detector.media
10.12.2008 12:33
Підозрюваному у вбивстві Політковської допомагала ФСБ
Рустам Махмудов, підозрюваний у вбивствіоглядача «Нової газети» Ганни Політковської, міг переховуватися від правоохоронних органів за допомогою підроблених документів, виданих йому ФСБ.
 
Про це заявили адвокати підсудних, повідомляє «Пік України» з посиланням на російські джерела.
 
«Махмудов, який зараз переховується за кордоном, зумів уникнути покарання за викрадання людини і оформити закордонний паспорт завдяки тому, що був інформатором спецслужб», – стверджують вони.
 
У ході розгляду в Московському окружному військовому суді обвинувачі представили два водійські посвідчення на ім’я Рустама Махмудова і Наїля Загідулліна, вилучених при обшуку в московській квартирі, де проживали підсудні – брати Джабраїл і Ібрагим Махмудови.
 
«Експерти, проаналізувавши ці документи, дійшли висновку, що на фотографіях зображена одна і та ж особа», – сказала прокурор Юлія Сафіна.
 
За даними слідства, Рустам Махмудов ще в 1997 році брав активну участь у викраданні в Москві якогось підприємця на прізвище Овелян і здирстві у нього великої суми грошей.
 
В кінці 1998 року практично всі викрадачі були арештовані і засуджені.
 
Покарання уникнув лише Рустам Махмудов, який переховувався під вигаданими іменами.

Востаннє він користувався документом на ім’я якогось Наїля Загідулліна з Татарії. Слідство знайшло сьогодні Загідулліна, і той повідомив, що перед відходом в армію в 1994 році залишив свій паспорт у військкоматі. Повернувшись після демобілізації, свій паспорт він так і не забрав.
 
За даними слідства, Рустам Махмудов якимсь чином отримав цей паспорт, а потім оформив з його допомогою водійські права і закордонний паспорт, за яким і виїхав з Росії.
 
На думку адвокатів підсудних, Рустам Махмудов уникнув покарання за викрадання і здирство, оскільки був інформатором ФСБ, і та видала йому так звані документи прикриття.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY