Як Вакарчук, Мовчан, Бенюк і Ко «похотливых подростков» шукали

4 Грудня 2008
16541
4 Грудня 2008
15:59

Як Вакарчук, Мовчан, Бенюк і Ко «похотливых подростков» шукали

16541
Тим, хто спостерігає за дивовижною циклічністю в діях нашої влади, – чи то під час подорожчання палива влітку, чи із переговорами про газ взимку – може видатися, що геть усі її представники заперечують своїми діями ідею прогресу. І кожне поточне лихо українська влада розглядає у масштабах Калі-Юги, яка, як відомо, закінчиться ще через 400 з гаком тисяч років, а вони, у свою чергу - лише кілька секунд у житті Брахми.
Як Вакарчук, Мовчан, Бенюк і Ко «похотливых подростков» шукали
Але, шановні друзі, на загальному тлі є й винятки. Дивовижний прогрес, якому можуть позаздрити Ющенко разом із Тимошенко, не кажучи вже про Верховну Раду, демонструє Національна комісія із захисту суспільної моралі.
 
Цей поважний орган (у своїй нинішній реінкарнації) почав зі сфери, де менш пильні громадяни порнографії і не добачили б - із музики! Як справжні патріоти, члени комісії, звісно, не стали слухати усіляку іноземну гидоту типу Rape me! та Kiss my pussy. Вони обрали музику українську. І виявили, що тій не просто бракує патріотизму, а (о жах!) є пісні, небезпечніші за маніяків у темній підворітні – вони «посягають на честь і гідність» та «можуть завдати шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей та підлітків». Щоправда, така пісня лише одна (написав її, хто вже призабув, гурт «Скрябін» і називалася вона «Мумійтроль»). Тож звитяжні члени комісії заборонили транслювати пісню в ефірі і зітхнули з полегшенням. Фізичному, моральному та психічному здоров’ю наших підлітків більше нічого не загрожує – подумали, мабуть, сміливі та віддані санітари підліткових душ.
 
Але недовго тривала їхня радість. Бо вони згадали про телевізор! І, знов таки, не про американські та німецькі канали, на яких багато і крупним планом. Ні, нашу комісію, звісно ж, цікавить вітчизняний товарировиробник. Ви думали, що в Україні не те що з порнографією, а й з еротикою на телебаченні проблема? А от і помиляєтеся! Як з’ясувала «моральна комісія», із цим у нас все гаразд. Тобто з її, комісії, точки зору, звісно, якраз негаразд.
 
Два тижні тому її експерти виявили «епізоди, в яких неодноразово вживалися брутальні слова, велися непристойні розмови про секс». Та вітчизняних еротоманів спіткало жорстоке розчарування, коли вони прочитали назву найкрутішого українського порнохіта – «Леся+Рома». Але члени Національної комісії з моралі відчували задоволення від виконаного перед українськими дітьми та підлітками обов’язку. Хай тепер порушники з ICTV вирішують, як їм «усувати порушення законодавства» - маркувати кожен фільм, де звучить слово «дупа» червоним квадратом, чи викреслювати червоним маркером будь-які натяки на секс у серіалі власного виробництва?
 
Наші звитяжці тим часом, витерши рясний піт після важкої роботи, з блаженними усмішками на обличчях всілися перепочити під портретом – чи то Пророка, чи Президента. Аж тут вони разом здригнулися й перезирнулися. Одне й те саме слово капслоками було написано в їхніх очах: «ІНТЕРНЕТ!!!!!!».
 
Наші бійці за моральну чистоту нації здригнулися зовсім не від страху. Вони уявили, ЩО за час їхньої боротьби зі «Скрябіним» та «Лесею з Ромою» могли побачити позбавлені їхнього нагляду українські діти та підлітки. Не забуваймо – ідеться про професіоналів своєї справи, тож уява в кожного натренована.
 
Але уява уявою, а в Інтернеті наші члени раніше, мабуть, бували рідко. Це ми з вами, якби «приспічило», пішли б за порнухою на який-небудь Інфостор. І знайшли б на будь-який смак, та й вітчизняний сайт, все-таки. Але члени комісії на непевному полі вирішили бути обережними - й почали свої пошуки порнографії на знайомій території. А от що знали вони, як виявилося, лише сайт «В Контакте.ru», то саме він і «попав під роздачу». Знайти порнуху
 
«В Контакте» виявилося не так і просто – довелося провести ціле дослідження. Зате результати того варті! «За результатами дослідження встановлено, що на сайті www.vkontakte.ru зареєстровано багато груп, які містять інформацію (фотознімки та відеоматеріали) порнографічного характеру та пропозиції заробити на розповсюдженні порнографії”, - повідомив про сенсаційне відкриття голова комісії Василь Костецький, щедро ділячись лінками на найцінніші здобутки - групи «Заработок на просмотре Эротики и Порно», «Похотливые подростки» та «Хочу секса».
 
Однак сенсаційність на цьому не закінчується. Адже в результаті дослідження Національній комісії із захисту суспільної моралі вдалося з’ясувати, що власником російського сайту є … російський громадянин! «Патріотизм чи порнографія? Порнографія чи патріотизм?» - болісно обирали, мабуть, члени комісії на чолі зі своїм головою. І, як справжні професіонали своєї справи, вибрали-таки порнографію. Точніше, як ви розумієте, боротьбу із нею. Тож відкинувши упередження, вони вирішили попередити про небезпеку уряд братньої держави. Але не самі: попросили про це міністра закордонних справ - відомого усім русофіла: «Враховуючи вищезазначене, прошу Вас, шановний Володимир Станіславович, розглянути можливість звернення до посольства Російської Федерації з наведеного факту для недопущення подальшого поширення порнографічної продукції».
 
Але що той міністр зі своїми агреманами та дуаєнами тямить у порнографії? Тож лист підкріпили результатами дослідження: лінками на «похотливых подростков» та «хочу секса», а також роздруківками усього в цих групах знайденого.
 
Та весь героїзм членів моральної комісії став зрозумілим після вчинку журналістів з «Молодого радіо». Ті, мабуть, захотіли на халяву скористатись чужою працею - подивитись порнушку, не порпаючись у пошуковиках. Та фіг вам, шановні працівники клавіатури! Виявилося, що дві групи з трьох наведених є закритими для всіх, крім своїх членів, а в третій нема жодного фото чи відео – лише поради, як заробити на своєму сайті. Лишилося їм хіба що до міністра Огризка по роздруківки звертатись. Йому вони все одно не знадобляться - перекласти міністру свої роздруківки українською у Комісії не додумалися.
 
У цій історії, попри захоплення грандіозністю справ, які вершать наші урядовці, мені не дають спокою три питання. Чи переслав Огризко листа до Чорномирдіна, і ЩО ТОЙ СКАЗАВ після прочитання?! Чи зареєструвалися все-таки члени комісії у тих групах? І чи є тепер Павло Мовчан, Святослав Вакарчук, Андрій Курков, Богдан Бенюк та інші їхні колеги (повний список дивіться тут) членами не лише Національної комісії із захисту суспільної моралі, а й клубів «Похотливые подростки», «Хочу секса» та «Заработок на просмотре Эротики и Порно»? Ну і найсуттєвіше – де далі після інтернету шукатиме порнографію Національна комісія – на парканах? У туалетах? Чи у наших ліжках?
 
Віктор Станіславський, «Інфопорн»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Віктор Станіславський, «Інфопорн»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16541
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Hatred
5628 дн. тому
Поржал... так себе и представляю это письмо в посольство россии ;)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду