detector.media
29.01.2009 14:08
Ігор Кріль просить комітет з питань свободи слова розглянути протистояння «Інтера» та Юлії Тимошенко

Лідер «Єдиного Центру» Ігор Кріль вважає, що «справу тиску на канал "Інтер" з боку прем’єр-міністра» має розглянути парламентський комітет з питань свободи слова та інформації. Про це йдеться у його зверненні до голови парламентського комітету з питань свободи слова Ганни Герман, повідомляє «proUA» з посиланням на прес-службу «ЄЦ».

У зверненні нагадується, що акціонер телеканалу «Інтер» Валерій Хорошковський в інтерв‘ю інтернет-виданню «Українська правда» заявив про тиск на нього прем’єр-міністром Юлії Тимошенко з метою впливу на програмне наповнення та редакційну політику каналу. Як вважає пан Кріль, ця інформація має бути розглянута комітетом з питань свободи слова. Він також вважає, що «прем’єр-міністр має надати комітету письмові пояснення щодо обставин, викладених в інтерв‘ю одного із власників каналу».

Також політик нагадав, що інформацію про переговори щодо продажу акцій телеканалу «Інтер» Тимошенко нещодавно підтвердила і сама прем’єр-міністр.

Кріль вважає, що ця інформація має стати предметом особливого розгляду журналістських та профспілкових організацій, ЗМІ, які висвітлюють діяльність мас-медіа. До того ж, на його думку, свою позицію щодо цих фактів повинна оголосити Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, раніше колишній голова української митниці Валерій Хорошковський заявив, що gрем’єр Юлія Тимошенко вела з ним переговори з метою покупки «Інтеру» для встановлення особистого контролю над каналом.

Прем’єр заявила, що виступає за придбання телеканалу «Інтер» іноземним інвестором, та відкинула звинувачення у тиску на канал.

Раніше Тимошенко виступала з критикою на адресу керівництва каналу і відмовилася брати участь в програмі «Свобода на Інтері».

 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY