detector.media
12.11.2008 06:40
Звільнено чергову ведучу Бі-бі-сі. За расизм
Звільнено чергову ведучу Бі-бі-сі. За расизм

Ведуча радіостанції Бі-бі-сі Сем Мейсон була звільнена після того, як британська газета The Sun опублікувала стенограму її розмови із оператором таксомоторної компанії, повідомляє Лента.ру.

 
У робочий час ведуча, викликаючи таксі по телефону, наполегливо вимагала прислати  «таксиста-неазіата без тюрбану на голові». «Вони бісять мою дочку, ну, ви розумієте, про що я, тому пришліть, будь ласка, водія з англійською зовнішністю», - сказала вона. Розмова не транслювалась в ефірі.
 
Почувши зауваження щодо расистських висловлювань, Мейсон зажадала, щоб її з’єднали з керівником  оператора. У розмові з останнім вона заявила: «Я працюю на Бі-бі-сі, і ваші співробітники не мають права звинувачувати мене в расизмі». Згодом співробітники таксомоторної компанії вирішили передати запис розмови в редакцію The Sun. Ви можете побачити її оригінал тут.
 
Після публікації стенограми представник Бі-бі-сі офіційно заявив, що, незважаючи на те, що репліки Мейсон не звучали в ефірі, вони є неприйнятними, і ведуча буде звільнена. Коментарів вона не дає.
 
Нагадаємо, це вже не перший за останній місяць випадок звільнення ведучих Бі-бі-сі.  Через телефонний жарт було звільнено ведучого, а також за власним бажанням пішов з роботи керівник одного з каналів телекорпорації; проблеми виникли і у ведучого популярної автомобільної програми Top Gear Джеремі Кларксона, який пожартував в ефірі.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY