СБУ офіційно попередила Валерія Коновалюка щодо демонстрації російського фільму про конфлікт на Кавказі

12 Листопада 2008
13587
12 Листопада 2008
13:01

СБУ офіційно попередила Валерія Коновалюка щодо демонстрації російського фільму про конфлікт на Кавказі

13587
СБУ офіційно попередила Валерія Коновалюка щодо демонстрації російського фільму про конфлікт на Кавказі
Служба безпеки України зробила офіційну заяву у зв’язку з проанонсованою народним депутатом України Валерієм Коновалюком за сприяння посольства Росії демонстрацією відеофільму.
 
«На шкоду національній безпеці України в основу відеосюжету покладено неправдиві твердження від російського інтернет-видання Россія.ру про нібито участь громадян України у російсько-грузинському конфлікті, які сфабриковані правоохоронними органами і спецслужбами Російської Федерації, та вже давно спростовані міжнародними експертами та міжнародними організаціями», - йдеться у документі.
 
У з'вязку з цим, «з метою попередження скоєння злочину Валерієм Коновалюком на шкоду національній безпеці України Служба безпеки відповідно до статті 7 Закону України "Про контррозвідувальну діяльність" офіційно застерігає Валерія Коновалюка».
 
Крім того, народного депутата викликали на допит у кримінальних справах, порушених за фактами витоку таємної інформації, яка складає державну таємницю, за статтею 328 Кримінального кодексу України.
 
Повідомляється також, що Валерія Коновалюка попереджено про відповідальність за розповсюдження підготовленої за сприяння російських спецслужб неправдивої інформації, яка не відповідає дійсності, поширення на цій основі вигаданих міфів, що створюють штучне напруження в українсько-російських добросусідських відносинах.
 
Нагадаємо, Валерій Коновалюк є головою комісії з розслідування фактів незаконного продажу зброї до Грузії. 11 листопада він заявив, що у грузинсько-російській війні брали участь 15 громадян України.
 
На 12 листопада проонансований показ фільму «Війна 08.08.08. Мистецтво зради». Як йдеться в анонсі, «фільм створений російським інтернет-телеканалом Россия.ру (Russia.ru) і присвячений подіям у Південній Осетії в серпні 2008 року. Картина містить рідкісні хронікальні кадри і свідоцтва очевидців». 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13587
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олег
5647 дн. тому
Зачем смотреть кино про "делишки" власти?Им шифровок от ЦРУ хватает.
бывший
5647 дн. тому
И кстати, пан Коновалюк не только никогда не служил в органах, а даже не знает что это такое (байки не в счёт).
Виктор Андреич Обама ТАК!
5647 дн. тому
Ющенко всегда был - и будет ведомый по жизни спецслужбами - рядовой исполнитель установок своих кураторов. Сначала батькового кума-земляка (зам. нач. УКГБ УССР), опекающего ВАЮ начиная с его призыва в погранвойска КГБ СССР, поступлением сельского парня в гороцьку сельхозакадемию .... заканчивая "перестроечной" передачей его разведведомствам США.
Яремчанский
5648 дн. тому
Коновалюк всегда был - и будет в душе - офицером КГБ.
правый крайний
5648 дн. тому
голову Вы на Майдане отморозили, это уже очевидно... а жопа не пострадала, судя по всему. на место головы просится.
ми нэ бидло, ми нэ козли!
5648 дн. тому
Я фигею, спецслужбе страны заниматься фальсификациями, монтируя кино про "голодоморы" на Украине используя кадры ХУДОЖЕСТВЕННОГО кино и фотографии голода в России в 20-х годах можно... а показывать реальные кадры убийств миирных людей в войне, которую ОБЕСПЕЧИВАЛА ОФИЦИАЛЬНАЯ УКРАИНА, нельзя... Так за шо мы на Майдане жопы морозили?
Олег
5648 дн. тому
ну зачем же так резко?! Все равно все и так прекрасно знают, что Коновалюку за это ничего не будет, зато будет 1000 поводов обвинить власть в ограничении прав на информацию и свободу слова. Так кому это больше на руку?! Пошли в очередной раз по самому простому пути -- запретить не пущать!!! Нет чтобы показать сей "шедевр" да еще и с комментариями экспертов и властей и русской оппозиции (пока еще хоть теплится) -- нанести ответный удар по имиджу заказчиков этих побрехенек. Но, кишка видать тонка -- проще гораздо отделаться официальной реакцией в три абзаца и сделать из Коновалюка чуть ли не мученика совести и борца за права :-)))
qw
5648 дн. тому
А зря. Позиция "Не читал, но осуждаю" - ущербна. Пусть показывают киношку, а если там будет явная лапша, то посмеёмся, как над украjнскоj надписью на базуке.
глядач
5648 дн. тому
цьому моральному уроду сидіти у відповідних місцях за державну зраду, а не ходити депутатом ВР.
Наталія
5648 дн. тому
Побачимо. Не кіно мається на увазі( ще одне замовлення) . а те, що буде з Коновалюком. Швидше всього- нічого не буде
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду