалася уся молодь комсомольського віку, запросила мене в редакцію на пряму лінію. А коли редактор дізнався, що я не збираюся платити 40 тисяч гривень за шпальту, отримав відмову. Бо всі платять.

 

Третє. Поважне інформаційне агентство, на яке посилаються більшість Інтернет-видань, довело до прес-служби свій прайс-лист: $1500 за десять повідомлень на стрічку новин. Будь-яких. Усі решта платять.

 

Четверте. Інтернет-видання, яке вирізняється дотепними заголовками новин, запропонувало свої умови: «позитивна» стаття - $2000, одна новина в стрічці - $250. Коли відмовився, вийшов критичний матеріал на адресу моєї прес-служби і з натяком на те, що Гриценко - «технічний проект» БЮТ».

 

Народний депутат робить висновок, що «це - лише початок». Незважаючи на те, що Анатолій Гриценко не назвав жодного ЗМІ, деякі його натяки досить прозорі: зокрема, програма «Ранковий іспит» виходить на «Радіо Ера FM», під газетою ж, імовірно, мається на увазі «Комсомольская правда в Украине».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
35165
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду