Влад Ряшин: Криза призведе до різкого скорочення кількості і бюджетів TV-movie

9 Грудня 2008
14064
9 Грудня 2008
10:34

Влад Ряшин: Криза призведе до різкого скорочення кількості і бюджетів TV-movie

14064
Влад Ряшин: Криза призведе до різкого скорочення кількості і бюджетів TV-movie
Компанія «Стар Медіа» продовжує роботу над основними проектами, які були запущені у виробництво. Про це голова наглядової ради «Стар Медіа» Влад Ряшин заявив газеті «Дело».
 
«Зовсім нещодавно завершили зйомки теленовели «Палаючий лід» - вона транслюється в Україні на «1+1», а також права на її показ продані телеканалам Румунії, Ізраїлю, Латвії, Литви, Білорусі та «Первому каналу» в Росії. На початку 2009 року випускаємо у кінопрокат авантюрну комедію «О, щасливчик!» - наш перший прокатний фільм. Продовжуються зйомки декількох серіалів, історичних анімаційних циклів. На стадії завершення роботи над сценарієм перебуває повнометражний мультфільм «Пірати острова скарбів», - розповів Влад Ряшин.
 
 «Ми призупинили роботу за кількома фільмами. Це ті проекти, які з погляду бізнес-плану були ризикованими. Вони підуть у хід, коли будуть зрозумілими чіткі перспективи наступного року. Ще для кількох фільмів переглянули бюджети», - сказав він, відповідаючи на запитання про наслідки кризи для «Стар Медіа». За словами пана Ряшина, собівартість телекіновиробництва в останні роки безперервно росла, а зарплати становили до 50% собівартості. «Вони так стрімко зростали, що вартість виробництва практично зрівнялась із ціною, яку були готові платити канали. У нових умовах з’явилась можливість установити більш реальні розцінки на послуги і особливо рівень гонорарів», - каже він.
 
Влад Ряшин прогнозує, що криза призведе до різкого скорочення кількості та бюджетів TV-movie; «виробництво серіалів також постраждає, а проблема рентабельності вирішуватиметься здебільшого за рахунок скорочення собівартості і в першу чергу непомірно високих гонорарів». За його словами, на рівні проектів уже почався процес поглинання, і деякі незавершені і заморожені проекти можуть бути завершені вже спільними зусиллями кількох виробників.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14064
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду