«Праворадикали» і СБУ завадили показу російського фільму про війну на Кавказі

12 Листопада 2008
11113
12 Листопада 2008
18:16

«Праворадикали» і СБУ завадили показу російського фільму про війну на Кавказі

11113
«Праворадикали» і СБУ завадили показу російського фільму про війну на Кавказі
Анонсований на 12 листопада показ російського фільму «Війна 08.08.08. Мистецтво зради» не відбувся. Адміністрація готелю Hyatt Regency Kyiv напередодні отримала офіційного листа від Служби безпеки України, у якому містилося попередження про начебто заплановані під час показу фільму біля готелю акції праворадикальних організацій. На цій підставі, з метою збереження безпеки і спокою постояльців готелю, у приміщенні було відмовлено.
 
Захід був організований за підтримки Посольства Росії в Україні. На нього були запрошені журналісти, а також представники дипломатичних місій інших держав. Посол Росії Віктор Чорномирдін, який згодом прибув на місце події, повідомив, що це вже третій заклад у Києві, якій відмовляє у залі для показу. Раніше демонстрацію не вдалося провести у палаці «Україна» та Українському домі, оскільки, за його словами, в останній момент, попри попередні домовленості і навіть укладені угоди, вони виявлялися зайнятими.
 
Депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк, який мав намір під час показу фільму розповісти про результати діяльності комісії Верховної Ради з розслідування фактів незаконного продажу зброї до Грузії, яку він очолює, звинуватив СБУ намаганні приховати від громадян України «правду про постачання української зброї і участь українських військових у війні на Кавказі». Разом з тим беспосередньо у готелі Hyatt слідчі СБУ намагалися вручити йому виклик на допит в якості свідка у справах, порушених за фактами витоку таємної інформації, яка складає державну таємницю.
 
На запитання «ТК», чому звіт Комісії необхідно проводити одночасно із заходом російського посольства, Валерій Коновалюк заявив, що він є заступником співголови групи з міжпарламентських зв’язків з Російською Федерацією і тому вважає свою присутність на заході виправданою.
 
Водночас режисер анонсованої стрічки Олексій Акімов пояснив, що «наверное, нас пригласили ваши депутаты».
 
Попри відмову, організатори показу намагалися встановити екран. Але під час імпровізованого брифінгу, який проводили Чорномирдін і Коновалюк, співробітники готелю забрали полотно і віднесли в адміністративне приміщення.
 
Поруч із готелем Hyatt у цей час проходив пікет, учасники якого тримали плакати «Коновалюк - агент ФСБ» та інші.
 
Депутати від партії регіонів, яких на цій акції було близько десяти чоловік, заявили, що показ фільму відбудеться у п'ятницю в приміщенні Верховної ради.
 
Разом із тим, фільм можна подивитися на сайті інтернет-телеканалу Россия.ру. За словами авторів стрічки, її вже переглянули понад 1 000 000 користувачів
 
Нагадаємо, сьогодні СБУ офіційно попередила Валерія Коновалюка про «відповідальність за розповсюдження підготовленої за сприяння російських спецслужб неправдивої інформації, яка не відповідає дійсності, поширення на цій основі вигаданих міфів, що створюють штучне напруження в українсько-російських добросусідських відносинах».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11113
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДИК-у
5643 дн. тому
Вот этих частных наёмников украинская власть и покрывает, за их военные преступления. Потому что сама их нанимала и организовывала отправку. Теперь осуществляет прикрытие. Склады с боеприпасами подорвала (жаль что вы не потеряли дом от этого, может поумнели бы), военкомов поснимала-попрятала, командиров собственных частей ПВО которых разоружила для войны в ЮО попрятала-поувольняла в запас. А по результатам войны в ЮО присвоила двух генералов (этим самым наёмникам) и премий понавыписывала. Хороший бизнес я вам скажу...
ДИК
5644 дн. тому
коновалюк-{CENSORED} а если кто и воевал то это их личное дело
5644 дн. тому
Запретили совершенно верно, но для частного просмотра надо было раздать всем гражданам Украины (за счет Коновалюка+Черномырдина). Знать надо, что вещает враг, а вот в его пропаганде участвовать не надо.
хехе
5645 дн. тому
«Праворадикали» і СБУ ... Дык это одни и те же люди. всем известно, что всякие УНСЫ у нас - это созданные и руководимые украинскими чекистами товарищи
Влад
5645 дн. тому
Посмотрел я этот фильм. При всем неуважении к нынешней украинской власти, замечу, что фильму этот - в принципе есть пропаганда. Ничего там нового нет. И все, кто видел российские новости в августе - ничего нового там не увидят. Добротно сделанный пропагандистский фильм. Я не говорю о том, что там правда, а что - нет. Сейчас я о другом. Если бы украинские власти не делали ему такого пиара, то фильм бы прошёл почти незамеченным. Да и доказательств участия украинцев в войне на стороне Грузии в этом фильме нет. Так что говорить о нанесении вреда украинской государственности этим фильмом нельзя. Ну кроют матом Саакашвили и США - первый раз что ли.
Семен
5645 дн. тому
Есть чего и кому бояться! Правда не в интересе власть имущих! Докатились за четыре года до полной "демократии", позор. Вера в идеалы еще есть, а вот надежда - увы.
Артур
5645 дн. тому
Ну Юлю в бане Дума уже посмотрела, пусть теперь в Раде Коновалюк-продакшн блеснет. Главное, что б по ТВ Рада сию трансляцию прокрутили, вот это б я глянул...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду