detector.media
08.02.2009 13:33
«Бі-бі-сі» вибачилася перед Прем'ер-міністром Великобританії

Ведучий відомої телепрограми «Бі-Бі-Сі» «Top Gear» Джеремі Кларксон вибачився за те, що назвав Прем’єр-міністра Великобританії Гордона Брауна «однооким шотландським ідіотом», говориться у повідомленні, поширеному ВВС Worldwide.

Виступаючи в австралійському Сіднеї, Кларксон порівняв дії прем’єр-міністрів Великобританії та Австралії в умовах глобальної кризи. При цьому ведучий дозволив собі лайливий вислів на адресу голови британського уряду. «Вперше в житті я побачив світового лідера, котрий визнав, що ми дійсно по вуха в лайні», - прхвалив Кларксон австралійського прем’єра. «Ми ж маємо одноокого шотландського ідіота, котрий продовжує стверджувати, що все добре, що він врятував світ. Ми знаємо, що він бреше, а він продовжує говорити нам те ж саме», -  поскаржився телеведучий на Гордона Брауна, передає «Эхо Москвы».

Гордон Браун осліп на одне око в студентські роки, отримавши травму під час гри в регбі. Він неодноразово згадував цей факт у своїх публічних виступах. Обурення неетичним висловлюванням ведучого «Бі-Бі-Сі» висловила велика кількість британських політиків, а також організацій із захисту прав сліпих та людей зі слабким зором. «У розпал гарячої дискусії я дав оцінку зовнішності прем’єр-міністра, про яку тепер, після деяких роздумів, шкодую», - говориться у заяві Джеремі Кларксона.

 
ЛігаБізнесІнформ
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY