detector.media
10.10.2008 16:49
КРУ знайшло у Всесвітній службі «УТР» порушень на суму понад 400 тисяч гривень
Контрольно-ревізійне управління в місті Києві завершило ревізію фінансово-господарської діяльності Державної телерадіокомпанії Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» за період з 2006-го по 01.07.2008 року, якою встановлено порушень на загальну суму 409,59 тис. гривень. Про це ідеться в повідомленні прес-служби КРУ.
 
Зокрема ревізією встановлено, що компанія «використовувала автотранспорт у вихідні та святкові дні без затвердженого відповідно до законодавства порядку його використання, що призвело до зайвого витрачання 328,97 тис. грн. бюджетних коштів», «без потрібних обґрунтувань нараховувала премії членам тендерного комітету (13,67 тис. грн.)»,  а також «виплачувала надбавки і премії працівникам, взятим на роботу за сумісництвом (12,08 тис. грн.)» тощо.
 
«Незважаючи на те, що ліцензією Телерадіокомпанії визначено оператора зв’язку - ДП „Укркосмос”, останньою здійснено підключення до іншого оператора (ТОВ Фірма „Екран”), що стало причиною безпідставного витрачання бюджетних коштів у розмірі 8,8 тис. гривень», –  повідомляє КРУ.
 
За допущене порушення бюджетного законодавства КРУ в місті Києві видало розпорядження про зупинення операцій з бюджетними коштами на рахунках УТР, відкритих в органах Державного казначейства України. За результатами ревізії чотирьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізій передано до прокуратури Шевченківського району міста Києва.
 
«Детектор медіа» намагається отримати коментар УТР, однак поки що відповідь компанії така: президент УТР Василь Юричко перебуває у відрядженні і зможе прокоментувати повідомлення КРУ не раніше, ніж за тиждень.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY