Звільнено чергову ведучу Бі-бі-сі. За расизм

12 Листопада 2008
13562
12 Листопада 2008
06:40

Звільнено чергову ведучу Бі-бі-сі. За расизм

13562
Звільнено чергову ведучу Бі-бі-сі. За расизм

Ведуча радіостанції Бі-бі-сі Сем Мейсон була звільнена після того, як британська газета The Sun опублікувала стенограму її розмови із оператором таксомоторної компанії, повідомляє Лента.ру.

 
У робочий час ведуча, викликаючи таксі по телефону, наполегливо вимагала прислати  «таксиста-неазіата без тюрбану на голові». «Вони бісять мою дочку, ну, ви розумієте, про що я, тому пришліть, будь ласка, водія з англійською зовнішністю», - сказала вона. Розмова не транслювалась в ефірі.
 
Почувши зауваження щодо расистських висловлювань, Мейсон зажадала, щоб її з’єднали з керівником  оператора. У розмові з останнім вона заявила: «Я працюю на Бі-бі-сі, і ваші співробітники не мають права звинувачувати мене в расизмі». Згодом співробітники таксомоторної компанії вирішили передати запис розмови в редакцію The Sun. Ви можете побачити її оригінал тут.
 
Після публікації стенограми представник Бі-бі-сі офіційно заявив, що, незважаючи на те, що репліки Мейсон не звучали в ефірі, вони є неприйнятними, і ведуча буде звільнена. Коментарів вона не дає.
 
Нагадаємо, це вже не перший за останній місяць випадок звільнення ведучих Бі-бі-сі.  Через телефонний жарт було звільнено ведучого, а також за власним бажанням пішов з роботи керівник одного з каналів телекорпорації; проблеми виникли і у ведучого популярної автомобільної програми Top Gear Джеремі Кларксона, який пожартував в ефірі.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13562
Читайте також
07.05.2009 10:32
Василий Чепелевский, Lenta.ru
31 546
23.02.2009 00:05
Василий Чепелевский, Lenta.ru
13 873
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
fifi
5652 дн. тому
мені для дитини порадили лікаря. коли ми зайшли в кабінет дитина налякалася, бо це був великий на зріст араб...я тепер наперід з'ясовую, до кого йду...так що моя трирічна дитина расист? чи я?
лорд Байрон
5652 дн. тому
Скоро моя Англия вся будет ходить в тюрбанах. Кому выгодно уничтожать Европу, европейскую культуру, европейские расы, европейские нации? До меня как-то дошло, что ответы на все эти вопросы знал некто Адольф Гитлер.
fun
5652 дн. тому
А я все равно не понимаю, что плохого в том, что человек хочет, чтобы его возил шофер с европейской внешностью, неужели все обязаны любить всех, ну не нравятся человеку негры или азиаты, это в конце-концов его право.... равно как и право негоров или азиатов не любить европейцев Глобализация и ультраполиткорректность это не так и хорошо....................
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду