detector.media
09.12.2008 10:34
Влад Ряшин: Криза призведе до різкого скорочення кількості і бюджетів TV-movie
Влад Ряшин: Криза призведе до різкого скорочення кількості і бюджетів TV-movie
Компанія «Стар Медіа» продовжує роботу над основними проектами, які були запущені у виробництво. Про це голова наглядової ради «Стар Медіа» Влад Ряшин заявив газеті «Дело».
 
«Зовсім нещодавно завершили зйомки теленовели «Палаючий лід» - вона транслюється в Україні на «1+1», а також права на її показ продані телеканалам Румунії, Ізраїлю, Латвії, Литви, Білорусі та «Первому каналу» в Росії. На початку 2009 року випускаємо у кінопрокат авантюрну комедію «О, щасливчик!» - наш перший прокатний фільм. Продовжуються зйомки декількох серіалів, історичних анімаційних циклів. На стадії завершення роботи над сценарієм перебуває повнометражний мультфільм «Пірати острова скарбів», - розповів Влад Ряшин.
 
 «Ми призупинили роботу за кількома фільмами. Це ті проекти, які з погляду бізнес-плану були ризикованими. Вони підуть у хід, коли будуть зрозумілими чіткі перспективи наступного року. Ще для кількох фільмів переглянули бюджети», - сказав він, відповідаючи на запитання про наслідки кризи для «Стар Медіа». За словами пана Ряшина, собівартість телекіновиробництва в останні роки безперервно росла, а зарплати становили до 50% собівартості. «Вони так стрімко зростали, що вартість виробництва практично зрівнялась із ціною, яку були готові платити канали. У нових умовах з’явилась можливість установити більш реальні розцінки на послуги і особливо рівень гонорарів», - каже він.
 
Влад Ряшин прогнозує, що криза призведе до різкого скорочення кількості та бюджетів TV-movie; «виробництво серіалів також постраждає, а проблема рентабельності вирішуватиметься здебільшого за рахунок скорочення собівартості і в першу чергу непомірно високих гонорарів». За його словами, на рівні проектів уже почався процес поглинання, і деякі незавершені і заморожені проекти можуть бути завершені вже спільними зусиллями кількох виробників.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY