Нацрада розбереться у конфлікті між мовником та оператором кабельного ТБ у Дніпродзержинську

19 Червня 2008
30286
19 Червня 2008
13:43

Нацрада розбереться у конфлікті між мовником та оператором кабельного ТБ у Дніпродзержинську

30286
Нацрада розбереться у конфлікті між мовником та оператором кабельного ТБ у Дніпродзержинську

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні у середу 18 червня взяла до відома результати перевірки Дніпродзержинської комунальної телекомпанії «МІС» (міська інформаційна служба) та вирішила втрутитися у її конфлікт із місцевим оператором кабельного телебачення «КТВ+». Зокрема, Нацрада доручила своєму представнику у Дніпропетровській області Володимиру Величку вивчити це питання. Також у контролюючому органі розглядають можливість звернення до прокуратури.

Як повідомила «ТК» керівник «МІС» Галина Куропятнікова, конфлікт триває вже майже рік. За її словами, через зміни у структурі кабельного оператора «МІС» перестав виходити в ефір у його мережі наприкінці серпня минулого року. Пройшовши низку судових засідань, у грудні 2007-го сторони уклали мирову угоду, згідно з якою «МІС» та «КТВ+» мають підписати новий договір. Проте ця мирова угода так і не була виконана.

Галина Куропятнікова заявила, що керівництво «КТВ+» усіляко уникає зустрічі. Вона наголошує, що «МІС» фінансується з міського бюджету, з якого витрачаються кошти на утримання штату. «Я вважаю, Нацрада абсолютно справедливо поставила питання – яке право має оператор брати на себе повноваження і вирішувати, кого показувати, кого – ні? За ліцензією, вони зобов’язані це робити», – зазначила пані Куропятнікова.

Натомість керівник «КТВ+» Степан Гладкий у коментарі «ТК» заявив, що «МІС» не надає необхідних документів: «Від них не було звернень ані особисто, ані телефоном. Є перелік документів, які необхідні, щоб я взяв її до себе у мережу».

Степан Гладкий вважає, що причиною конфлікту є бізнес-інтереси міської влади: «Це конкуруюча компанія, яка спирається на адмінресурс. Але вимоги будуть однакові для всіх: нададуть документи – тоді й вирішимо питання».

Він також зазначив, що «МІС» може працювати з іншими кабельними операторами у Дніпродзержинську. Але Галина Куропятнікова підкреслила, що хоча кабельних операторів і кілька, саме «КТВ+» охоплює левову частку глядачів. На її думку, причиною конфлікту може бути те, що «КТВ+» виробляє власний телевізійний продукт і не хоче конкуренції: «Я вважаю, що вони почали діяти, як кажуть, по беспрєдєлу”. Наприклад, коли ми приїхали до них в офіс, щоб забрати своє обладнання, нас зустріли озброєні люди».

«МІС» планує домагатися в суді поновлення мовлення, а також компенсації збитків, які понесла компанія.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30286
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду