«Бі-бі-сі» вибачилася перед Прем'ер-міністром Великобританії

8 Лютого 2009
18234
8 Лютого 2009
13:33

«Бі-бі-сі» вибачилася перед Прем'ер-міністром Великобританії

18234
«Бі-бі-сі» вибачилася перед Прем'ер-міністром Великобританії

Ведучий відомої телепрограми «Бі-Бі-Сі» «Top Gear» Джеремі Кларксон вибачився за те, що назвав Прем’єр-міністра Великобританії Гордона Брауна «однооким шотландським ідіотом», говориться у повідомленні, поширеному ВВС Worldwide.

Виступаючи в австралійському Сіднеї, Кларксон порівняв дії прем’єр-міністрів Великобританії та Австралії в умовах глобальної кризи. При цьому ведучий дозволив собі лайливий вислів на адресу голови британського уряду. «Вперше в житті я побачив світового лідера, котрий визнав, що ми дійсно по вуха в лайні», - прхвалив Кларксон австралійського прем’єра. «Ми ж маємо одноокого шотландського ідіота, котрий продовжує стверджувати, що все добре, що він врятував світ. Ми знаємо, що він бреше, а він продовжує говорити нам те ж саме», -  поскаржився телеведучий на Гордона Брауна, передає «Эхо Москвы».

Гордон Браун осліп на одне око в студентські роки, отримавши травму під час гри в регбі. Він неодноразово згадував цей факт у своїх публічних виступах. Обурення неетичним висловлюванням ведучого «Бі-Бі-Сі» висловила велика кількість британських політиків, а також організацій із захисту прав сліпих та людей зі слабким зором. «У розпал гарячої дискусії я дав оцінку зовнішності прем’єр-міністра, про яку тепер, після деяких роздумів, шкодую», - говориться у заяві Джеремі Кларксона.

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18234
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду