Із 27 березня до 2 квітня триватиме VI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays.ua-2009

24 Березня 2009
8278
24 Березня 2009
18:50

Із 27 березня до 2 квітня триватиме VI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays.ua-2009

8278
Із 27 березня до 2 квітня триватиме VI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays.ua-2009

Із 27 березня до 2 квітня триватиме VI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays.ua-2009. Фільми демонструватимуться у київському Будинку кіно та в кінозалі Німецького культурного центру «Ґете-Інститут».
 
Цього року до творчого та правозахисного конкурсів відібрані понад 30 фільмів із майже 50 країн світу. Всі вони - українські прем'єри.
 
Визначати переможців будуть три склади журі - творче, правозахисне та (новинка цього року) студентське.
 
Відкриватиме Docudays.ua-2009 стрічка «Голосуйте за мене, будь ласка» китайського режисера Вейдзюнь Чена.


До уваги глядачів також «Живі» Сергія Буковського (про Голодомор 1932-33 років); «Валізи вражень» (фотоінсталяція молодих українських кінематографістів Романа Бондарчука і Дар'ї Аверченко з подрожі  Ізраїлем).
 
Під час фестивалю відомі документалісти проведуть майстер-класи та тренінги, плануються дискусії режисерів-учасників, журналістів і глядачів, семінари на правозахисні теми, екшн про історію прав людини - квест Liberte.
 
Організатори: Українська гельсінська спілка з прав людини, Херсонський обласний фонд милосердя та здоров'я, Херсонська міська асоціація журналістів «Південь», ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».
 
Підтримка: Міжнародний фонд «Відродження», Міністерство культури і туризму України, представництво Європейської комісії в Україні, Національна спілка кінематографістів України, Фонд сприяння розвитку демократії Посольства США, Німецький культурний центр «Ґете-Інститут», Ізраїльський культурний центр при Посольстві Держави Ізраїль в Україні, Польський інститут у Києві, Французький культурний центр в Україні.
 
Партнери проекту: Міжнародний кінофестиваль Watch Docs (Варшава, Польща), Міжнародний кінофестиваль One world (Прага, Чехія), Громадський інститут фільму (Польща), Європейська документальна мережа EDN (Данiя), Dok Leipzig Filmfestival
East silver - ринок документального кіно країн Центральної та Східної Європи,
Кінокомпанія «МаГіКа-фільм».
 
Технічны партнери фестивалю: «ОПТА», друкарня «Авантаж».

Docudays.ua - єдиний міжнародний фестиваль документальних фільмів про права людини в Україні. Заснований 2003 року.
 
Після завершення фестивалю в Києві, Docudays.ua впродовж восьми місяців мандруватиме Україною: Севастополь, Чернігів, Полтава, Суми, Луганськ, Донецьк, Кривий Ріг, Одеса, Харків, Дніпропетровськ, Львів. 

У 2008 році фестивальні покази відбулися у 92 населених пунктах України. Фільми подивилися понад 108 тисяч глядачів.
 
Детальніша інформація: Марина Говорухіна, 417-41-18; 8 (050) 612-00-20, сайт.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8278
Читайте також
27.03.2009 11:54
Тамила Аблаева, «Экономические известия»
32 943
17.03.2009 12:33
Любовь Журавлева
, для «Детектор медіа»
32 972
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду