«ТК», вичистіть стайні!

25 Листопада 2008
52222
25 Листопада 2008
14:09

«ТК», вичистіть стайні!

52222
«ТК», вичистіть стайні!
У мене склалося враження, що в статті «Що нам робити з коментарями?» «ТК» втратила головне, суть того, навіщо це все потрібно. Несподівано «вилізла» неусвідомленість чи неоднозначність місії «Детектор медіа». Бо ж у ній би мало бути чітко й однозначно визначено: що і як робити. Бо саме місія дає відповідь на запитання: а навіщо це все?
 
В чому проблема з місією? Якщо використовувати стратегічний підхід (те, що багато разів написано в тисячі грубих книг, а в Україні викладає з десяток бізнес-шкіл), місія має базуватися на цінностях. Чиїх цінностях? На це запитання легко було відповісти ранній «Детектор медіа», бо її робила команда з чіткою ідеєю та під харизматичним лідерством Наталії Лигачової. В межах спільноти могли бути різні оцінки ефективності, але, думаю, висловлю загальну позицію, що «Детектор медіа» була важливою для «децензуризації» дореволюційних медіа.
 
Проблеми почалися (і природно), коли в «ТК» з’явився інвестор. Бо цінності команди мусили дійти компромісу з цінностями капіталу. Це природній процес. Так стається тисячі разів щодня. Приміром, будь-яка купівля одного підприємства іншим – це те саме узгодження цінностей. Тобто того, на чому базуються всі наші дії. Того, що є архимотиватором.
 
Я не впевнений, що розумію цінності сучасної «Детектор медіа». Більше того, я не впевнений, що її (синхронно) розуміє творчий склад та власники проекту. Думаю, що міцність цієї конструкції з різних уявлень висока лише до настання жорстких випробувань, коли землетрус випробовує стійкість. Як, наприклад, зараз, під час кризи.
 
Ймовірне зменшення доходів може поставити руба питання: а наскільки далеко «ТК» готова піти у доведенні віри в правильність своїх дій? На який компроміс цінностей? Бо цінності визначать місію. Місія визначить бачення завтрашнього дня. Бачення завтрашнього дня визначить мету. Мета визначить стратегію. А стратегія – тактику і так аж до завдань.
 
Це і є проблема, про яку я говорив і писав: у країні роль стратегічного (медійного) капіталу відіграє венчурний (політичний) капітал, який не має базових компетенцій, щоб управляти цими медіа. Все більш-менш гаразд за умови «мирного часу», але всі ці болячки одномоментно «вилазять» під час криз чи коли умови стають нестандартними.
 
Тому така стаття, як ця, у Польщі, чи в Чехії, чи в США була б непотрібною. Там вже є відповіді. І носієм цих відповідей є капітал. Який шле сигнали через систему цінностей, що відображається, транслюється аж до найменших деталей, дрібніших, ніж питання модерування коментів. Це знання, недоступні венчурним капіталістам.
 
А «ТК», вибачте за жорстку оцінку, замість того, щоби почати (непотрібну з точки зору аргументів, але потрібну з точки зору усвідомлення) дискусію, своїми риторичними запитаннями дає зрозуміти, що шукає виправдання, щоби нічого не змінювати.
 
Я так розумію – треба трафік. Його дають коменти. Тоді можна продавати продукт. А я вас поверну до місії. Бо відповідь у ній. Моє розуміння (ідеальної) місії «Детектор медіа»: утворити дискусійний майданчик, на якому сам дискурс даватиме нові ідеї, стандарти, підходи та можливість забезпечувати стале і невпинне зростання для медійного середовища. Тобто перетнувшись на «ТК» і прочитавши чи поспілкувавшись про щось, ми можемо створити щось нове, якісь ідеї, інтелектуальні цінності, проекти – чого інакше б не виникло.
 
Це означає – створення дискурсу. Де «ТК» встановлює рамки цього дискурсу (що можна і що не можна, що добре, а що погано, за якими стандартами ми висловлюємося). Тоді якість набагато важливіша за кількість. Бо дає можливість бути проактивним, проявляти лідерство, створювати спільноти і кудись їх вести. Формуючи нові сервіси, нові можливості і – важливо – нові заробітки. Це і є головна ознака медіа ХХІ століття – перемога якості над кількістю (хоч «основні» телеканали усвідомили це поки тільки рефлекторно, неглибоко).
 
Тоді відповідь проста: встановити високий стандарт модерування відгуків (а це плюс пару штатних одиниць) аж до моменту, коли не встановиться нова якість дискусій. Бо CNN має інший за якістю дискурс (подивіться коменти під їхніми блогами!), але сумнівно чи принципово відмінну якість глядача від, скажімо, «Корреспондента» чи «Укрправди» – повірте моєму дворічному досвіду життя і роботи у США. Важко? А хто казав, що буде легко? На якийсь час це означатиме втрату частини аудиторії, втрату частини доходів. Але це відкриє завтрашній день.
 
Мені сумно і дивно це говорити своїм друзям і колегам із «ТК». Я очікував, що це очевидно. Бо я таку дискусію вже проходив багато разів. І коли ми вигадували з Романом і Андрієм 5 канал, його дореволюційна суть була в перевазі якості над кількістю. І коли я за останній рік кільком клієнтам допомагав зробити перші кроки в бізнесі без «відкатів» (знали б ви, скільки було криків «це неможливо!» – а зараз сидять, набравши води в рот!).
 
Якщо «ТК» продає рекламодавцям якісну аудиторію, то не можна дурити ринок. Бо найняті політиками студенти не є частиною цієї аудиторії, але саме ви валідуєте їх, враховуючи до «хітів, хостів і ядра» аудиторії. І ще гірше – валідуєте їхній дискурс. Бо «бульбашка» таких обманів стала причиною кризи, яка зараз ускладнює життя всім нам разом.
 
Вичистіть стайні. Буде менше лайна. Інакше завтра буде до болю нагадувати сьогодні.
 
Євген Глібовицький, керуючий партнер консалтингової компанії pro.mova та викладач Києво-Могилянської бізнес-школи.
 
Від редакції «ТК»: Ми вдячні Євгенові Глібовицькому за його участь у дискусії та висловлені ним важливі і, на наш погляд, багато в чому слушні думки. Наша позиція полягає в тому, що вихід треба шукати не в суб’єктивному поділі всіх дописів на «лайно» і «не лайно» (адже за таким принципом працює і цензура), а у виробленні прозорих принципів модерування та системному їх застосуванні на практиці. У демократичному суспільстві навряд чи можна замінити норми права суб’єктивним уявленням окремої людини чи групи людей про справедливість, добро і мораль.Так і в будь-якій віртуальній спільноті вільне спілкування триває до того моменту, поки всі його учасники розуміють, за якими правилами воно відбувається, і знають межі дозволеного. Аби встановити ці межі, ми й попросили поради в наших читачів та дописувачів, і дякуємо їм за вже висловлені та майбутні рекомендації.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Євген Глібовицький, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
52222
Читайте також
24.02.2009 13:00
Сергей Лямец, «Українська правда»
21 772
21.11.2008 19:36
Группа авторов, для «Детектор медіа»
46 859
11.10.2008 09:50
Вера Мериканец
, для «Детектор медіа»
46 701
Коментарі
107
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей для Бурсова
5630 дн. тому
Ты уж так сильно не радуйся, "ниякого геволта не буде". Так действительно попиарился, собрал всю грязь и кричишь попал в десятку. Можешь еше с десяток таких статей нарисовать, сенсации не будет. Ты же видишь люди живут только сегодняшним днем. Кому ты там предлагаешь задуматься в переводе на Украину. Копия теже проблемы в чуть меньше размерах. Ну может быть опередили в свободе слова. Мусульмане с Крыма подожди - они тебе расскажут где проходила их граница, пьянство, коррупция, спид, наркомания, баланс работающего и пенсионного населения, за армию думаю вообще говорить не надо. У них закончится газ и нефть мы же первые ляжем. Курица маларасейская - бравурная ты где живешь? Одно в статье заслуживает внимание: - "вопрос вопросов, что будет с Украиной". Тут я полагаю все просто, РФ развалится, а Украина будет жить лучше чем Америка и даже Швейцария. Кстати на втором месте будет Грузия, далее все остальные страны Европы. Успехов
Серега, труба зовет!
5635 дн. тому
Гоша не обманул, каналья. Уже висит продолжение его афиногенной статьи. Умапамрачительно! http://ebitda.com.ua/content/view/602/79/ и сногсшибательно! На троих читать можно, но хорошо закусывать!
Георгій БУРСОВ
5635 дн. тому
Навіть не думав, що влучу в десятку! Свій "політологічний опус" писав по наїтію, однією лівою, і не думав, що так болісно за живе візьме когось. Велика подяка -"EVRIKA !!! Рудичу и "журналисту" // 03.12.2008 16:51:37" за піар! Днями з"явиться друга частина "Почему распадется Великая Россия?", уявляю, який геволт буде. Чесно кажучи, це не дуже тішить, бо стаття розрахована на тих, хто ображається тільки в останню чергу. А першочергово, замислюється.
Для Бурсова
5635 дн. тому
Читай ниже
Сергей
5635 дн. тому
Я уже как-то писал тебе, что ты плохой журналист с завышенным самомнением, " весь я такой наумняченный, правильный и вообще я доволен собой", а кругом все биомасса с тилигентными прахвесиями. У нас на Украине и не было Золотой орды (с кем там Захар Беркут воевал), и мы по твоей статье значительно должны отличаться от северного соседа. Да, мы знаем, что Европа произошла от Украины, а некоторые еще не ходили с Маисеем по пустыни когда у нас уже Львовское пиво варили. Так почему у тебя и для загала все закончили факультет птахофабрики с куриными профессиями. Я думаю ты от нас далеко не улетел. Такая -же курица, а хочеться быть орлом. Такой же маларасейский журналист за штатным розкладом, а хочеться ... Прорвемся!
EVRIKA !!! Рудичу и "журналисту"
5638 дн. тому
Жора Бурсов наваял афинагенную статью. По ней видно, кто за ним плачет http://ebitda.com.ua/content/view/593/79/ Прорвемся, ребятки!
для соломии
5638 дн. тому
Бачу, аргументів у вас немає, тому хапаєтесь за "порнушку". Шкода. Хотілося би все-таки спробувати з вами дискутувати (бо інші дописувачі мають свою дискусію, яку модератори мали би, якби розбиралися, перенести в окрему гілку "хто кого обозреває) Спробую спростити. Приклад з журналом в 100 екземплярів показує, що знання своєї аудорії та її потреб - це більша плолвина успіху медіа-організації. Такого бачення на "ТК" я не спостерігаю, і тому рекомендую Отарові задуматися, оскільки вважаю що у нього є перспектива - на відміну від переважної більшості "облич" "телекритики". а пану 24 заздрю - він мабуть не стикався з випускниками курсів лідерів. Вони не дискутують на форумах. Їх найкраще символізує народна російська приказака "нас никому не сбить с пути нам пох... куда идти"... Яка там дискусія...
Георгій БУРСОВ
5639 дн. тому
Не персонально, а для загалу. Що таке "маларасейскость"? Це, коли пташка називає себе ОРЕЛ. Літає низенько, тихенько й, головне, непомітно (анонімно). При цьому наполягає, що вона ПТАХ, народжений літати! Ще й виучений курячій професії на факультеті-птахофабриці у вузівському колгоспі. Оце і є - маларасєйський журналіст. Кого це не стосується, хто справді журналіст не лише за штатним розкладом, а за вчинками, той не кричить, як бесарабська торгівка - ХАМ! Половина троєщинських торгівок виучені "тілігентним прахвесіям". Отака суцільна біда! На базарі більше вторгуєш!
Рудич Бурсову
5640 дн. тому
Господин Бурсов.А Вы не находите,что Вы просто хамите?Кто вообще Вам дал право судить о гражданском мужестве тех,кого Вы даже не знаете?А Ваша манера называть колег "маларасейскими" журналистами,на мой взгляд,это просто проявление "совка".Он, кстати, бывает и желто-голубым.
Кроманьельцу Давыдову
5643 дн. тому
Я всю жизнь мечтал встретить неандертальца - снежного человека. Ты меня просто убил! Оказывается, они вокруг! Разговаривать умеют, тыкать в клавиатуру... Вот так и погибла светлая мечта моя, породниться с неандерталкой. С этими, что с дипломами журфака - не могу! Виагра не поможет, и дуло пистолета в затылок. Уехать в Антарктиду к пингвинихам, что ли? Согласен, со мной махнуть? Оттуда и свой сайт зафигачим! Покажем телегномикам, что кроманьельцы были и будут!
пенис давыдов
5643 дн. тому
Бурцов,ёра, мы с тобой а эти грантофаги с другой - по разные стороны антропологической совместимости. Просто как кроманьонцы и неандертальцы (до сих пор спорят, кто был лучше, но кроманы оказались более политкорректными людоедами. У них кредитки были в чулке. Остались после стажировок)
Георгій БУРСОВ
5643 дн. тому
Вітаю Ігоря Рудича майже з актом громадянської мужності. Бажаю Вам і надалі не втаємничувати своє ім"я, бо тоді "журналіст" не буде псевдонімом, як і належить цьому поняттю-визначенню професії громадянина своєї держави. Багатьом маларасєйським "журналістам" ще рости й рости...
Журналіст
5643 дн. тому
Ігор Рудич Георгію Бурсову. Шановний пане,Георгій Бурсов.Оскільки йшлося про "Телекритику",то я й не випирав власну особу чи персону міністра.Це просто елементарна скромність чи такт. Якщо ж Ви так цікавитеся,то скажу Вам:Міністра звали Анатолій Гриценко.А матеріал на "Телекритиці" називався "Міністерство оборони скорочує "Армію України",відрізає "Крила України" і втрачає "Славу і честь". Тож "заєць не всрався,бо його ніколи не було."
персонально для oboscivatelja
5643 дн. тому
Ви, добродію, як були маленькою дитинкою, чи стали потужною мужчинкою - тільки я наважувалися сцяти за кущиком, чи тихенько бздіти, щоб в товаристві не здогадалися, хто всрався. Анонімно підписуватися - природжена ваша вдача. Від спадковості, адже й ваші батьки були смердючими мєстєчковими рабами, чи не так, журналісте-obosrevatel?
oborzevatel
5643 дн. тому
Жора, ти вже на пенсіі, тому охолонь.))Хоча, що до, що після неї у тебе нічого не виходило.Якщо я неправий, тоді кидай сюди сцілочку...{CENSORED}
oborzevatel
5643 дн. тому
Жора, ти вже на пенсіі, тому охолонь.))Хоча, що до, що після неї у тебе нічого не виходило.Якщо я неправий, тоді кидай сюди сцілочку...херой мля. Випив піввіагри та в..буешся тут!
Георгій БУРСОВ
5643 дн. тому
Журналіст! Ти як той заяць з анекдоту, що зненацька зробив героїчний вчинок і... потужно всрався. Чому, журналіте, не підписуєшся власним іменем? Чому не називаєш ім"я міністра-держиморди? Чи гадаєш, що вже можна піти на заслужену пенсію? В УКРАЇНІ БЕЗЛІЧЬ ГЕРОЇВ ДО ПЕРШОЇ СКРУТИ - біда всього нашого суспільства.
Журналіст
5643 дн. тому
"Телекритика"-потужна трибуна.Одного разу я в цьому переконався.Написав я для "ТК" критичний матеріял про реформу,яку здійснював один міністр Х.За кілька днів мене цей посадовиць викликав на килим.Протягом кількох хвилин міністр Х став мені зрозумілим настільки,що я можу бути кимось на кшталт Х-олога(за анологією Совєтолог,Путінолог).Цей пан Х,так швидко втратив свою реформаторську маску і перетворився на звичайнісінького цензора-держиморду.Це ж як треба бути враженим цілком пристойною статтею на "Телекритиці",щоб на очах у журналіста позбутися демократичної подоби!І я тоді зрозумів,що "ТК" виконала тоді роль такого-собі потужного медіа,якого бояться міністри.Ну як боялися партійні князьки матеріалу в "Известиях" чи "Правді".Даруйте за аналогію.І от коли я розповідав колегам і колегам-політикам про те, як Міністр Х від однісінької публікації в "Телекритиці" позбувся лоску і шарму і перетворився в совкового держиморду,здивуванням колег не було меж.До чого я?У "Телекритики" є і Місія,і читач,і дописувач.І головне:є така річ як Феномен "Телекритики".Я тоді це відчув.І досі це відчуття мене не полишає...Коли зникає маска,повірте,це цікаво!
Цільова аудиторія
5643 дн. тому
Сегментувать, сегментувать і ще раз сегментувать!)))
Соломия
5643 дн. тому
Глядач "левый".Левее не бывает.Если следовать его "рецептам", то ТК превратится в те 100 экземпляров журнала по подписке для нефтянников.Главное их предназначение- это отмывка денег и "освоение" бюджета.24 прав- смотреть втихаря порнушку, а потом рассказывать о ценностях, это несомненно величайшая "ценность". Если глядач маниакально-искренне верит в такие свои "ценности"- флаг ему в руки. В нормальных руках это не тот флаг.
Антон
5643 дн. тому
Глядач правий. Якщо люди не розуміють своєї місії, то не ясно, взагалі, для чого вони ходять на роботу.
-24-
5643 дн. тому
Глядач, курси лідерів перетворили вас з людини на функцію.Отаре, ти повьолся на це словоблудіє витрачаеш свій час на абсолютну циганщіну а-ля "дай погадаю-судьбу нагадаю"?
Галахвастов
5643 дн. тому
ДА СКОКА МОЖНА УМНІЧАТЬ ТУТ? Глядач, Отар, шо це ви тут із себя корчітє, виж нармальні хлопці. Та пішли б до Дусі в генделик, посиділи та випили, весь піз..., я ізвіняюсь, весь треп з вас і пішов в нужном направлєнії. Та не до тої Дусі, а до Дуськи настоящєй! До Дульцінеї, що генделик арендує на углу. Усьо і порєшилі, без обвінєній - ти дурак - сам дурак...
глядач - Отару
5643 дн. тому
Погляд? Цікавий? Ви ніколи не сегментували свою цільову аудиторію? ... і еті люді будут учіть мєня нє кавиряцца в насу....
глядач - Отару
5643 дн. тому
"Місія" - не філософське поняття, якщо Ви читали статтю Глібовицького. Була тут недавно, рекомендую перечитати до речі.
otar
5644 дн. тому
глядач, дякую. Справді, дуже цікавий погляд на наше видання.
глядач - Отару
5644 дн. тому
Є сенс. От ми і почали розмову про очевидні речі. Тематична структура - це похідна річ від концепції. По-перше будь-яке медіа спочатку з"ясовує цільову аудиторію та її потреби. Що насправдіі потребують журналісти? Дискусії про етику? можливо, але тут я бачу більше сварки. Можливостей захистити свої права? Знову - лише кілька юридично корисних матеріалів, решта - дискусії про моральну сторону звільнення. Про профспілку мовчу... Журналісти скорше потребують визнання - вони ж амбіційні всі. Отримують какашки, (див. відповідни текст що спричинив всю дискусію). Окреме питання щодо журналістів регіональних ЗМІ - їх проблеми та тенденції не висвітлюються взагалі. А НАМ, наприклад, про них дуже добре знає. Нецікаво запропонувати рубрику? Що потребують менеджери середньої ланки? Дискусійного майданчика, можливості знайти людей на роботу, обговорення тенденцій, визнання не тільки поразок а й перемог. Нема, проїхали, потрапити на шпальти ТК продюсери проектів не хочуть - заклюють "експерти" на кшталт Зиріна та Гнатенка... Що потребують топ-менеджери? Поняття не маю, але аналітичні відділи (по рейтингах) у них свої. Технарі потребують "телерадіокур"єр" і активно його читають. ... А хто - ваша інша аудиторія? Представники третього сектору? злякалися, втекли. "Загальна аудиторія"? нічого не зрозуміла, пішла на Дусю. Там покрутила носом від несмаку і повернулася назад, на ТАБЛОЇД. Отаре, Ви ж журналіст, Ви маєте розуміти що "про все" - це "ні про що"
otar
5644 дн. тому
глядач, це очевидні речі, які немає сенсу переказувати, але, раз ви просите, ОК. Основні тематичні напрямки збігаються зі структурою сайту: медіаконтент (тут якраз критика, зокрема й телевізійна), медіаринок (власність, виробництво, регулювання і т.п.), медіакорпорація (життя журналістів, професійна етика, журналістська освіта, медіаперсоналії тощо), медіа в регіонах, медіа у світі, медіа і суспільство (цей напрямок можна трактувати найширше). Більш деталізовано - дивіться рубрикацію сайту. Уже те, що більше половини аудиторії сайту збирають інформаційні матеріали, а не публіцистичні, свідчить про те, що розуміти "ТК" як "сайт, де критикують телебачення", не можна. P.S. Перепрошую, якщо ви хотіли почути від мене не це, а якусь філософську формулу на тему "місії" ТК.
глядач - 24
5644 дн. тому
Видання накладом 100 примірників передплачують, дуже дорого. За рахунок цього - видання успішне. НЛП - це нейролінгвістичне програмування http://ru.wikipedia.org/wiki/НЛП, і нічого не має то поняття "місії", яке є ключовим для діяльності будь-якої суспільно орієнтованої компанії. пронушка - це розвага а не цінність. Ізучайтє матєріальную часть.
глядач - Отару
5644 дн. тому
Отаре. Перепрошую що повторююсь. А до чого зводиться?
otar
5644 дн. тому
Панове, ви вибачайте, що я втручаюся, але - у стонадцятий раз - назва цього сайту не означає, що він зводиться до критики телебачення. Це історична назва і не більше.
Георгій БУРСОВ для "2Георгія Бурсова"
5644 дн. тому
Шановний, Ви ще б нагадали, як Бурсов був комсомольцем і не сплачував внески, за що й був з ганьбою вигнаний ("У Вашого obozrevatel.com хіба є міссія?") Та й до будь-якої місії, або ж до Месії я ставлюся, м"яко кажучи, з гумором, про що писав в попередніх коментах про появу на нашому небосхилі зірки - гамериканського надто розумного для наших голів "місіонера"- ("Чи може у Вас особисто є якась глобальна міссія?") Моя "місія" дуже проста: дивитися, не примружуючі чи заплющуючі очі, і говорити про побачене, не прикусивши собі кінчика язика. Щодо стенгазети, мав на увазі сектантський, любительський характер сайту ТК. Для обмеженого кола відвідувачів. З претензією, скоріше з потугами виглядати "інтелігентно". При тому, що інтелігентів в нас - по пальцям перелічити. Щодо небезпечності публічної позиції - громадянської позиції, поцікавтеся в "голови колгоспу". Взагалі, бажаю Вам посилити в себе почуття іронії, або ще раз уважно перечитайте мій попередній комент. Дякую за увагу!
2 Георгій БУРСОВ // 27.11.2008 13:04:35
5644 дн. тому
Ох, панове))) " Де розуміння місії "Телекритики"?" Вчитайтеся в слово "ТЕЛЕ-КРИТИКА" - "критика ТБ та того, що з ним пов'язано". А що таке ТБ? Це по-великому рахунку те, що показуть по ящику. А що показуть по ньому? Та що-завгодно. Тобто ТК - інтернет-ресурс багатоманітний і різноплановий і говорити міссію його безглуздо)) У Вашого obozrevatel.com хіба є міссія? Чи може у Вас особисто є якась глобальна міссія?)))))) " Де якісний контент?" - "На вкус и цвет товарищей нет". Це я до того, що те, що несподобається Вам, сподобається іншим. Ви ж не будете обмежувати людину в її вподобаннях і нав'язувати свої? "Дописи до стенгазети - справа рук самих співробітників." Я не співробітник ТК, не родич і не друг когось із співробітників ТК, як до речі і Ви))). Чому ж не припустити, що існують ще такі ж самі відвідувачі ТК, яким ТК дуже або не дуже подобається? " Публічна позиція - це небезпечно!" Чому? Невже і публічно-громадянська демократія теж небезпечна і її потрібно зліквідувати?
-24-
5644 дн. тому
глядач - Отару // 27.11.2008 10:38:19-"Є видання на нафтогазовому ринку що мають 100 передплатників. І вони дуже успішні." Авжеж, "Малая земля" Брежнєва за тим же принципом була успішною) Шановний глядач, всі ваші аргументи -"спільнота повинна мати цінності", "планку якості"це прмітивна маніпуляція, смішна НЛП, спроба маніпуляціі.Не дивиться порнушку, хочаб потайки- потім доведеться брехати своїм дітям про планку цінностей.)
Георгій БУРСОВ
5644 дн. тому
ГЛЯДАЧ: "Отаре, Ви не є поганим редактором, наскільки я стежу за ресурсом. Ви є редактором якому не пояснюють, що саме вимагається - якого результату, внаслідок чого скочуєтеся в дискусії про деталі". "Я запитував про ПУБЛІЧНУ позицію пані Наталії. Де розуміння місії "Телекритики"? Де якісний контент? Де аналіз вимог, які ставить ринок перед каналами? Де розмежування на аналітику і на плітки?" Нинішня Телекритика - стенгазета. Випускають її для свого офіса співробітники "фірми", де на вході, біля вивішеної стенівки з повноваженнями швейцара поставили Отара Довженка, одинока постать якого вигідно уособлює колектив "фірми". Дописи до стенгазети - справа рук самих співробітників. Пишуть один для одного, змагаються в дотепності і гострослів"ї, схильні до веселощів милуються написаними до стенгазети анекдотами. Друзі та родичі дописувачів називають їх "справжніми літераторами", і це, звісно ж, надихає. Нагороджують один одного компліментами. Якщо хтось наважиться вказати на неохайний одяг і невмиваний обліко-марале когось із колег по "фірмі", отримає по пиці, щоб більше так не робив, "наших" не зачіпав! Якщо ж, з п"яну з дуру, попре матюками, такого обережно ізолюють, знімуть його комент з форуму. Проспись, козаче! Отакий маємо сайт - навколо телевізійний колгосп з трудівниками колгоспниками. Роль голови колгоспу, чи то секретаря парторганізації, дісталася пані Наталії, публічну позицію якої ЧИТАЧ марно намагається з"ясувати. Публічна позиція - це небезпечно! Я б, скоріше назвав сайт замість "Телекритики" - ТЕЛЕКОТИКИ. Котики, буває, що й дряпаються. Проте, в основному, це милі створіння для сімейного комфорту. P.S. Безробіття, скорочення штату "телекотикам" не загрожує. Вчіться, панове!
глядач - Отару
5644 дн. тому
О, приклад. Порівняйте дискусію під цією статею з дискусією, наприклад, про ведучих чи про ситуацію на СТБ. Якісний матеріал провокує дискусію. Історія про СТБ, до речі, заторкує серйозне питання - вміння працювати в команді... Тільки написана з серії - "Усік проти Топоренка за увагу Косенко!"
глядач - Отару
5644 дн. тому
Перлина - сформована штучно ? Без піщинки вона може створитися?
otar
5644 дн. тому
глядач, я розумію ваші аргументи. Вони в цілому схожі з аргументами Євгена. Думаю, мої ви теж зрозуміли. Ваші аргументи мене змусили замислитись, але не переконали - поки що я вбачаю у пропозиціях "відсіяти лайно", "вичистити стайні" та ділити дописи на "дурниці" та "не дурниці", видаляючи перші, шлях до цензури, а отже, в нікуди. Що ж до формування спільноти, то я ще не бачив в інтернеті жодної спільноти, сформованої штучно. Натомість, бачив масу невдалих спроб зробити це.
глядач - Отару
5644 дн. тому
Отаре, Ви не є поганим редактором, наскільки я стежу за ресурсом. Ви є редактором якому не пояснюють що саме вимагається - якого результату, внаслідок чого скочуєтеся в ддискусії про деталі. Потайки, знаєте, я і порнографію дивлюся, але це не означає що я відношу себе до якоїсь спільноти. Спільнота повинна мати цінності. Для того щоб сформувати спільноту потрібно виставити планку якості. Цінності ж телекритики - за відстеженими коментами - негатив. Менеджери - уроди, журналісти – придурки, а ведучі - взагалі обізяни... Трафік - це не все... Є видання на нафтогазовому ринку що мають 100 передплатників. І вони дуже успішні.
otar
5644 дн. тому
глядач, дякую, це якраз те, що мене дуже цікавить - що саме хотіли б бачити наші читачі на ТК. Будемо старатись, щоб і це все тут було. Як і інше - те, що цікавить інших людей. Мені подобається активна позиція читачів, які постійно чогось вимагають від ТК - це означає, що вони, хоч як оцінюють особисто нас і нашу роботу, але почуваються причетними до ТК як спільноти (те, про що я писав у своєму тексті). Що ж до "місії", то я не оперував цим поняттям - його запропонував Євген. У мене немає відповіді на ваше запитання, можете вважати, що я поганий редактор і не знаю своєї місії. Знаю лише, що за останні 2 роки аудиторія цього ресурсу зросла в 3-4 рази. При цьому людей, які справді відмовились від регулярного читання ТК через те, що вона, на їхню думку, спаскудилась, знаю дуже небагато (інші всі це декларують, але насправді потайки читають :)).
глядач - Отару
5644 дн. тому
Отаре, "укладання правил" не працює. "Можливо, саме це і зробила Лігачова" - прекрасна позиція. Я запитував про ПУБЛІЧНУ (нічого, якщо я стилістику вкраду?) позицію пані Наталії. Де розуміння місії "Телекритики"? Де якісний контент? Де аналіз вимог, які ставить ринок перед каналами? Де розмежування на аналітику і на плітки? Чому про цифрове мовлення я НАСПРАВДІ (ой, вибачте ще раз) я дізнаюсь з "Дзеркала Тижня" а не на "Телекритиці?" Коли востаннє та Телекритику писали активні фахівці - менеджери, журналісти, редактори? Нецікаво що думає про ситуацію в медіа Канішевський? Нецікава точка зору Мартиненка? Нецікава точка зору Мустафіна? Чи ці люди не вважають за необхідне писати на ТК? Отаре, проблема про яку пише Глібовицький набагато серйозніша, ніж "правила коментування". Ви в стані сформулювати місію ТК більше ніж "Це не тільки про телебачення?". Напишіть, мені цікаво. Бо серед великої кількості журналістів "ТК" стає синонімом поганого смаку, і редакції потрібно думати що з цим робити. Пишу це ВИКЛЮЧНО (знову перепрошую) тому, що мені бракує професійного видання. Бракує майданчика для дискусій, а не сварок з серії "ти дурак" - "сам дурак".
otar
5644 дн. тому
глядач, я не "відгавкуюсь", а відповідаю на ваші запитання. Вважаю неввічливим цього не робити. Якби у тексті Євгена справді були якісь звинувачення на нашу адресу, навряд чи було б коректно його публікувати. Його міркування справді корисні і важливі для нас, і свої міркування у відповідь я йому висловив у приватному порядку. Можливо, це саме зробила і Наталія Лигачова. Вести нескінченну дискусію на тему модерування коментарів і місії на ТК ми не будемо - якщо конструктивні пропозиції від читачів не надходитимуть, укладемо правила самі та й будемо ними користуватись.
глядач - Отару
5644 дн. тому
відгавкувались. І зараз відгавкуєтесь. Замість того щоб подумати. А якщо шеф-редактор на звинувачення (аргументоване) у відсутності місії від достатньо авторитетного журналіста мовчить - це ознака правоти статті Глібовицького. Шкода. Ще одне видання не знайшло себе поза "боротьбою" зразка 2004 року.
otar
5644 дн. тому
глядач, я не відгавкувався, а цілком серйозно пропонував це Ґенику. На жаль, він відмовився. Дуже дякую вам за рекомендацію, що мені робити. Неодмінно обміркую її на дозвіллі. Пані Лигачова зайнята іншими справами.
глядач - Отару
5644 дн. тому
Отаре, Ви пропозицією "давайте поставимо Геника модерувати" відгавкуєтеся, а дарма. Геник недарма гроші консалтингом заробляє - він дав Вам чудовий урок. З"ясуйте що Ви за сайт зараз, про що він. Вкотре повторюєте в коментах "Ми не тільки про телебачення", і "пишіть матеріали" хоч мали би написати "Ми - сайт про 1)... 2).... 3)... пишіть нам таке і таке... Або визначтесь, що Телекритика - це портал про вагітність однієї з ведучих (негарно було на коментах, ну правда) і про таке http://dusia.telekritika.ua/Krasota_i_dobro/11653 В цьому випадку нема сенсу обговорювати якість коментів -- там, де гола дупа, дискусія не розгорнеться. P.S. А чому пані Лігачова мовчить? нічого сказати чи недосуг?
асссь
5645 дн. тому
Для Женички ( у нас тут Геныков отродясь не было) Киев - не Московщина, не Украина и не Русь ( лично голосую, чтоб была Русь, как было от века, а за Хутором хай буде Московия, как всегда на всех старых картах и была) - так для Женички Киев, скажу я вам - Цисарщина. Де, за найяснишого цисаря, коли забути забецанного рудого франка, русинам жилося як в Анжолины в роти. Тикы ничого не выйде. Киев- это что-то особенного, вислощекие вы наши. А что до найяснишого - обращайтесь к гаврюше принципу. Он вам ответит. Принципиально.
Георгій БУРСОВ
5645 дн. тому
До відвертого закордонного дописувача Rrrr хочеться простягнути руку і міцно потиснуити його п"ятірню.- V Ukraini nemae biznes shkoli, bo nemae vikladachiv,... Як в анекдоті: "Кращі до кращіх, а багаторозумний грантоїд американський Гл-------кий - до нашої милості". Пане Отар, як міг замаскував ім"я вашого протеже. Чи не достатньо? Якщо наступив на мозоль, пробачте мене, більше не буду.
Rrrr
5645 дн. тому
Nu i scho? Taka sama bezdarna stattja. Ja pamjataju Evgen buv garnim zhurnalistom, a ot scho zaraz vidbuvaetsja??? P.S. Do chogo tut desjatok bezdarnih ukrainskih biznes shkol??? V Ukraini nemae biznes shkoli, bo nemae vikladachiv, jaki otrimali MBA v top shkolah svitu!!!
Свірід Пєтровіч Г-в
5645 дн. тому
Всьо! Досталі! Засуньте мій комент, що опять зняли, туди, куди знаєте. Всьо, іду від аракчєєвських сявок на другой сайт. Як же вам не стидно пане Отар! Трафік нагнав вам, що усі гінеси такого не бачили. Уся благодарність така ваша? Нічого! Ви ще заплачете сльозами! Ви ще просити будете Галахвастова. Я ж до вас з сердцем, чуть не вискочило. Дурний піп хрестив вашу каманду, хотів так сказати. Но я чєловєк пристойний, тілігентний, лаяця не буду. Всьо!
Свірід Пєтровіч Г-в
5645 дн. тому
Шота зашевєліліся {CENSORED} на форумі. Так надругався з них мій душевний корешок, що аж вспотєлі. Гоша я нє совсєм понял, шо ти імєл увіду: "стало самовыражением одипломленного {CENSORED}"? Ето шо, ти так Гєнека опустіл?
Жорик Бурсов -ас в подметных письмах!
5645 дн. тому
Жора, пеши в Обоз, поговори с Фельданом он тебя захочет!
Георгій БУРСОВ видимо хотел сказать, что подписывайтесь как-хотите, пишите что хотите, делайте открытое заявление об угрозах, как Новосёльцев, которому мало кто верит и обвиняет в самопиаре - вас все равно замочат, только не сразу. Хорошо, что не предложи
5645 дн. тому
Георгій БУРСОВ
5645 дн. тому
Анонимные, подметные письма на Руси явление вековых традиций. Одно время в Советском Союзе объявили, что анонимки рассматриваться не будут, настолько бурным был поток челобитных царю батюшке или ответственным боярам. Пришлось отказаться от благородного нововведения: правила новые, а народец-то прежний, с хорошей памятью о скорых расправах с правдолюбцами. Один мой очень близкий родственник накатал телеграмму Брежневу и подписался. Это его спасло от расправы опричниками Щербицкого в Киеве. Как оказалось, телеграмма месяц не доходила до Кремля, пока здесь выясняли, что за умалишенный стал искать правду, кто за ним стоит? Если б подписался чужим именем, все равно бы нашли и кончили анонима одним из множества способов. И делу конец. Похоронить анонима, спрятать в психушку - плевое дело! И сейчас открытая подпись, открытое заявление в камеру ограждает от скорой расправы. Это хорошо знают криминальные журналисты. Что касается комментов, у большинства участников обсуждения все тот же комплекс предков, тайно, при свече писавших подметные письма. Хотя, в основном, мелкотравчатые темы на Телекритике совершенно недостойны конспирации. О тех, для кого ежедневная анонимная грязь-матерщина заменяет дыхание богатырской грудью истинна русскага челаэка, стало самовыражением одипломленного жлоба с не подмытым задом или травмированного букетом комплексов неудачника в профессии - отдельная тема.
Жекка
5645 дн. тому
Свобода обсуждения - это фишка Интернета. Мы же не обижаемся на анонимные предвыборные листовки на столбах. Умный человек всегда отличит профессионализм от заказухи.
-24-
5645 дн. тому
Пойнятно! Генек не зхотів модерувати, тоді мабуть буде Генсеком)Але ноги моєї не буде на жодної з акцій pro.mova.Та й ще 3-4 нужних не буде, помодерую)
otar
5645 дн. тому
Евгения, критика телевізійного контенту - лише один із напрямків діяльності нашого видання, незважаючи на те, що воно має назву "Телекритика". Чомусь приблизно раз на два-три дні з'являються претензії в дусі "ви телекритика, ось і критикуйте телебачення". Що ж до статей, то, якщо вам видається, що ТК бракує якихось матеріалів, ви можета а) написати їх самі і прислати в редакцію - будемо вдячні; б)залучити до їх написання відомих вам авторів, чиї тексти ви хотіли би бачити на ТК - будемо не менш вдячні.
Евгения
5645 дн. тому
На самом деле на ТК должны хоть изредка появляться вот такие статьи http://www.molodist.com/filmcatalogue/78. А не сплошная желтуха. Критика - это анализ, а не поливание грязью. В комментариях просто видна культура так откровенно. В силу анонимности исчезает стеснение (читаем страх, стеснение удел развитого человека) то, что вуалируется в самих статьях ТК
2ABSOLUT
5645 дн. тому
Уровень дисскуссии не зависит не от уровня модерации, а от уровня культуры самих дискуссантов. "Каждый знает с кем говорит, и поэтому несет полную ответственность за свои слова! Разговор, при этом, становится намного содержательнее и интереснее!!!" Ви страдаете от изоляции личности от общества видать раз боитесь разговаривать с незнакомыми людьми, с которыми можно познакомится)))) И Вы уверены, что знаете с кем говорите? Если человек вставит фото Шустера и подпишется Шустером, то это еще не значит, что он - Шустер))) А хочу Вам заметить, что зачастую те, кто подписывается своими именами и гонит на вас бочку, не понесут никакой ответственности, ведь у многих из них работа такая. "Вот какие мы, пиарщики, политтехнологи, молодцы! Какую волну подняли! Какое смятение в умах простонародных! Ведь благодаря нашему профессионализму: «Люды чубляться», семьи распадаются, кругом разброд и шатание и все, повторяюсь, БЛАГОДАРЯ НАШЕЙ качественной работе." (http://prweb.com.ua/pr-reputaciya/509.html). Просто общественность узнает, что вас послал в интимное место или на интимне место такой-то помошник такого-то нардепа, но в то же время люди помнят об депутатской неприкосновенности (безответственности), которая распространяется на помов и на замов боссов/ Как ни печально, а такова суровая правда жизни в украинских реалиях)))
Проня Прокоповна
5645 дн. тому
А харошем думать! А харошем гаварить! И любить, и верить! И любимим бить! И любимим бить! И любимим бить!
ABSOLUT
5645 дн. тому
Телекритика! Что вы со своей цензурой носитесь! Цензура - это когда автор принес вам текст, подписаный своим именем, а вы его изменили на свой лад... А если не захотели публиковать - то это уже редакционная политика! Проблема же на вашем сайте в том, что герои публикаций и комментаторы находятся в неравных условиях - ваши ньюсмейкеры не могут быть безимянными, а комментаторы, которым все дозволено - могут! И в случае оскорбления реального лица (а не "жителя сетей") он не может защитить свое имя, например, в суде. Это никак не соотносится с социальной сетью, где любой участник диалога может избрать себе степень защищенности, выбирая псевдоним или реальное имя... Кроме того, участники социальных сетей добровольно туда идут, а ваши герои могут и не знать, что вызвали интерес ваших репортеров, а следовательно - ушат грязи от ваших комментаторов... А что касается уровня дискуссии, то возьмите хотя бы пример профессионального блога - prweb.com.ua! Каждый знает с кем говорит, и поэтому несет полную ответственность за свои слова! Разговор, при этом, становится намного содержательнее и интереснее!!!
Аноним "носки руликом-Бурсову" правильно выражает свою позицию
5645 дн. тому
2ТЕЛЕКРИТИКА 2001 // 26.11.2008 00:10:26, "І не треба ображатись на вимоги аудиторії модерувати коменти." Не кажіть за всіх, будь ласка!!!. Поймите же вы все наконец, что подавляющее большинство всех комментов пишется анонимно, что комменты в основном для того и пишутся, чтобы высказать претензии и замечания, чтобы испустить психологически пару. Тут подчинённый может послать матом своего начальника, а тот ему скажет то, что по приличию не осмелится произнести в жизне. Неужель кто-то хочет вместо анонимного коммента получить по морте или услышать живой русский мат?))) 2ТЕТЯНА, простите, вот Вы возмущаетесь на то, что кто-то обсуждает беременности, гомосятину и тупости журналистов, а разве есть что еще обсуждать? Кто-то из них сделал какой-то особый вклад в журналистику, про них вспомнят через несколько десятилетий, они приносят посторонним людям огромную пользу своей деятельносте, без них можно обойтись, ведь склонность к деторождению, нетрадиционная ориентация и глупости не есть профессиональными качествами? ПО ТЕМЕ. Иногда бывает человеку более, чем приятно, когда он написал коммент без оскорблений, гонева и паскудства, критикуя что-то и кого-то, а его удаляют тем самым подтверждая то, что этот коммент правдой сильно задел этого большого Кого-то, чувствующего за собой вину, или приближонного к нему, и он настойчиво попросил его удалить.
Телекритика 2001 - в точку
5645 дн. тому
"Еволюція" очевидна
Свірід Пєтровіч Г-в
5645 дн. тому
Тута корєшок мой по понятіям назвався Бурсовим. Гоша, ти мєнє друг, но красти так у Глібовицького, як ти намєрєлся око замилювать в авдиторії... нєхарашо!!! За плагіят в прілічной кампашке морду б"ють! Покайся, сволота!!! За кожне золоте слово, що ти стиріл у Геника должон стакан налити йому: ... "Повірте МОЄМУ дворічному досвіду життя і роботи у США!!! В чому проблема з місією? Цінності визначають місію. Місію ж визначиає Месія з баченням завтрашнього дня. Бачення завтрашнього дня Месії визначає мету. Мета - це уособлення сублімації на грунті постпрострації. Мета визначає стратегію надзавдання. А стратегія – тактику, і так аж до визначально вічних категорій архаїки і артефактів. Архимотиватором компромісу цінностей виступає «децензуризація» дореволюційних медіа. Я не впевнений, що розумію цінності сучасної сублімації на основі постреволюційної прострації. Щоби почати (непотрібну з точки зору аргументів, але потрібну з точки зору усвідомлення) дискусію, як кандидатський мінімум Гарварду потрібне усвідомлення своєї надантлантичної сутності в середовищі інтелектуального маргіналізму України. Це означає – створення дискурсу. «Основні» телеканали усвідомили це поки тільки рефлекторно, неглибоко, непроникливо в саму суть піхвусу, і тому їхнє надзавдання - це встановити високий стандарт модерування відгуків, що призведе до екстраполяції дискусів, і як математична аксіома - до надстатевого оргазму думки. Мені сумно і дивно це говорити своїм друзям і колегам із «ТК». На трансцедентальному моєму дворічному досвіді життя і роботи у США (!!!) я марно очікував, що це стане для вас очевидно. Доамериканська (дореволюційна) сутність була в перевазі якості над кількістю, бо тільки так, і тільки так (!!!) теля степової української породи може перетворитися на арабського скакуна, гідного прийняти на свій зірко-смугастий круп не лише трансцедентальне шкіряне сідло, переповнене евфемізмами інтелекту, а й самого вершника, справжнього джентльмена з метеликом, народженого у доленосній Кацапетівці."
Телекритика 2001
5645 дн. тому
Проміняли "Телекритику" на камєнти до "Дусі". Гєник правий. Отар просто не знає, що воно було тоді, тому і не може порівняти з тим, що є зараз. Ось вони - наслідки плинності кадрів. І не треба ображатись на вимоги аудиторії модерувати коменти. Тим більше, що для Вас, Отаре, анонімів тут практично немає. {CENSORED}
YaYa
5645 дн. тому
Щодо статті (адже майже всі коменти знову звелися до "сам дурак"). Слушні думки є, але вони геть загубилися серед зарозумілих слів "керуючого партнера консалтингової компаніїї". Це ж треба таку посаду запровадити! "Місії, візіїї... Простіше треба бути, люди тоді і потягнуться! Якщо думку не можна вісловити у кількох реченнях, то треба думку додумати. Інакше- слова, слова, слова...
Генерал-лейтенант ФСБ
5645 дн. тому
Глібовицький, насправді, підняв питання не коментарів, а Телекритики як такої. А тут якійсь дитячий садок.
otar
5645 дн. тому
Свірід Пєтровіч Галахвастов, баюс-баюс)) побачив у коменті щось образливе і цикнув на деліт - за принципом підвищення рівня дискурсу. от ви образитесь і підете, а я буду всім вас наводити як приклад втрати цільової аудиторії внаслідок суворої модерації.
Свірід Пєтровіч Галахвастов
5645 дн. тому
Пачіму какаята морда сняла мой комент?! Отар на такой бандітізм нє піде. Я на чужую сраку работать не сабіраюсь! Назвал Євгєнія прафесором іносраним із Парижу, так етож нє матюк! Пачіму тероріст снімаєт камєнти? Женька єму што, жена?! Так бі і сказал! Слишь бандіт, ще раз знімеш камєнт убью, как сабаку у падваротнє на узвозі!
otar
5645 дн. тому
Тетяно, ви хочете сказати, що брехати - це нормально, а вказувати вам на вашу брехню - це "не рівень"? Я відповідаю вам, як і всім. Мені не облом, зворотний зв'язок, навіть геть ідіотський, для мене важливий, хоча ваша анонімна (Тетяна - красиве ім'я, звісно) думка про мене мало мене цікавить. Не уявляю, навіщо ви так мучите себе регулярним перебуванням у цьому жахливому болоті, яке, на вашу думку, створене під моїм патронатом :)
Тетяна
5645 дн. тому
отар, дискусія в такому тоні " ви збрехали, ви сп.." - це не рівень заступника гол. редактора видання. як і все інше, що ви пишете в своїх коментарях та сфера ваших інтересів. Секс, гроші, юдофобія та русофобія - ось те, що ви заохочуєте на форумах. а потім на все горло кричите, що обмежувати це не можна. Якщо ви не поважаєте думку за межами згаданих дискурсів, то це, знаєте, діагноз. сходіть до сексолога. або на іншу роботу, бо за вашого рулювання ТК - це суціальна гнусь із поодинокми проблисками статтей лігачової та 2-3 фахових публікацій як-от від "групи авторів" та геника.
otar
5645 дн. тому
Тетяна, і ось ви знову збрехали. Я одного разу написав модераторіал з приводу обговорення вагітності Даниленко, це правда - йшлося саме про питання модерації. Все решта - брехня 100%-ва. До чого тут "телекритика", не знаю - якщо ви ще не зрозуміли, назва цього сайту "Телекритика" не означає, що тут виключно критикують телебачення. На ваше останнє запитання відповісти не можу, бо воно, знов-таки, наклепницьке.
Носкам-руликом от ГБ
5645 дн. тому
С "висломордыми" согласен. Добавил бы еще "гундосо-гайморитных" , "гебешно-патриотных" и " галицко хохлячих малороссов". Це діти твої, Україно-о-о!
носки - 24-
5645 дн. тому
А кто вы, кроме вашего собственного воображения?Русские-а что это за нация?Это вообще -прилагательное, а не существительное, чего ни с одной нацией не бывает!...А украинцы -это вообще что? Хлопцы с Окраины? А явреи хто - зомбированные Демоном Пустыни? А мусульмане?...Нет, помолчу, это парни конкретные... Ребята, на самом деле есть только Киевляне и Понаехавшие!
филин
5645 дн. тому
подтверждаю авторитетно - за последние года 2 телекритика превратилася кусок {CENSORED}
Тетяна
5645 дн. тому
Отаре, не вдавайте невинність і не впадайте в амнезію. Саме отар довженко - перша людина, яка не приховуючи, абсолютно відкрито відкрила на форумі гілки про гомосексулізм одного ведучого, вагітність ще однієї і тупість третьої. Де тут телекритика?! Це фахова дискусія? Чи підвищення рейтингів шляхом каналу 1+1? Ви підняли хоч одне важливе питання, окрім копирсання в чужій білизні і зливу брехливих чуток?
злой
5645 дн. тому
Да вы хоть обделайтесь, не будет анонимных каментов - реальных заходов будет в разы меньше. Имхо, просто нужно дать возможность зарегестрированным пользователям голосовать за удаление какого-либо конкретного камента. Это стандартная фишка для публичных ресурсов. Если например за удаление АНОНИМНОГО конкретного камента проголосовало более 10-и зарегестрированных пользователей - камент уходит "под кат" , если больше 20-и, то удаляется. Стандарт.
-24-
5645 дн. тому
Носок,так тебе 200 с гаком лет, что так уверенно свидетельсвуешь и присягаешь?))Не нравяцца тебе галичане, так давай вперед "чистити стайні"...но нет, если ты пипл сортируешь на галичан, слобожан, еще каких-то -ан, чистить надо тебя.Но ты уже клиника- поздно!
носки руликом-Бурсову
5646 дн. тому
Ёра-забияка, я обратно тебья льюбью. Генек - что-то генетически другое нежели мы, хотя бы и познавшие Новый Свет, Кияне. В городе, еще 200 лет назад говорившем выключно нынешней державной мовой (свидетельствую и присягаю!) эти висломордые диаспорально-пристёгнутые галичане делают нормальных людей украинофобами. (По той же причине здесь в Украинскую Революцию Сечевых Стельцов хавали в одном формате с Первой Чехословацкой Дивизией имени Яна Гуса - и те австрияки, и эти...) Хотя бы ради этого нужно сохранять свободу комментов - иначе придется расчехлять цошь иннего и вспоминать славные 1917-20 годы
otar
5646 дн. тому
Тетяна, ось ви погодилися з Ґеником, але ваш коментар являє собою суцільний наклеп. І що тут робити? :)) 1. " Якщо заступник редактора затіває дискусії, які в основному зовдяться до того" - якщо ви про мене, то я таких дискусій не затіваю. Якщо про мою заступницю, то тим більше. 2. "Це коли він тетекритикує новини." - це взагалі неясно про що. Що таке "телекритикує", які новини? 3. "Але найбльше, що цікавить зараз ТК - це фабрика зірок і безкінечні танці та їх рейтинги" - це взагалі ні на які вуха не налазить. Звідки ви це взяли? ТК цікавить купа іншого.
-24-
5646 дн. тому
Геник , у тебе аргументів тіки на ці три останніх коменти?)Якщо треба "стайні чистити", тоді бери та чисть!
Генерал ФСБ
5646 дн. тому
Глібовицький висловив нормальні думки, а у відповідь понеслося "сам дурень", сам модеруй... Напевне, він таки правий, стайні треба почистити.
А ще додам..
5646 дн. тому
Ґенику, ще раджу вам не дивуватися, коли дискусія в коментарях під цією статтею зведеться до маси вашого тіла і кількості баксів у гаманцях. Це - той рівень, який зараз є на ТК
Тетяна
5646 дн. тому
Цілком погоджуюся з Геником - до останнього слова. Але де ж його взяти того розумного модератетора? Якщо тут з журналістами не дуже. Якщо заступник редактора затіває дискусії, які в основному зовдяться до того, хто з ким спить, хто гей, хто негарний, а хто тупий серед українських телеведучих. Це коли він тетекритикує новини. Але найбльше, щл цікавить зараз ТК - це фабрика зірок і безкінечні танці та їх рейтинги. Ну в крайньому випадку шустер.
-24-
5646 дн. тому
2Otar- Слушна ідея) Але я так підозрюю, що йому вже нічого тут модерувати- вже час пройшов, та й ти розумієш...чекають, що він скаже- бо це пастка, яку він сам собі розставив, ще й безкоштовно працювати йому влом.)Краще на деякй час але по всіх матеріалах- а результат порівняти з його викладкамі в опусі.Ти як?
-24-
5646 дн. тому
По-перше, на ловца і звєрь бежить, тобто Генек сам почав "вчити як жити"- то я думаю, що він має право на прим- пропо.)Мені здається. що він відморозиться...спригне- бо вчити це одне, а робити це інше.По друге, я не пані і геть гетеросексуал)
otar
5646 дн. тому
Є ідея призначити Ґеника одноразовим модератором коментів до цієї статті - і подивитись, що з написаного він би видалив. Ви як?
Семён Полудённый - pani 24
5646 дн. тому
Звичайно, я можу Вас образити, але чому Ви взялися так палко лобіювати цього пана на Модератора, наче він Вам улюблений коханець?))) Я підождав би, коли з'являться інші кандидати, а потім робив би вибір, бо модератор - це досить відповідальна посада, щоб її надавати першому ліпшому.
-24-
5646 дн. тому
А ти що Оселедчик?Чи схудлий Піховшек?
-24-
5646 дн. тому
Генеку, чи погодишся ти бути МОДЕРАТОРОМ КОМЕНТІВ ТК у статусі волонтера? 2Семён Полудённый - panu Глібовицькому--Не чипляйся до нього, краще подивимось чи буде його згода, а там побачимо , що буде насправді, ок?
Семён Полудённый - panu Глібовицькому
5646 дн. тому
"знали б ви, скільки було криків «це неможливо!» – а зараз СИДЯТЬ, набравши води в рот!". А можете, пожалуёста, Евгений, уточнить для находящейся в недоумении редакции. В какой тюрьме оидят Ваши клиенты после Вашей "помощи"? Носите ли Вы им передачи? И мучает ли Вас угрызение совести? :-))
-24-
5646 дн. тому
На якій підставі ви виришили, що він саме такій? З чого ви взяли , що він аблізяна? Ну , друзі, не можна так- дайте людині спробувати зробити те, в чому він вважає себе професіоналом. Я теж можу назвати Генека самовпенненою бульбашкою, але одна справа назвати , а інша справа довести це. Тому я пропоную його хочаб на якісь там час призначити МОДЕРАТОРОМ КОМЕНТІВ ТК! Ось там і побачимо чого він вартій.На мою думку це логично.Шануймося!
ТО 24
5646 дн. тому
Пани, Ви это о чём? Человек, в статье которого просматривается предвзятость к чужому мению, завышенная самооценка, излишняя самоуверенность, ведумая к неадекватному игнорированию авторитетных доводов общеизвестных авторов, интеллектуальный потенциал которых превыщает его способности, не может быть Модератом. Это все равно, что дать обезьяне играться с высокотехнологическим оружием)))
Г е о р г і й БУРСОВ
5646 дн. тому
Повірте МОЄМУ дворічному досвіду життя і роботи у США!!! В чому проблема з місією? Цінності визначають місію. Місію ж визначиає Месія з баченням завтрашнього дня. Бачення завтрашнього дня Месії визначає мету. Мета - це уособлення сублімації на грунті постпрострації. Мета визначає стратегію надзавдання. А стратегія – тактику, і так аж до визначально вічних категорій архаїки і артефактів. Архимотиватором компромісу цінностей виступає «децензуризація» дореволюційних медіа. Я не впевнений, що розумію цінності сучасної сублімації на основі постреволюційної прострації. Щоби почати (непотрібну з точки зору аргументів, але потрібну з точки зору усвідомлення) дискусію, як кандидатський мінімум Гарварду потрібне усвідомлення своєї надантлантичної сутності в середовищі інтелектуального маргіналізму України. Це означає – створення дискурсу. «Основні» телеканали усвідомили це поки тільки рефлекторно, неглибоко, непроникливо в саму суть піхвусу, і тому їхнє надзавдання - це встановити високий стандарт модерування відгуків, що призведе до екстраполяції дискусів, і як математична аксіома - до надстатевого оргазму думки. Мені сумно і дивно це говорити своїм друзям і колегам із «ТК». На трансцедентальному моєму дворічному досвіді життя і роботи у США (!!!) я марно очікував, що це стане для вас очевидно. Доамериканська (дореволюційна) сутність була в перевазі якості над кількістю, бо тільки так, і тільки так (!!!) теля степової української породи може перетворитися на арабського скакуна, гідного прийняти на свій зірко-смугастий круп не лише трансцедентальне шкіряне сідло, переповнене евфемізмами інтелекту, а й самого вершника, справжнього джентльмена з метеликом, народженого у доленосній Кацапетівці.
-24-
5646 дн. тому
Панове, я абсолютно серьозно пропоную Генека на МОДЕРАТОРА КОМЕНТІВ ТК!Він знає, як це робити, то хай робить- на абщественних началах такскаць! Навіщо на нього наїжати? Це не конструктивно. Хто ЗА?
5646 дн. тому
"Бо я таку дискусію вже проходив багато разів. І коли ми вигадували з Романом і Андрієм 5 канал, його дореволюційна суть була в перевазі якості над кількістю. І коли я за останній рік кільком клієнтам допомагав зробити перші кроки в бізнесі" Типичный образчик бесплатного самопиара. сперва - рассуждения на общие темы (кстати, весь слабенькие), а в конце - самореклама. И это люди запрещают остальным ковырять в носу? Смешно.
2 интернет-сируны
5646 дн. тому
Глебовицкий, завидует, что у ТК рейтинг подымается честно в отличии от других изданий, которые завидуют ТК. І что, вообще, может сказать человек, который вербует сдудентов в свою консалтинговою компанию, вигодно используя своё служебное положение?
Комментатор - Автору
5646 дн. тому
Щ значить "якість глядача"? - "на вкус и цвет" як то кажуть. Комусь може сподобатися те, що не подобаеться Вам і не подтібно нікому навязувати свої переконання, доводячи з піною у рота "абсолютну правильність". "Треба трафік. Його дають коменти. Тоді можна продавати продукт.". А чи будуть платити люди за чужі думки, якщо ніхто не прислухається до їхніх? В порівнянні з матеріалом Отара Вам, Євген, не стаття, а всього-навсього особиста суб'єктивна думка, яка має право на існування, але яку не дуже чемно "насаждать" іншим. Якби я був "злісним коментатором", то я б Вам сказав: "Краще б Ви жили в США й надалі - користі від цього для України було б набагато більше"
-24-
5646 дн. тому
"Вичистіть стайні. Буде менше лайна. Інакше завтра буде до болю нагадувати сьогодні." Гасла старі- трохи нафталіном тхне, але досить дієві.Хто унас може Гераклом-модератором на коментах працювати?Генек- більше нікому!Тому є цілком щіра пропо- ГЕНЕКА В МОДЕРАТОРИ КОМЕНТІВ ТК (волонтером, тобто безкоштовно)! Хто ЗА?
интернет-сируны
5646 дн. тому
Не понимаем, глибовыцьким завидно что мы ТК своими камментами рейтинг поднимаем, а про труды глибовыцьких слыхом н слыхивали и не знаем де они тусуются даже? А сам Глибовыцький не камментит ничего в Инете, или он только перлы сыплет аристократической мовой?
-24-
5646 дн. тому
тоді логично б було написати "будували", а не пояснювати що сама малось на увазі під "вигадували"!)Ти ж розумний, не перетворюйся на "бульбашку", ок?!Бувай здоровий!
Глібовицькому
5646 дн. тому
+1
5646 дн. тому
to -24-: тут "вигадували" в значенні контексту статті, йдеться про місію засновнка vs. місії каналу, а не "вигадували" в значенні "придумали формат"
другий
5646 дн. тому
А суть цього тексту про загноєні стайні? Безкоштовна бізнес-консультація людини, яка колись була журналістом і вже не хоче, в тому числі - через те, що Телекритика не бере на зарплату модератора коментів? І, таким чином, дає можливість усім писати про всіх все? Це вже бізнес-порада, до речі: візьміть на зарплату модератора, а краще - двох, бо ви вже без модератора продалися інвестору, а з модератором - нє.
Libra
5646 дн. тому
межі встановлено законами і вони існують, починаючи від інітересів нацбезпеки, терцілісності до репутації та доброго імені особи. свобода - це перш за все самодисципліна і самоцензура. встановіть правила для коментів і не пропускайте всього, що є зловживання правом. успіху!
-24-
5646 дн. тому
"І коли ми вигадували з Романом і Андрієм 5 канал..." Ну навіщо так примитивно вішати локшину, га?Ви брали за основу канал новин в Польска Несгинела)Вигадали до вас, а ви правильно його адаптували.Генеку попустись, будь скромніше!
5646 дн. тому
якшо будівництво не наїбнеться у цьому кварталі - воно обовязково наїбнеться в наступному (с) Лесь П
Перший
5646 дн. тому
Перший!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду