«Детектор медіа» провела круглий стіл з питань журналістської освіти

6 Березня 2009
17924
6 Березня 2009
15:01

«Детектор медіа» провела круглий стіл з питань журналістської освіти

17924
«Детектор медіа» провела круглий стіл з питань журналістської освіти

4 березня в ресторані «Тургенєф» ТК провела круглий стіл на тему «Журналістська освіта: формальні інститути й практичний досвід». 

В круглому столі взяли участь Євген Федченко, директор Могилянської школи журналістики і керівник Докторської програми (PhD) з масових комунікацій, Володимир Різун, директор Інституту журналістики КНУ ім. Шевченка, Валерій Іванов, професор Інституту журналістики КНУ ім. Шевченка, Ігор Куляс, тренер організації «Інтерньюз-Україна», Тетяна Ковтун, завідувачка кафедри масової комунікації Інституту журналістики і телемистецтва Київського міжнародного університету, Андрій Ротовський, президент Української ліги зі зв’язків із громадськістю і викладач Інституту журналістики, Сергій Мамаєв – заступник головного редактора ТОВ «НІС» з інформаційної політики і викладач дисципліни «Журналістська майстерність» в «Інтершколі».

Під час дискусії обговорювалися питання доречності й достатності сучасної української журналістської освіти для роботи журналістом; зауваження до освітніх програм, за якими вчать журналістів; питання підбору викладацького складу, зокрема кількості викладачів-практиків; проблем стажування журналістів; перспектив розвитку журналістської освіти.

Пан Володимир Різун, зокрема зазначив: «Готувати фахівців для галузі, в якій море проблем і немає нормальної моделі фахівця, страшенно важко».

Матеріали круглого столу будуть опубліковані у березневому номері журналу «Детектор медіа». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17924
Читайте також
26.05.2009 16:34
Александр Воронов, «Коммерсантъ»
29 353
25.05.2009 13:52
для «Детектор медіа»
13 927
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ніна
5527 дн. тому
Різун ні фіга не смислить в журналістиці, окрім, може, того, що вона колись обслуговувала партійну систему і займалася пропагандою. Якщо, на його думку, "немає нормальної моделі фахівця" - то чим же він там займається на своєму журфаці, окрім брати хабарі? Яку модель фахівця він пропонує студентам? Він розписався у власній імпотенції, тілько й усього.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду