detector.media
29.10.2008 11:54
«Торсат» виграв у Вищому господарському суді справу щодо «Євробачення» і позиватиметься до НТКУ
Вищий господарський суд України постановив залишити касаційну скаргу Національної телекомпанії України (НТКУ) без задоволення. Таким чином суд найвищої інстанції підтвердив правомірність трансляції «Євробачення 2007» на міжнародній версії російського каналу «Первый канал. Всемирная сеть». Тепер компанія «Торсат» має намір вимагати від НТКУ компенсацію судових витрат та відшкодування шкоди, нанесеній діловій репутації. Про це ідеться в заяві для преси компанії «Торсат».
 
Як відомо, 2 лютого 2008 року Господарський суд м. Києва так само залишив без задоволення позовні вимоги НТКУ до ТОВ «Торсат» про стягнення 460 тисяч гривень за порушення майнових прав інтелектуальної власності. Позов стосувався показу в кабельних мережах конкурсу «Євробачення-2007» у трансляції російського телеканалу «Первый канал. Всемирная сеть». Основним аргументом захисту було те, що, за правилами EBU, національні компанії, які є членами EBU,мають право транслювати конкурс у прямому ефірі, а також на іноземних версіях національного телеканалу.
 
Основними аргументами НТКУ було те, що в результаті паралельної трансляції «Первый канал. Всемирная сеть» відібрав 10,5% аудиторії НТКУ, що, поза сумнівом, відобразилося на прибутках каналу.
 
Аналогічні позови щодо порушення авторських прав ретрансляцією уже цьогорічного конкурсу «Євробачення 2008» НТКУ подав проти низки кабельних операторів. Проте уже два суди – в Одесі та Львові – Національною телекомпанією програно.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY