На каналі «Россия» вийшов черговий пасквіль проти України

23 Жовтня 2008
17748
23 Жовтня 2008
11:44

На каналі «Россия» вийшов черговий пасквіль проти України

17748
На каналі «Россия» вийшов черговий пасквіль проти України
У випуску програми «Вести недели» телеканалу «Россия» від 19 жовтня автор сюжету Євгеній Рєвєнко представив події у Києві, пов'язані із оголошенням дострокових парламентських виборів, як націоналістичний шабаш, який, за версією «России», очолює Президент України Віктор Ющенко.
 
 
дивіться відео сюжету
 
При цьому, говорячи про українську історію, російські журналісти вдаються до штампів, які були введені у загальний обіг ще радянською пропагандою:
 
«В Киев стянута вся старая гвардия националистов. Они говорят, что тоже пойдут в парламент. Олег Тягнибок, обещавший рубить пальцы за общение на русском языке, рвется в Раду...Самые преданные сторонники Виктора Ющенко. Его электорат. Именно для них герои - это те, кто в годы войны встал на сторону нацистов, пособничал».
 
Соціаліста Симона Петлюру за усталеною практикою, теж зарахували до націоналістів: «Петлюра. Это Ющенко цитирует того, кто в лихие годы Гражданской воспользовался смутой, собрал вокруг себя верных идее национализма и повел воевать против Москвы - не большевизма», - розповідає журналіст, не уточнюючи чи дійшов таки Петлюра до Москви, і чи взагалі були його війська на території Росії.
 
Проте «цвяхом», який покликаний остаточно прив'язати сучасну Україну до фашизму, є цитування Альфреда Розенберга, рейхсляйтера і одного з ідеологів нацистської Німеччини, який у 1941-1945 роках був рейхсміністром у справах східних територій:
 
«Надо способствовать появлению литературы о борьбе украинцев с тем, чтобы можно было вновь оживить историческое сознание украинцев. Поддерживать украинский язык. Украинские классики, которые писали частью также и на русском языке, могут быть снова напечатаны на украинском языке...Также следует поддерживать культ украинских вождей - гетмана Хмельницкого, Сагайдачного, Мазепы...».
 
«Не правда ли, все так и происходит?», - запитує журналіст, очевидно маючи на увазі що будь-які кроки спрямовані на відродження української мови та культури є нацистським витвором і не інакше.
 
Логічний ряд доповнює інформація про те, що троє нетверезих заробітчан із Рівного у Севастополі жорстоко побили офіцера російського Чорноморського флоту. Цей неприємний, але все ж звичайний кримінальний інцидент за версією каналу «Россия» стався тому, що «...старания Ющенко, цитирующего Петлюру про меч, не пропадают даром... Подлый удар в темноте из подворотни. Знакомый почерк еще со времен борьбы с бандеровщиной. Но вряд ли Ющенко обратит внимание на эту трагедию. Напротив, он как раз и занят подготовкой нового националистического наступления».
 
Це не перший випадок, коли російські телеканали у своїх сюжетах намагаються дискредитувати Україну. Нагадаємо, що Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення своїм рішенням зобов'язала кабельних операторів припинити ретрансляцію іноземних телеканалів, зміст яких потребує адаптації в Україні. До переліку цих телеканалів потрапили також «Россия» та «Первый канал». Серед претензій Нацради значиться, зокрема до «Первого», звинувачення у трансляція інформації, яка не відповідає дійсності: про «Таємні тюрми ЦРУ під Києвом», «Ляльки Гітлера» тощо, а також невиконання рішень українського суду.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17748
Коментарі
57
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
SWETL
5669 дн. тому
Когда-то был такой анекдот, который заканчивался словами "Папа, а как же это - жопа есть, а слова нет?" Так и наши писаки и "оценщики" российского телевидения поступают, отрицая очевидные реалии нашей страны - нацисты и бедеровцы вышагивают по Крещатику, а на самом деле этого нет, по украинским стандартам свободы слова ПОКАЗЫВАТЬ ЭТО НЕЛЬЗЯ.
олександр
5675 дн. тому
красно дякую за повтор з російського тб. дійсно, доки наш президент знущатиметься над нами? доки Україною соватимуться вишкребки та недобитки привезених у фашистських обозах бандерівських покидьків?
хтось
5681 дн. тому
// 30.10.2008 18:00:36 ! "Вєлікіє" так не поступають! Так поступають тільки останні нікчеми! До чого вже паскуди докотилися! - Вибори у нас - "націналістичний" шабаш! А їм що до наших виборів???!! Пильнували би свого довгого носа! - "Вєлікіє" наши!
5681 дн. тому
Оса ты подавишься воим ядом, а Великая, спокойная и самодостаточная (в отличие от Украины, наровящей выслужиться то перед комуняками, то перед америкосами ) Россия останется Великой. Но тебе этого не понять - ядом глазки и мозги залиты
оса
5681 дн. тому
Совки вони і є совки. Те, що в них фашистські молодчики по Москві розгулюють - це нормально. А те, що Україна намагається розібратись зі справжньою і сторією, яка дратує наших загарбників - це істерія. Вони ж і не намагаються зрозуміти, що поляки, що німці. що росіяни - всі однаково лізли на нашу землю. Якого чорта Росія всю історію лізе до нас. Її сюди ніхто не запрошує. НЕ БУДЕ У НАС ІСТОРІЇ,ЯКУ ПИСАЛИ КАТЕРИНА, СТАЛІН і іже їм подібні. Ви забрали нашу історію, сзробили з нас другосортних дурнів і намагаєтесь, щоб ми такими і залишались. Не вийде. Дуже вже ви нас достали своїм нахабством і зверхністю. А щоб знати, хто ви, почитайте http://ukrlife.org/main/evshan/moxel.htm - "Страна Москель", тільки уважно і до кінця.
5683 дн. тому
Какой же он негодяй - этот самообозваный президентом Украины. Ну почему мы такие инертные и самоуспокоенные, что "все будет хорошо". Давно уже пора бить набат, выходить на улицы, пртестовать, ЗАПИХИВАТЬ эту фашистскую сволоду обратно в их вонбчие норы.
Для Наташи
5684 дн. тому
Внимательно почитатай заключительную фразу "для Димочкинса" 26.10.08 в 02.30
Наталія
5685 дн. тому
Для Димочкинса // 26.10.2008 02:30:30 "Марш правых - это я понимаю о тех кто фашитских прихвостней пытается поднять на плакат славы. " А ось і продукт пропаганди
Володимир
5685 дн. тому
По-перше, наші керівники самі відмовилися від нормальної пропаганди. Вони дуже рідко віддають перевагу Першому, тобто державному каналу, таким чином роблячі його другосортним. На який завгодно прояв навіть зверхності і повчання на телеканалі "Росія" треба ставитися спокійно і давати контрпропаганду, а у нас з цим надзвичайно сутужно. Бо мало кому потрібні свої розумні, думаючі журналісти, а багатьох цікавих між іншим вирощених саме на УТ-1 просто перекупили. Взяти хоча б Алу Мазур - наприклад. І вона створює обличчя 1+1. А якщо говорити по-серйозному, для нормального розуміння ситуації в Україні потрібен погляд і з Москви, із Вашингтону, та врешті-решт і з Мінська, Кишиніва, Братислави, Варшави, Бухареста. Може тоді спадатиме полуда з очей, бо скоро наші онуки думатимуть, що в другій Світовій ми були завойовниками Німетчини і окупантами. І що завжди хотіли більш за все вступити в НАТО.
Луканов
5685 дн. тому
На російському блок-посту в Грузії офіцер сказав мені, що відпочивав у судаку. "І як?" - запитав я. він тут же розповів про якогоьс дурня, котрий наркичав на нього і його дитину. Я запитав: "Чому?". Він сказав, що "Не любят там русских". Тобто йому подібні журналісти вкладають в голову, що росіян ніде не люблять, він навіть в Криму побутове хамство переносить на національну основу. Якби російського офіцера побили б якісь хулігани із Криму, то це були б просто хулігани А якщо його прбили якісь волиняки, то ясна річ, що це бандерівці і побили вони його не так просто, а з ідеологічних міркувань. Подібна журналістика падлом харчується.
Для Димочкинса
5686 дн. тому
Марш правых - это я понимаю о тех кто фашитских прихвостней пытается поднять на плакат славы. Тягнибок, УПА, и другие национал патриоты. Правильно сделали, что разогнали. Так обычно начинаются гражданские войны. Мы очень долго хвалились, что у нас переворот прошел безкровно, думаю если дело так дальше пойдет то ..... . И потом откуда ты знаешь кто организовал этот марш может быть и Ющенко или тебе доложили, что не он? А перечислять больше толком нечего. И ты это прекрасно знаешь. Или вот почитаешь, что пишут Ольга, Наташа и понимаешь почему ученые говорят, что умных женщин не бывает.
ЕР2
5686 дн. тому
інших репортажів з країни ( Росії ) - яка є авторитарною, в якій нема жодного незалежного від кремля центрального телеканалу годі чекати. Такі репортажі мають один результат - українці, які раніше доброзичливо ставились до Росії І росіян відвертаються від неї і від них.....
Наталія
5687 дн. тому
Пізно виключили. Російська пропаганда зробила свою справу і з**рала мізки багатьом українцям. Не для себе вони ж роблять ті фільми. До речі. подібні агітки переповнюють інтеренет. А з боку України- нічого...
Ольга
5687 дн. тому
Ну, сова. то бішь раша, нового не придумає, з часів сталіна пропагандистські маніпуляції проти своїх своїми ж ревенками й проштовхує. гроші пахнуть,дурілка картонная
Димочкинс
5687 дн. тому
Марш правых менты разогнали. Правые теперь злые на Ющенко и Луценко, как черти. В сюжете говорится, что Ющенко этот марш и организовал. Дальше перечислять?
Для Димочкинса
5687 дн. тому
Не такой уж он брехливый сюжет. А я живу на Украине и потому пишу то, что думаю. Может не по адресу, но почему на ТК: Димочкинс, Отар?
Сергей
5687 дн. тому
Для Андрея! Ты полностью прав ГебельСС отдыхает. Особенно когда нам втюривают о подвигах бандеровцев, освободителей Украины - УПА, о герое Мазепе и т.д. И уж действительно, что несет 5 канал, ну это чистой воды "правда", правдивее канала в мире НЕТ! Я понимаю откуда такая злобность и такие тексты в коментариях - от бессилия и неспособности повлиять на ситуацию в нашей стране, особенно после апельсиновой "революции". Были надежды, мысли, желания, а в итоге - биомасса. И хочетсья найти виноватого во всех наших неудачах. Пусть будет Россия.
Андрій
5687 дн. тому
недаремно цей канал виключили з кабельних мереж, Гебельс зі своєю пропагандою відпочиває порівняно з російськими центральними каналами, російські журналісти вкотре показали свою малоосвіченість, недомократичність, обмеженість і фанатичний російський шовінізм.....
Сашко
5687 дн. тому
Ревенко - повний {CENSORED} Добре шо він звалив звідси.
современник
5687 дн. тому
Да, и пожалуйста, что это за разговор: Жеку жалко, кто пишет!!?? Какого Жеку, да, он правду говорит, а вы убогие сидите и слушайте, эх, вы "каллегги"!
Современник
5687 дн. тому
Само название статьи - провокация! Сюжет отражает суть проблемы и не видеть этого может только слепой! Если отечественные СМИ не могут возвысить свой голос против нацисткой вакханалии, то следует сказать спасибо коллегам за проявленное внимание к нашим болезням. Нельзя обижаться на зеркало - это дурной тон! Какие есть, такими и показали, что ж поделаешь!
Читатель
5688 дн. тому
Если сравнить с тем, что Роман Чайка на 5-м канале распространяет о России, то Ревенко - просто-таки агнец божий
Гена
5688 дн. тому
Обыкновенный сюжет, все по существу. Безусловно, очень стыдно за все, что вещают "соколы Ющенко", но ведь привычка к хорошему, лагерному кофе уже становится ментальной черточкой.
Киевлянка
5688 дн. тому
Почему пасквиль? Все правильно. Украина сама себя дискредитирует, за такое правительство только стыдно.
Павло Булгак
5688 дн. тому
Все дуже просто, за такі антидержавні сюжетb такогожурналіста треба позбавляти акредитації в Україні по лінії Мніістерства іноземних справ. Якби у нас справді були рішучі діячі які займаються інофрмаційною безпекою це б давно вже зробили. Натспуні персонажі тричі б подумали чи знімати таку пропагандистську лабуду про Україну в Україні.
Один из многих
5688 дн. тому
Есть два момента, оставшиеся за кадром... Женя Ревенко откровенно разочаровал... Это - мягко сказано. Человек, который 2 года учился в нашем Львове, в военном политучилище, человек, который потом работал собкором "Вестей" в Киеве... Я думаю, что он всю ситуацию в стране нашей прекрасно знает. Но... Бабло победило. Жаль.
Ігор Рудич
5688 дн. тому
"Репа совсем выжил из ума". Когда то Женя Ревенко работал на светоче российской медиа-демократии (на НТВ).Вместе с Евгением Киселевым.Но пути-дорожки разошлись.Вот теперь -такие сюжеты.Этот сюжет не только с ложью(куча фактических ошибок).Этот сюжет еще и злой.Жаль Жеку.Хлопец весь седой.Что интересно, такая журналистика не прибавляет ни своей душе,ни людям.
Сергею-2 от Сергея
5688 дн. тому
Ты, тот, который написал в 1.11 ночи под меня бы не косил. Взял бы ник другой что ли. Хотя кое в чем я с тобой согласен. Неоспоримо одно: война с инакомыслием ничем хорошим никогда не заканчивалась. Особенно для ее организаторов.
Влад
5688 дн. тому
...хай-но, автор сюжету познімав би у себе вдома, про місцевих наці. Там би цю шавку швидко б дістали...
Димочкинс
5688 дн. тому
Чувак, дело ведь не {CENSORED} оранжевых, а в том, что сюжет брехливый. Такой брехливый, что хоть за руку лови. Вот и всё.
И это... Кто заставляет нас писать? Ты точно с Украины?
Сергей
5688 дн. тому
А мне больше нравиться говорить НА Украине, мягко и понятно. чем надувать щеки и ВУкать. Ну и что так не понравилось ТК в этом сюжете. И что они сказали не так. И чем они так обидели украинских "патриотов". Разве у нас стало лучше после апельсинового дебоша. Выполнены все 10 шагов на встречу людям. Кто нибудь может сказать , что выполнено из обещаний всей этой оражевой братией. Сколько еще надо позориться в мире. что у нас творится в верхах. Может быть для ТК новость как спивается население, какой бесссспредел на дорогах в милиции и судах, СПИД, наркотики. убитое УЖКХ, о коррупции и говорить не хочеться ибо так живет вся страна. Развал армии и т.д. Вся редакция подписалась под статьей? Сыкуны Вы ребята (извините но другого слова подобрать не могу). И больше чем уверен Вы согласны со мной. Писать то, что заставляют, а не то, что хочеться. Жаль! Наверно какой народ такая и власть, или наоборот.
Анна
5688 дн. тому
"Собачий лай нам говорит о том, что едем мы верхом"... Що сказати? Це не новина, а старий радянський анекдот, що "француз, який у Франції спілкується французькою - це француз, а українець, який В (а не НА) Україні спілкується українською - націоналіст", а отже бандерівець і ворог народу. Нехай гавкають, їм піна з рота йде, що ласий географічний шматочок втікає. А нам своє робити. І, до речі, мудрі, і виважені мешканці Росії мають цілком протилежні погляди, аніж викладене у сюжеті багно. І з ними й справді можна було б добре жити по-сусідськи, раз вже так історично склалося.
"Наталке" от Сергея
5688 дн. тому
Если Вы, уважаемая женщина, то благодарите Бога, который защитил Вас благодаря этому от адекватного ответа. потому что такие как Вы можете лишь заочно на форумах так разговаривать. Лично, лицо к лицу я очень сомневаюсь что у Вас, уважаемая, хватило бы духу повторить это в глаза. И тем более сделать это самой. СТЫДИТЕСЬ. Могу лишь сказать, что подобные Вам, являются теми, кто несет НА Украину ложь, лицемерие и вражду среди людей. Неужели Вы думаете, что на таком фундаменте Вы и Вам подобные построите государство ? Наивное и опасное заблуждение. Советую посмотреть в зеркало и не обижаться на него, если Вам подобные видят там что-то что Вам не нравится. И помнить, что Украина есть многонациональное, многоязычное, многоконфессиональное государство. Которое под гребёнку одной точки зрения будущего не имеет. Будьте здоровы, "Наталка".
РусофилЪ
5688 дн. тому
Почему этих тварей до сих пор не выставили из Украины?
ганжа
5688 дн. тому
отаре, ти забув додати, що всі новини на нашому сайті підписуються однаково "телекритика", бо новинна стрічка - це той продукт, за який відповідає редакція. "оказывается, цинизму нет предела":)) vkirill, "пасквіль" і "радянські штампи" в даному разі не є оцінковою лексикою - щодо даного сюжету це евфемізми щодо тих стандартів, якими користуються колеги. і ще: якщо на фоні такого сюжету ви нейтральний текст ТК вважаєте цинізмом, то краще колупайтеся в носі, ніж займайтеся журналістикою. я не жартую.
otar
5688 дн. тому
vkirill, текст редакційний, можете вважати, що під ним підписалась уся редакція ТК)) щодо оцінкових суджень - приймається, справді, ми відійшли від стандартів, бо інформаційний привід ну надто вже... емоції викликає :-) Політичну джинсу на "ТК" розміщувати недоцільно, навіть якби це було можливо (а це неможливо), оскільки цільова аудиторія "ТК" не дуже велика і дуже розумна, тому ефекту від такої джинси не було б ніякого. Дякую за увагу)
vkirill
5688 дн. тому
Внимательно почитал текст статьи. Оказывается, цинизму нет предела - "ТК" так сетовала по поводу появления "джинсы" на украинских каналах, а здесь пошла на явную политическую джинсу - и ничего. Почему джинса?! Текст не подписан -в той же ТК часто отмечалось, что не подписанные сюжеты в эфире "1+1", например, явный признак джинсы. Кроме этого в тексте явно присутствует оценочная лексика - "пасквиль", "советские штампы", чего-то там про "гвозди" и т.д. После этого остается только вспомнить старый анекдот:"И эти люди запрещают нам ковыряться в носу"...
Наталка
5688 дн. тому
2 Сергей Ви так не нервуйте. Краще пальці бережіть, чули що дядько казав: будуть рубати...
5688 дн. тому
ой йооо... це ж як мізки повернуті...
Mykola Malukha aka jesfor
5689 дн. тому
Шикарний матеріал :) я колишній мешканець РФ, скажу, що це не найкращій твір сучасного російського ТБ. Цікавий сюжет про трьох західняків, що побили військового. От тут треба провести розслідування.
одесса-мама
5689 дн. тому
Всё - чушь, причём заказная, чтобы оправдать "информационные" ограничения. Народу пытаются внушить, что все наши проблемы - из-за происков "москалей". И ни слова - о бездарном Президенте и его команде, которые мастерски "подставляются" под критику извне своими прямо скажем- неумными и недальновидными действиями. Ни слова о Вр, которую этот же Президент вывел из политической жизни страны своими противовречивыми указами, ни слова о Кабмине, который не устаивает этого президента, независимо от того, кто бы его не возглавлял.
Сергей
5689 дн. тому
Уважаемые журналисты ! Кажется этот сайт ваш ? А что именно в этом сюжете НЕ ЕСТЬ ПРАВДА ? Конечно, немного расставлены акценты не так, как кому то хотелось бы НА Украине. Вы можете что-то сказать профессионально и посуществу ? НЕТ. Только и умеете что называть иную точку зрения - пасквилем проти Украины. Дурачки.... Это может быть и пасквиль. только не против Украины, а против той власти, которая навязывает 70-80% граждан Украины свою идеологию. И не стоит передергивать: "очевидно маючи на увазі що будь-які кроки спрямовані на відродження української мови та культури є нацистським витвором і не інакше". Не стоит ассоциировать нынешний режим НА Украине с Украиной. В истории было много таких уже...
рівноденник
5689 дн. тому
2 кау що ж ви робите «те саме»? На Вкраїні ЗМІ брешуть про Московщину й працюють на знищення російського народу? не смішіть
дмитрий харьков
5689 дн. тому
ртр -это кагэбиское хамло и после этого они ещё хотят продолжать вещать в кабельном?
кау
5689 дн. тому
Чого ми обурюємось, адже робимо теж саме? Чи нам можна , а їм ні?
рівноденник
5689 дн. тому
а Розенберґ - розумний мужик, дарма такі нині в Західній Европі перевелись
Алексей
5689 дн. тому
Закрывать к черту все эти российские каналы!!! Срочно закрывать!!!
хаха
5689 дн. тому
особливо вражає на відеоряді "червона шапочка" - там бе про класиків, які мають бути перекладені й по-українськи. правильно, українцям невільно читати дітям казок по-українськи. як посміли червону шапку перекласти! брати грімм і шарль перро в могилі первертаються
5689 дн. тому
гаааааааааа ну москалі {CENSORED} зовсім
Патриотчег
5689 дн. тому
Напишите, а куда записаться в добровольцы для принуждения Украины к интернационализму и любви к Великой и Неповторимой России
нік
5689 дн. тому
Свого часу навчаючись на історичному факультеті нас вчили як з допомогою методу вирваних цитат з Біблії довести що Бога не існує, автори даного репортажу здібні учні даного жанру, але вони мовчать що в Росії майже реабілітовано вояків армії Власова, як жертв грузина Сталіна, що Микола !! якому народ дав прізвисько "кривавий" (чого варті розстріли на двірцевій площі, ленських копальнях) став святим !!!!!!!, а його вірний соратник Столипін який з допомогою військово-польових судів знищив десятки тисяч селян Росії України - великий реформатор, а Петлюра... його провина проста - він усе робив не заради Расєї, і тому повинен бути спаплюжений. Російська шовіністична істерія.
Ura
5689 дн. тому
Украйна нападает на Рассею!!
Ги
5689 дн. тому
Обнять і плакать:)
5689 дн. тому
якби ж насправді все було так круто в Україні... насправді тут процвітає російський шовінізм...
5689 дн. тому
аааааааа яка красааааа)))))))))))) бєдниє, бєдниє росіянє)))))
здивована
5689 дн. тому
що це???????????????????????????
Богдан Кутєпов
5689 дн. тому
:7*?:;%?:№№;%::_()(????????????????????????????? Оце так сюжетєц! Ніфіговий test
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду