«Перший діловий» показуватиме документальне кіно

6 Березня 2009
10896
6 Березня 2009
15:19

«Перший діловий» показуватиме документальне кіно

10896
«Перший діловий» показуватиме документальне кіно

«Перший діловий» телеканал подав до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення заяву з проханням переоформити ліцензію на мовлення. Основні зміни, про які телеканал сповіщає регулятора галузі, стосуються програмної концепції.

 
Зокрема, «Перший діловий» хоче зменшити квоту української мови в ефірі з 100% до «не менше 75%», як це визначено в законодавстві. Також канал хоче запровадити фільмопоказ та збільшити частку розважальних програм за рахунок зменшення інформаційно-аналітичних та культурно-мистецьких передач.
 
Щодо фільмопоказу, то, як поінформували «ТК» на каналі, це буде українська та російська документалістика. На запитання, з якими саме продакшнами планується співпрацювати, якій темі буде присвячено кіно на каналі ділового мовлення та в якому слоті канал має намір розмістити кінопродукт, «ТК» отримала досить обтічну відповідь.
 
«В этом году мы планируем закупать документальные фильмы украинского и российского производства, которые будут вписываться в формат программной концепции   и станут интересны нашей деловой аудитории. Пока мы еще не остановились на конкретном продукте, поскольку ситуация меняется очень динамично и те фильмы, которые рассматривались в прошлом году, на данный момент уже не столь актуальны. Все, что мы запускаем в эфир ориентировано «сегодня на сегодня», - розповіла Олена Рудик, голова правління «Першого ділового».
 
Нацрада ухвалила заявлені зміни (за основу), доручивши мовникові узгодити свої пропозиції щодо фільмопоказу із законом «Про кінематографію», який вимагає, щоб зарубіжного кінопродукту в програмній було не більше ніж 30%. Проти зміни мовного співвідношення регуляторний орган не заперечував.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10896
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Виктория Первый Деловой
5535 дн. тому
Добрый день, кроме "Воли" канал показывает еще 350 кабельщиков по всей Украине (а это 90% покрытия ). Кроме этого вещание ведется с помощью спутника "Hellas Sat 2" 39о E Частота приема: 11.512 GHz Символьная скорость: 30 000 FЕС: 7/8 Поляризация: H. А вот наш сайт, где вы можете посмотреть телеканал онлайн, как впрочем и на других сайтах http://tv1.com.ua/ Спасибо за интерес :)
Володимир
5537 дн. тому
Шкода, що канал показує тільки "Воля", він достатньо цікавий для багатьох.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду