detector.media
13.11.2008 12:26
МЗС висловило Росії протест щодо участі її посольства у демонстрації антиукраїнського фільму
Міністерство закордонних справ України викликало радника-посланника посольства Росії в Україні Всеволода Лоскутова та висловило йому протест у зв'язку з тим, що посольство виступило співорганізатором демонстрації фільму про військовий конфлікт у Грузії, повідомляє «Українська правда».
 
Про це йдеться у заяві МЗС на сайті відомства, в якій демонстрація фільму «Искусство предательства» (яка вчора так і не відбулася) називається «відверто провокаційною антиукраїнською акцією».
 
«У відеоматеріалі, сфабрикованому російськими спецслужбами, все поставлено з ніг на голову», - заявляє МЗС.
 
«Глядачеві, з-поміж іншого, нав'язується цинічне твердження про нібито участь громадян України у російсько-грузинському конфлікті, "незаконне постачання" Україною зброї до Грузії тощо», - пояснює відомство.

Міністерство «обурене діями посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна та співробітників посольства, які мали намір взяти участь у цій ганебній акції та намагалися чинити тиск на адміністрацію готелю Hyatt, що заборонила демонстрацію цієї фальшивки».

Представнику посольства РФ заявлено, що «такі кроки російської сторони є неприйнятними і несумісними зі статусом дипломатичного представництва та загальновизнаними нормами міжнародного права».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY