detector.media
06.12.2008 13:52
Учасники «Свободи на Інтері» 5 грудня: «це був антидержавницький, антиукраїнський шабаш!»
Учасники «Свободи на Інтері» 5 грудня: «це був антидержавницький, антиукраїнський шабаш!»

Сьогодні група народних депутатів, учасників телепрограми «Свобода на Інтері» 5 грудня, поширила відкрите звернення, в якому висловила обурення форматом, у якому пройшла програма.

Зокрема, у документі звертається увага на недотримання під час програми правил цивілізованої дискусії та принципів відповідальності перед глядачем.

Нижче наводимо текст звернення повністю.
 

Звернення народних депутатів

5 грудня в ефірі телеканалу «Інтер» вийшла чергова передача «Свобода на "Інтері"», де в якості ведучого управжнявся народний депутат-комуніст Леонід Грач.

Головною темою програми було заявлено надзвичайно важливий, дискусійний, складний напрямок розвитку нашої держави як «Зовнішня політика України».

Ми, народні депутати, що представляють різні політичні сили, фракції, відстоюють різні ідеології, готувалися до фахової, професійної, гострої дискусії. Натомість, у студії розгорнувся ошаленілий антидержавницький, антиукраїнський шабаш.

Ми висловлюємо обурення тим, що відбулося в ефірі найбільшого українського телеканалу, який в гонитві за рейтингом, поставив під сумнів відстоювання принципів відповідальності перед глядачем, надання учасникам дискусії рівних можливостей, забезпечення культури поведінки в прямому ефірі і в цілому на українському телебаченні.

Ми висловлюємо категоричну незгоду і засуджуємо практику розколу глядацької аудиторії, нівелювання правил цивілізованої дискусії і політичної культури.

Україна виборола свободу слова, яка вимагає від політиків і журналістів високої відповідальності і професіоналізму.

Ми проти перетворення політики у шоу і приниження українського глядача дешевими провокативними антидержавницькими дійствами. Ми не хочемо обговорювати поведінку комуніста Леоніда Грача, оцінку якому в ході голосування дали самі телеглядачі під кінець програми як 65% такому, що не справився із своїм завданням розкрити гостру для нашої держави тему, і тільки 35% позитивно висловилися на його адресу.

Ми поважаємо право всіх мас-медіа на формування своїх телепрограм згідно власної редакційної політики, але вважаємо, що загальноукраїнський канал має демонструвати особливу відповідальність перед глядачем.

Народні депутати України:
Ірина Геращенко
Павло Жебрівський
Лілія Григорович
Кирило Куликов
Тарас Чорновіл
Юрій Гримчак,
а також народний депутат України I, II, IV скликань
Степан Хмара
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY