УНІАН звинуватив низку радіостанцій і сайтів у крадіжці новин

26 Грудня 2008
11525
26 Грудня 2008
13:45

УНІАН звинуватив низку радіостанцій і сайтів у крадіжці новин

11525
УНІАН звинуватив низку радіостанцій  і сайтів у крадіжці новин
Інформаційна агенція УНІАН звернулася до Комісії з журналістської етики з проханням розглянути випадки неправомірного використання інформаційних матеріалів агенції українськими ЗМІ. Відповідне повідомлення розміщене на сайті УНІАН.
 
Зокрема, повідомляється, що Служба моніторингу УНІАН виявила збільшення випадків несанкціонованого використання інформаційної продукції агенції FМ-станціями та електронними ЗМІ. При цьому більшість випадків такого використання Служба моніторингу виявила в ефірі станцій: «Русское радио - Україна» (Київ) - ТОВ ТРК «Русское радио Україна» (директор Сергій Кузін); Радіо «Шансон» (Київ) - ЗАТ ТРК «Лідер» (директор - Ю.Шандра); «Народне радіо» 100.5 FM (Київ) - Підприємство «Радіокомпанія «Супер-Нова» (генеральний директор А.Вознюк), радіо «Шарманка» (ПП «Компанія «Нова хвиля», генеральний директор Анатолій Євтухов); радіо «DJ fm» (ТОВ «Українська Радіо Група», генеральний директор Анатолій Євтухов); сайт 4post.com.ua (юридична особа – «Систем технолоджі комюнікейшн»); сайт http://www.newsukraine.com.ua (ТОВ «АМІ «Новини Україна», директор – Д.Павленко).
 
У зв’язку з цим дирекція УНІАН звернулася до голови Комісії з журналістської етики Володимира Мостового з листом, у якому висловила прохання «надати моральну та юридично-експертну оцінку неправомірним діям колег-журналістів».
 
Як зазначає у листі генеральний директор УНІАН Олег Наливайко, «мова йде про привласнення продукції УНІАН, яка є власністю агентства - юридичної особи». При цьому «навіть посилання на УНІАН при несанкціонованому використанні інформаційної продукції не дає підстав на таке використання».
 
За словами гендиректора УНІАН, «непоодинокість таких випадків дозволяє говорити саме про тенденцію, яка завдає конкретної моральної і матеріальної шкоди агентству».
 
В свою чергу, згідно повідомлення, керівництво Радіо «Шансон» стверджує, що редакція нібито має право використовувати продукцію УНІАН самовільно та безкоштовно і збирається це робити в майбутньому. Інші радіостанції, за словами Олега Наливайка, взагалі не відповіли на листи УНІАН.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11525
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алекс
5536 дн. тому
А що там цікаво "Русскоє радіо" у них ворує, там же ж крім діфірамбової джинси що до діяльності коханої Юліі Володимірівни, та "новин" від торгівельної марки "Хортиця", нічого більше немає...
Старый и противный журналюга
5603 дн. тому
Что касается УНИАН, то должен отметить, новости информагенства за последние два года обмельчали. Скоро будем сообщать с важным видом про пролет комара мимо Кабмина или про то, что возле Верховной рады припарковалась "Феррари". Исчезла вдумчивость при подаче новостей. Сами новости, если очень внимательно проанализировать, стали поверхностными, интересными лишь узкому кругу лиц, но никак не массовому читателю. Почему то вспоминается сразу, как работало ТАСС. Маститые журналисты, полноценная информация. уважаемое агенство. Это не в обиду. Вы ребята и сейчас впереди, и немного лучше бестолковых Укрновин и РБК. Просто если и дальше будет так, от былой вашей славы и бренда через год ничего не останется.
Елена
5604 дн. тому
Приколисты, однако:))) Даже без "глубокого бурения" УНИАНовских новостей видно, сколько сами воруют (в том числе по регионам) - дают от себя и без всяких гиперссылок. А тут возопили)) Переходите на закрытую подписку и будет вам счастье!
Злой
5605 дн. тому
У нас в стране все и все крадут. Что УНИАН будет исключением? Нет ребята, что посеяли то и жнем.
Знающий
5605 дн. тому
Цирк, УНИАН постоянно ворует чужие новости и выдает их за свои, а тут наехали, что новости с копирайтом на их агентство ставить нельзя. Изучайте законы и не смешите своими заявлениями или выходите только в закрытом режиме как это делает "Интерфакс".
Коллега
5605 дн. тому
Интересно, как вы радио мониторите, униановцы :)
Фро
5605 дн. тому
Униан, лучше расскажите, как вы сами чужие новости воруете и выдаете за свои.
Янукович
5605 дн. тому
Ну, допустим, "Шансону" по масти положено воровать...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду