detector.media
26.12.2008 13:45
УНІАН звинуватив низку радіостанцій і сайтів у крадіжці новин
Інформаційна агенція УНІАН звернулася до Комісії з журналістської етики з проханням розглянути випадки неправомірного використання інформаційних матеріалів агенції українськими ЗМІ. Відповідне повідомлення розміщене на сайті УНІАН.
 
Зокрема, повідомляється, що Служба моніторингу УНІАН виявила збільшення випадків несанкціонованого використання інформаційної продукції агенції FМ-станціями та електронними ЗМІ. При цьому більшість випадків такого використання Служба моніторингу виявила в ефірі станцій: «Русское радио - Україна» (Київ) - ТОВ ТРК «Русское радио Україна» (директор Сергій Кузін); Радіо «Шансон» (Київ) - ЗАТ ТРК «Лідер» (директор - Ю.Шандра); «Народне радіо» 100.5 FM (Київ) - Підприємство «Радіокомпанія «Супер-Нова» (генеральний директор А.Вознюк), радіо «Шарманка» (ПП «Компанія «Нова хвиля», генеральний директор Анатолій Євтухов); радіо «DJ fm» (ТОВ «Українська Радіо Група», генеральний директор Анатолій Євтухов); сайт 4post.com.ua (юридична особа – «Систем технолоджі комюнікейшн»); сайт http://www.newsukraine.com.ua (ТОВ «АМІ «Новини Україна», директор – Д.Павленко).
 
У зв’язку з цим дирекція УНІАН звернулася до голови Комісії з журналістської етики Володимира Мостового з листом, у якому висловила прохання «надати моральну та юридично-експертну оцінку неправомірним діям колег-журналістів».
 
Як зазначає у листі генеральний директор УНІАН Олег Наливайко, «мова йде про привласнення продукції УНІАН, яка є власністю агентства - юридичної особи». При цьому «навіть посилання на УНІАН при несанкціонованому використанні інформаційної продукції не дає підстав на таке використання».
 
За словами гендиректора УНІАН, «непоодинокість таких випадків дозволяє говорити саме про тенденцію, яка завдає конкретної моральної і матеріальної шкоди агентству».
 
В свою чергу, згідно повідомлення, керівництво Радіо «Шансон» стверджує, що редакція нібито має право використовувати продукцію УНІАН самовільно та безкоштовно і збирається це робити в майбутньому. Інші радіостанції, за словами Олега Наливайка, взагалі не відповіли на листи УНІАН.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY