detector.media
27.01.2009 07:10
УМХ планує подати до суду на видавництво «Економіка»
На початку лютого «Український медіахолдинг» має намір звернутися до суду з позовом до видавництва «Економіка». Про це «Детектор медіа» повідомили у прес-службі УМХ.
 
Нагадаємо, ще 12 вересня 2008 року УМХ скерував до видавництва чотири претензії на загальну суму понад 2 млн. гривень. Причинами претензій в УМХ називають «викладені недостовірні факти про акціонерну структуру холдингу, деякі угоди, а також ринкові позиції підприємств, що входять до складу UMH», опубліковані у виданнях видавництва «Економіка» (газета «Дело» та журнал Marketing Media Review). 3 жовтня 2008 року видавництво «Економіка» заявило про свій намір вирішити конфлікт у досудовому порядку. Однак, за словами президента УМХ Бориса Ложкіна, з того часу і по сьогоднішній день видавництво не зробило жодних кроків у цьому напрямку.
 

«…Ми пишемо претензію, за декілька днів мені дзвонить Ляшенко, головний редактор, і каже: "А що трапилося?". Я йому переповідаю всю історію, після чого – зникає. Претензія була у досудовому порядку, ми пропонували розібратися, можливо, люди щось запропонують приміром, вибачаться», - так описав ситуацію пан Ложкін під час прес-сніданку 26 січня.

Головною мотивацією позову для пана Ложкіна є «торжество професіоналізму». «Одна справа про таке написало б жовте видання, але ж це ділове ЗМІ, аудиторія має йому довіряти. Я тут борюся за торжество професіоналізму. Хай подумають, як вони мають працювати», - наголосив він.

 
Президент видавництва «Економіка» Ігор Ляшенко не став заперечувати викладене паном Ложкіним. «Так, у нас була розмова, ми зійшлися на тому, що це питання слід урегулювати, але надалі контактів не було. Я до нього не звертався, і він мені не дзвонив. Події не отримали подальшого розвитку – мабуть у силу того, що не намітили процедури вирішення цього питання. Ніхто не став ініціатором, тому так і вийшло. Можливо, це сталося і з моєї вини, не буду судити. Але загалом я все ж вважаю, що питання може бути врегульоване і без суду», - сказав пан Ляшенко «Детектор медіа».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY