Міжнародна амністія стурбована нападами на журналістів у Російській Федерації

8 Жовтня 2008
6870
8 Жовтня 2008
14:36

Міжнародна амністія стурбована нападами на журналістів у Російській Федерації

6870
Міжнародна амністія стурбована нападами на журналістів у Російській Федерації
Міжнародна амністія розповсюдила прес-реліз, у якому висловила стурбованість тим, що у Російській Федерації можна безкарно чинити тиск на журналістів і правозахисників, погрожувати їм та вбивати їх.
 
Зокрема, наводиться факт несумлінного розслідування вбивства Ганни Політковської.
 
«У країні, де телебачення та багато інших ЗМІ контролюються державою, залишається все менше і менше можливостей для незалежного висвітлення подій. Журналісти, які намагаються публікувати незалежні думки, стикаються з перешкодами у своїй професійній діяльності, стають жертвами залякувань та кримінального переслідування», - йдеться в заяві.
 
Як приклад наводять радіостанцію «Ехо Москви», працівників котрої неодноразово просили принести до прокуратури розшифровки програм у зв'язку з попереднім розслідуванням щодо можливих проголошених у ефірі екстремістських поглядів.
 
Міжнародна амністія також наголошує на необхідності максимально неупередженого розслідування вбивства власника незалежного інгуського сайту Магомеда Євлоєва. 
 
Також у прес-релізі йдеться про напад на правозахисника Зураба Цечоєва, підпал квартири Дмитра Краюхіна і погрози на адресу Станіслава Дмітрієвського.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6870
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду