МЗС висловило Росії протест щодо участі її посольства у демонстрації антиукраїнського фільму

13 Листопада 2008
8942
13 Листопада 2008
12:26

МЗС висловило Росії протест щодо участі її посольства у демонстрації антиукраїнського фільму

8942
МЗС висловило Росії протест щодо участі її посольства у демонстрації антиукраїнського фільму
Міністерство закордонних справ України викликало радника-посланника посольства Росії в Україні Всеволода Лоскутова та висловило йому протест у зв'язку з тим, що посольство виступило співорганізатором демонстрації фільму про військовий конфлікт у Грузії, повідомляє «Українська правда».
 
Про це йдеться у заяві МЗС на сайті відомства, в якій демонстрація фільму «Искусство предательства» (яка вчора так і не відбулася) називається «відверто провокаційною антиукраїнською акцією».
 
«У відеоматеріалі, сфабрикованому російськими спецслужбами, все поставлено з ніг на голову», - заявляє МЗС.
 
«Глядачеві, з-поміж іншого, нав'язується цинічне твердження про нібито участь громадян України у російсько-грузинському конфлікті, "незаконне постачання" Україною зброї до Грузії тощо», - пояснює відомство.

Міністерство «обурене діями посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна та співробітників посольства, які мали намір взяти участь у цій ганебній акції та намагалися чинити тиск на адміністрацію готелю Hyatt, що заборонила демонстрацію цієї фальшивки».

Представнику посольства РФ заявлено, що «такі кроки російської сторони є неприйнятними і несумісними зі статусом дипломатичного представництва та загальновизнаними нормами міжнародного права».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8942
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Чорнопиченко
5646 дн. тому
Гнати цю шваль політичну треба з України.
Виктор Андрийовыч Чейни
5647 дн. тому
Тепер всё что звучит против США и Грузии является "антиукраинским", усим зрозумило?
Вл.Вл.Путинский
5647 дн. тому
Моему старому козелу Чернобобкину (варианты: ...попкину, ...добкину, ...жопкину, ...мордову, ...пердову, ...хареву) давно пора возвращаться в свое газпромовское стадо. Понравилось "свадебным генералом" высиживать на пинчуковских хедерах в честь тестя, який никого не вбивав, и никому голови не видрубував?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду