detector.media
08.10.2008 14:36
Міжнародна амністія стурбована нападами на журналістів у Російській Федерації
Міжнародна амністія розповсюдила прес-реліз, у якому висловила стурбованість тим, що у Російській Федерації можна безкарно чинити тиск на журналістів і правозахисників, погрожувати їм та вбивати їх.
 
Зокрема, наводиться факт несумлінного розслідування вбивства Ганни Політковської.
 
«У країні, де телебачення та багато інших ЗМІ контролюються державою, залишається все менше і менше можливостей для незалежного висвітлення подій. Журналісти, які намагаються публікувати незалежні думки, стикаються з перешкодами у своїй професійній діяльності, стають жертвами залякувань та кримінального переслідування», - йдеться в заяві.
 
Як приклад наводять радіостанцію «Ехо Москви», працівників котрої неодноразово просили принести до прокуратури розшифровки програм у зв'язку з попереднім розслідуванням щодо можливих проголошених у ефірі екстремістських поглядів.
 
Міжнародна амністія також наголошує на необхідності максимально неупередженого розслідування вбивства власника незалежного інгуського сайту Магомеда Євлоєва. 
 
Також у прес-релізі йдеться про напад на правозахисника Зураба Цечоєва, підпал квартири Дмитра Краюхіна і погрози на адресу Станіслава Дмітрієвського.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY