detector.media
30.01.2009 12:52
Суд щодо трансляції «неадаптованих» каналів втретє перенесено

Сьогодні, 30 січня, відбулося чергове засідання Київського окружного адміністративного суду в об’єднаній адміністративній справі щодо скасування рішення Національної ради від 1 жовтня 2008 року №1738. Нагадаємо, цим рішенням провайдерів програмної послуги було зобов’язано припинити ретрансляцію телеканалів, зміст яких потребує адаптації до вимог українського законодавства.

Позивачами у справі виступає група народних депутатів у складі Бориса Колесникова, Юрія Мірошниченка, Владислава Лук’янова, Ірини Бережної, В’ячеслава Богуслаєва, Олени Бондаренко, Вадима Колісниченка, Едуарда Матвійчука, Ельбруса Тедеєва, Віктора Тихонова та Дмитра Шенцева, а також (окремо) Нестор Шуфрич, Севастопольська міська рада та ТОВ «Імпульс». Треті особи – ТОВ «Торсат», асоціація «Укртелемережа» та ТОВ «Інтер-реклама». Відповідач – Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Представник групи народних депутатів Юрій Мірошниченко у сьогоднішнє судове засідання знову не з’явився. При цьому про причини неявки пан Мірошниченко нічого суду не повідомив – на відміну від попередніх двох засідань (12 та 23 грудня 2008 року), коли від нього надходило клопотання про перенесення розгляду справи через перебування його на лікарняному. А через те, що, згідно закону, неявка позивача є перешкодою у розгляді справи – судове засідання було вчергове перенесено. Наступне засідання суду пройде 13 лютого 2009 року.

Окрім представника одного з позивачів, у судове засідання не з’явилися також представники відповідача (Нацради), однак суд зазначив, що неявка належним чином повідомленого відповідача у судове засідання не є перешкодою для розгляду справи.

 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY