Учасники «Свободи на Інтері» 5 грудня: «це був антидержавницький, антиукраїнський шабаш!»

6 Грудня 2008
3164
6 Грудня 2008
13:52

Учасники «Свободи на Інтері» 5 грудня: «це був антидержавницький, антиукраїнський шабаш!»

3164
Учасники «Свободи на Інтері» 5 грудня: «це був антидержавницький, антиукраїнський шабаш!»

Сьогодні група народних депутатів, учасників телепрограми «Свобода на Інтері» 5 грудня, поширила відкрите звернення, в якому висловила обурення форматом, у якому пройшла програма.

Зокрема, у документі звертається увага на недотримання під час програми правил цивілізованої дискусії та принципів відповідальності перед глядачем.

Нижче наводимо текст звернення повністю.
 

Звернення народних депутатів

5 грудня в ефірі телеканалу «Інтер» вийшла чергова передача «Свобода на "Інтері"», де в якості ведучого управжнявся народний депутат-комуніст Леонід Грач.

Головною темою програми було заявлено надзвичайно важливий, дискусійний, складний напрямок розвитку нашої держави як «Зовнішня політика України».

Ми, народні депутати, що представляють різні політичні сили, фракції, відстоюють різні ідеології, готувалися до фахової, професійної, гострої дискусії. Натомість, у студії розгорнувся ошаленілий антидержавницький, антиукраїнський шабаш.

Ми висловлюємо обурення тим, що відбулося в ефірі найбільшого українського телеканалу, який в гонитві за рейтингом, поставив під сумнів відстоювання принципів відповідальності перед глядачем, надання учасникам дискусії рівних можливостей, забезпечення культури поведінки в прямому ефірі і в цілому на українському телебаченні.

Ми висловлюємо категоричну незгоду і засуджуємо практику розколу глядацької аудиторії, нівелювання правил цивілізованої дискусії і політичної культури.

Україна виборола свободу слова, яка вимагає від політиків і журналістів високої відповідальності і професіоналізму.

Ми проти перетворення політики у шоу і приниження українського глядача дешевими провокативними антидержавницькими дійствами. Ми не хочемо обговорювати поведінку комуніста Леоніда Грача, оцінку якому в ході голосування дали самі телеглядачі під кінець програми як 65% такому, що не справився із своїм завданням розкрити гостру для нашої держави тему, і тільки 35% позитивно висловилися на його адресу.

Ми поважаємо право всіх мас-медіа на формування своїх телепрограм згідно власної редакційної політики, але вважаємо, що загальноукраїнський канал має демонструвати особливу відповідальність перед глядачем.

Народні депутати України:
Ірина Геращенко
Павло Жебрівський
Лілія Григорович
Кирило Куликов
Тарас Чорновіл
Юрій Гримчак,
а також народний депутат України I, II, IV скликань
Степан Хмара
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3164
Коментарі
47
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
голодомор наше фсио!
5625 дн. тому
Демократия это власть меньшинства (демоса) над рабским большинством (охлосом), а фашизм - форма управления демократией. Всегда и везде!! И неважно, Ющенко или кто-то другой у микрофона.
контра -екс
5625 дн. тому
Коммунизм - это фашизм. Всегда и везде!! И неважно Грач или кто-то другой у микрофона.
Алегарф
5626 дн. тому
2 Зоя Загородня Ну, это уже "набагато краще" : ) Жаль их только, американцев-то! Разбегутся ведь, как тараканы, в разные стороны, по своим историческим родинам. Вот только трёхсполовинойтриллионный долг кто за них отдавать будет - Буш, что ль? : /
Зоя Загородня, Ви не суддя, щоб трактувати закони
5626 дн. тому
"Ти знаєш, що ти - людина?" (Василь Симоненко). Думайте не про національну (націоналістичну) гідність (гордість), а про людську гідність, якої Вас позбавляють ваші вожді. Грач - не святий. Це дійсно так, але він вказує на те, що в першу чергу ви - люди. Інша справа: він нічого не робить для того, щоб людішки відчували себе Людьми. Нажаль, він сам не може зробити все, щоб було багатьом краще. Можливо він не зацікавлений в цьому, та грачі - реальна напівєективна противага ужравшимся "патріотам", як Ющ та Юлька :) А уявіть собі як в АР КРИМ йому аплодували стоячи перед ТВ-єкраном, заслуховуючись його речами :) До речі, деякі ГРОМАДСЬКІ діячі США або Канади не просто в ШОУ, а офіційно виражать позицію, що "Президент США- соціальній дебіл", а "США - обречённая старана дураков". І ніхто їх не садить в тюрягу за свою громадянську позицію :)
Алегарф
5626 дн. тому
2 Зоя Загородня Хе, главно, как страну рвать на куски, бороться за "нэзалэжнисть" - так дайте нам свободу слова и плюрализьму... побольше! А как отвечать за последствия - так рот диссидентам затыкать? За что боролись - на то и напоролись : ) И неча тут сопли пускать, Уголовным Кодесом отмахиваться. Это вас уже вряд ли спасёт ; ) За измену Отечеству придётся отвечать по всем статьям!!!
Зоя Загородня
5626 дн. тому
Приро,що в нашій державі немає самої влади.Влади,її оргaнів яка б елементарно захищали цей народ, й безперечно, саму Державу.НЕ прозвучало цього й серед коментів.Бо те,що творить товаріщ Грач є нічим іншим, як антидержавною діяльністю. Й не треба плутати, приховувати з плюралізмиомчи іншими основами демократії.Прикро,бо і в Конституції України,й самому Кримінальному Кодексі є віповідні статті.Зокрема,в особливій частині розділ 1 "Злочини проти основ національної безпеки України"-статті 110,111 КК,під тлумачення яких попадають діяння Грача.Зокрема, це посягання на територіальну цілісність й недоторканість України,державна зрада. А якщо врахувати,що Грач ще й є представником влади, й діє за змовою, то місце його мало б бути не в студії українофобського Інтеру, а у вязниці. Й як обіцяє КК, надовго. Катастрофа в тому,що нова влада не зуміла не тільки покарати антидержавних злочинців, а й не створила ту атмосферу нетерпимості до подібного. Що в суспільстві не утвердилася мораль осудження злочинності,корупції й антиукраїнства,не культивується справжній патріотизм.В цьому найбільший злочин Ющенка,але й цим він сам себе засудив.Жалко лише цю Державу й ту частину народу,яка цього не заслужила.В результаті-розчарування,зневіра й масова деградація.А люмпен,звісно,не тільки не засудить зрадництво,слабкодухість,а й ковтатиме навіть замість хліба отакі "зрєліща" й дозволятиме грачам собою керувати.Звідси й рівень життя. Дякую тим,хто не дозволив принизити свою й національну гідність.
Алегарф
5626 дн. тому
"Користуєтеся нашою нерозважливістю і аморфністю української влади" (08.12.2008 13:37:18). На удивление мудрые слова!!! : )))
Наталія
5626 дн. тому
08.12.2008 10:21:30. та що там " прекратите" Це ви не маєте права нав"язувати українцям свою рабську ідеологію. Користуєтеся нашо.ю нерозважливістю і аморфністю української влади
Алегарф
5626 дн. тому
Другое дело, когда говоришь Правду. Святую правдоньку!!! Уж тогда точно не запутаешься в показаниях, хоть и с одной извилиной. Чего и Вам желаю! ; )
Алегарф
5626 дн. тому
2 хтось А толку, если ты при этом говоришь откровенную ложь!? А когда тебя привселюдно в ней же уличают - предпочитаешь "включать дурачка", тараторя что-нибудь наподобие: "Нэ розумием, шо тут койицця, коммуняку на гилляку, Украйина - для украйинцив, и всэ тут!" Это что, не одноклеточно, это, по-Вашему, благородно?! Одним словом, КПД любого лжеца, пусть даже у него и "ума палата", составляет ровно 0,0 (ноль целых ноль десятых).
хтось
5626 дн. тому
Алегарф! Хочеш сказати, що цо це ти «многоклеточно-многоизвилинный»???!!!... Ну-ну!!! Нє запутайся в єнтіх ізвілінах!!!
Алегарф
5626 дн. тому
А ещё, если кто помнит, была в году 2001-2002 на СТБ тоже подобная политическая дискуссионная пятничная передачка, пожалуй, первая в своём роде на украинском тэлэбачэнни, с двумя гостями в студии, где Скрыпин упражнялся в своём острословии и словоблудии, подготавливая благодатную почву для последующего государственного переворота в 2004-м. Так вот, помнится мне, был у него тогда в гостях Леонид Грач, которого этот флагман украинских либерастов вывел из строя своими однобокими необъективными претензиями и дурацкими вопросами до такой степени, что в итоге тому пришлось покинуть студию. Но, как оказалось, "врагу не сдаётся наш гордый "Варяг"..." И в эту пятницу была потоплена целая эскадрилья вражеских одноклеточно-одноизвилинно-однопалубных свидомитских кораблей, маскирующихся под гражданские прогулочные теплоходы. Слава героям!!!
Алегарф
5626 дн. тому
Лучше послушайте, что по этому поводу умные люди говорят. Петро Толочко (обращаясь к зрителям в студии): "Я засмучений тим, що відбулось. Це демарш з досвідом, який постійно виникає в Верховній Раді. Сьогодні трохи нервова розмова, але майте мужність вислухати опонента. А це легше всього, ТАК ВОНИ І УКРАЇНУ КИДАЮТЬ". http://www.intersvoboda.com.ua/ru/stenogram
Лично я не верю, что 35% поддержало Грача без денежного поощрения
5626 дн. тому
"гость // 08.12.2008 10:35:36 руководство интера-козлы в их московский мозжечок ничего не приходит нормального ?одним словом иуды" +1!
Прекратите навязывать свои убеждения психологическим насилием!!!
5626 дн. тому
Наталія // 08.12.2008 06:41:23: "Люди у нас в Україні на жаль відсталі. на Сході зомбовані". Да кем бы Вы не были - Вы не в праве оскорблять массово людей, дискредитировать их по территориальнму признаку, высмеивать их предпочтения, только по той причине, что Вы считаете эти предпочтения дурными. На самом же деде забыв, что на вкус и цвет... Не нравится Грач - не смотрите!!! Грачу не нравится Жебривськый. Что он должен был кричать: я не буду проводить программу пока тут Жебрывськый? Или взять и ути? :-)) Вы не сами живете в этой стране - с пониманием и хотя бы сочувствием. если не с уважением, относитесь к тем кто не разделяет Ваших убеждений. Не стоит с пеной у рта кому-то нейтральному-пассивному доказывать правдивось, а тем более праильность своих убеждений, игнорируя осителя противоположного мнения. ведь так Грача в студыъ будет подерживать не за 30%, а за 50% :-))
5626 дн. тому
Запретить канал к чертовой матери...А передачи "Свобода на Интере" не смотрю с тех пор, как узнал перечень ведущих (политиков). Это не гонка за рейтингами, это попытка перетянуть Украину на сторону России. Это вызывает протест подобный 2004-му году (тогда тоже крен был в одну сторону). Понятно, что они со временем потеряют нормального зрителя, но ведь "барбосов" больше...Поєтому срочно надо закрывать канал...я лично без него спокойно обойдусь, кто-то нет?
хтось
5626 дн. тому
Мені не довелося переглянути згадувану передачу. Навіть не знаю чи шкодувати – адже трохи нерви збереглися?! Можу тільки здогадуватися, як там все було, якщо вже депутати зробили таке звернення!!! Але – 35 % все ж були «за»!!!... На мою думку це не «тільки 35%», а АЖ 35%!!! Моя порада політикам – не ходіть на гадючники!!! Якщо вже прийшли, сподіваючись що все буде добре, а там пішов шабаш – просто, на знак протесту, ВИЙДІТЬ – перед цим висловивши свою думку!!! Відповідно і глядачі не будуть дивитися програму, на яку тільки «грачі прілєтєлі»!!!... А канал хай крутить своє шоу в порожнину!!!... Лише ОДИН РАЗ (!!!) хтось з депутатів покинув шоу на знак протесту!... Пані Наталю! Так у тому й проблема і біда наша, що "дурь каждого» не всім «видна была"!!!... 35% - точно НІ!!!... А ще скільком за межами студії???!!!...
5626 дн. тому
або, скоріш за все, бояться вспупати з ним в полеміку :-))
5626 дн. тому
Демократія тим і відрізняється від тоталітаризму, що дозвояє відкритий плюралізм думки і дискусію з тоталітарною думкою, а також повага до носіїв таких думок, які боряться ЗА АНТИДЕМОКРАТІЮ ДЕМОКРАТИЧНИМ ШЛЯХОМ. При тоталітаризмові відсутні бдь-які прояви плюралізму, в тому числі відсутня дискусія з носіями демократичної думки, бо така думка дозвлена тільки формально. В цьомі відмінність демокатії від антидемократії. Ось і в Німеччині в парламенті Саксонії чимало представників НЕОНАЦИСТСЬКОЇ Націонал-демократичної партії - духовної спаткоємиці НСДАП. Справе не тому, що хтось веде антиукраїнську пропаганду, а в тому, що так звані "привєржєнци" демократії не можуть вести цивілізованний диспут з ідеологічним комуністом
Наталія
5627 дн. тому
Люди у нас в Україні на жаль відсталі. на Сході зомбовані п"ятою проросійськоюа влада слабка й апатична і думає про свої власні блага ,а не про державу. Тому і виходять в ефір такі як Грач і Симоненко, декларують антидержавницьку політику. Ніяка це не демократія, а звичайний "беспредел" Компартію треба якнайшивдше заборонити бо її програмні засади не відповідаютиь Конституції
5627 дн. тому
у нас в стране. по-моему, демократия и свобода слова. В те разы приглашали Луценко, в этот раз представителя другой партии, народного депутата. Действует и партия, которую он представляет и сам депутат на законных и легальных основаниях. не подпольно..По закону, к тому же. представляет народ, его избравший, а значит имеет такое же право вещать свои мысли в эфире, как и представители других политических партий и движений. С его взглядами. мнениями можно соглашаться или не соглашаться. Но при чем здесь телеканал?. Упомянуты подписантам ничего особо не мешало выступить со своими контр-аргументами. Или же считается, что "демократия" и свобода слова у нас только для того, чтобы слушать только мысли:Народні депутати України: Ірина Геращенко Павло Жебрівський Лілія Григорович Кирило Куликов Тарас Чорновіл Юрій Гримчак, а також народний депутат України I, II, IV скликань Степан Хмара. Ну так это не демократия уже получается, а неизвестно что....
мастер Йода
5627 дн. тому
Какими-такими рейтингами? Окститесь! Нет никаких рейтингов. А то, что есть - надуто джиэфкеями Созановского. Липа. Кстати: всем, кто сотрудничал с Безлюдной придется пройти процедуру люстрации, ответив на вопросы суда чести по поводу их антинациональной, антигосударственной деятельности.
5627 дн. тому
Жаль, что у Интера никто не отберет лицензию за этот беспредел...пусть Безлюдная и Бенкендорф подавятся своими рейтингами - им за них в аду гореть!
Kulish
5627 дн. тому
Неведомо кому. "Надо ж по-демократическому" ... Во-первых, не надо по-демократическому. Во-вторых, что ж ты, демократ г...ный, не подписываешься? Ведь комми у власти уже давно нет... В Сибирь не ушлют...
2 Kulish // 07.12.2008 18:42:06
5627 дн. тому
Всем им же то же надо деньги отрабатывать, а то перестанут платить и заморозхят счета с наворованными манями у народа. Только разница - в том, что украинофилам платит - Запад, а Грачу - Восток/ А рейнинг - норм. Во время кризиса в таком формате только и могут ити передачи. Да, и Вы, свидомые, прямь, как дети малые, гнать на РУССКИХ и СОВЕТСКИХ комунистов можно, а русскому комунисту на УКРАИНСКОГО экс-комуняку Ющенка, который, кстати, так и не спалил, свой комсомольский и компартийный билеты. Надо ж по-демократическому. Можете пригласить нациосвидомогоТягнибока или оторвавшегося от реальности Я(й)ценюка быть ведущим, тогда посмотрим: будет ли у сех охло-олигархиков лучше, чем у комуниста Грача получатся вести передачу :-))
Kulish
5627 дн. тому
Схоже, що антиукраїнські провокації залішаються фірмовим прийомом "Інтера". Ще не вщух скандал після "Великих укоаїнців" Шустрого Савіка. І от знову... Кажуть, журналісти не винні. Але мухи. як правило, куди летять? Єдине, що дивує: навіщо ж ви, такі досвідчені політики, приверлись на передачу за участю цього українофоба, якому місце не на екрані, а в тюрязі?
Смерть КПСС
5627 дн. тому
Безлюдная все экономит: Грачу давно уже Москва платит, так пусть еще и програмку проведет за те же денежки. А следующую програмку наверное Витренко с Симоненко и с Морозом пусть проведут. Тогда канал точно перестанут смотреть.
Олег
5627 дн. тому
Космосу и Корчу респект! А засевшая здесь жаба из КГБ-ФСБ пусть квакает на Корча и на НУНС поочередно :). Смешно! Но безперспективно...
элка
5627 дн. тому
"Народний депутат, лідер кримських комуністів Леонід ГРАЧ назвав "істерикою русофобів" заяву низки депутатів Верховної Ради України, які розкритикували його поведінку як ведучого під час ефіру програми "Свобода на Інтері" 5 грудня."(УНИАН) мое мнение: "обое рябое"
Сергей
5627 дн. тому
Облажались наци в прямом эфире, показали свой "профессионализм", пусть теперь не ноют. Ведущий, конечно, не справился со своей ролью. Но разве Грач - первый кривой ведущий на этой передаче?
Норд
5627 дн. тому
Включив 95 квартал. Послухав секунд 20 і виключив. Тепер ні слухати, ні дивитися неможливо.
Зритель
5627 дн. тому
На самом деле ребята рассказали правду про современное мироустройство и про то как надо действовать. У ЕС и Америки нет никакого будущего, и если Украина будет продолжать играться в "демократию", а не станет нормальной авторитарной державой (Белоруссия - Куба - КНДР) то и у этой страны не будет абсолютно никакого будущего. Это всего лишь факт.
Наталія
5627 дн. тому
Молодці, що написали. Однак у передачі є свій позитив: як говорив російський цар:" дабы дурь каждого видна была"... Пан ведучий повністю свою "дурь" показав
Олег Ляшко
5627 дн. тому
Нас с Корчинским одновременно принимали в доблестные стукачи 5-го Управления КГБ. УНСО создавало КГБ, всех лопухов-патриотов переписали, до сих пор списками ФСБ крутит.
самсон
5627 дн. тому
А где же были все эти депутатишки, когда на Интере разгоняли профессионалов? Сидели смотрели, радовались = вот дескать разогнали тех, кто помнит Кучму, кто папу Витю макал. Вот и получили пилюлю, каждая палка имеет 2 конца.
хехе
5627 дн. тому
если эта пятая колонна США против передачи на Интере, тогда я за. Хмара, Григорович, Жебривский... Весь список антиукраинских провокаторов налицо
5628 дн. тому
чего корч не подписался?
Остров Киев
5628 дн. тому
А что говорить. Пошли нацики долбаные в схроны! Задрали всех своей тупостью. Почитайте http://vefff.livejournal.com/
VAdim
5628 дн. тому
Глянул сейчас квартал 95 на Интере. Аналогично антиукраинский шабаш. Скурвились ребятки, продались с потрохами. Противно смотреть. Раньше любил эту передачу, поскольку был баланс. А сейчас идёт одна чернуха. Кучма - хорошо, НАТО - плохо, повсюду Америка, а этот "номерок" с "героями и предателями в новом учебнике истории" пусть засунут себе в задницу со своими 30 серебренеками!
кукуня
5628 дн. тому
Такого примитива канал еще видел! Коммунистические трупы, дохляки - время вашего жированья прошло! От крови народной вам не отмыться. Очень здорово, что вся эта коммунистическая вонючка вышла и показала себя. Вспоминается анекдот: " Куме у вашому селі комуністи є? - Є, є, кому їсти є, а от кому робить нема!"
Комедиант
5628 дн. тому
а заметили ловкость Корчинского? Посидел на "Свободе"... а потом - ОПА! и перебежал в студию к Шустеру!!! Представляете панику зрителей, переключающих каналы? Корчинского в прямом эфире показывают сразу два телеканала!!! А всё очень просто: полит.шоу снимаются на киностудии Довженко... вот и бегает... и при этом очень смахивает на проститутку!!! было видно, что Шустер не очень обрадовался пану Корчинскому... ибо он начал призывать к сопротивлениям власти и всякой подобной чепухе.... и Грач, если честно, совершенно не справился с ролью ведущего...
Наталья
5628 дн. тому
Да они же ушли только после демарша Корчинского, очень хорошо выступившего на всю власть вместе с Интером . Затем поддержал Корчинского Чорновил.а только тогда остальные НУлевички.Жалкие попугайчики,рвущие попиариться на денежки Фирташа.
Наталья
5628 дн. тому
Да они же ушли только после демарша Корчинского, очень хорошо выступившего на всю власть вместе с Интером . Затем поддержал Корчинского Чорновил.а только тогда остальные НУлевички.Жалкие попугайчики,рвущие попиариться на денежки Фирташа.
Хорошковский
5628 дн. тому
Обиженная природой, ментальная украинофобка заварила эту кашу. С таким "безмозглым" отношением к сотрудникам и к своей работе канал "Интер" вскоре окончательно превратит в канал "Парашараша". Кому-то это нужно?
Облажались нардепи, уже второй раз на родной территории
5628 дн. тому
Первый раз их на РТР усмирили: http://www.telekritika.ua/daidzhest/2008-12-05/42474 Напишите, нанове нардепи, жалобу на РТР :-))
элка
5628 дн. тому
Предлагаю "ИНТЕР"у не останавливаться на достигнутом. Следующий выпуск для Витренко-Марченко: натаха- "типа ведущая", марченко- типа "модератор" с мухобойкой в руке. Тема: состояние дел в украинском ТВ-пространстве, гости- руководители центральных укрканалов.
Интер-моджахеды
5628 дн. тому
Бу-га-га! Ну, что госпожа Безлюдная, теперь ты понимаешь, зачем на телевидении нужны журналисты и ведущие? {CENSORED}Напоминаю: ведущий в ток-шоу нужен для того, чтобы быть рефери дискуссии. Но для такой роли подходят только свободные люди. Таких в твоем концентрационном лагере нет и никогда не будет! Поэтому ты должна уйти с телевидения. От этого станет легче всем, общество вздохнет свободно. Имей в виду: человек, которому твой уход с телевидения нужен больше всего - это ТЫ САМА!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду